Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni, chtěla jsem se zeptat. Co všechno musím zařídit před narozením miminka?? Sice se nám narodí až v červnu, ale budebto naše první a nějak v tom tápu. S přítelem nejsme svoji a tak bz mě zajímalo co všechno musíme oblítat než se prcek narodí. Děkuji za odpovědi ![]()
Pokud chcete, aby mělo příjmení po otci, tak zajít na kteroukoliv matriku a podepsat souhlas s přiznáním otcovství. A zařídit si pediatra, který vás po porodu převezme do péče. Toť vše. Nic víc před porodem není třeba.
Zaběhnout na matriku podepsat uznání otcovství
a nějaký to prohlášení o jménech. Nás to čeká snad tenhle týden, jestli tam dokopu toho mýho chlapa ![]()
A pak si vybrat pediatra.
@PM94 zajít na matriku, udělat prohlášení o otcovství, o příjemní dítěte, vybrat jméno. Víc netřeba. Jo a pediatra mít sehnaného předem.
Až po
Mají tam lhůtu do 8 dnů, ale paní mi na VZP řekla, že tam mám jít, až si vyzvednu rodný list ![]()
@PM94 píše:
A pojišťovnu musím taky zařídit předem nebo až po porodu?
tu má mrně automaticky stejnou, jako máš Ty. Pak jen nahlásíš Rč a vyzvedneš kartičku - nebo Ti ji pošlou.
Aha, tak děkuji všem za rady. Byla jsem šílená z toho jak jsem po kamarádkách poslouchala co všechno oblítat
ještě jednou moc děkuji všem ![]()