Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím
třeba tu najdu někoho kdo tomu rozumí. Už pár let žiju v Rakousku a tohle je pro mě španělská vesnice ![]()
Jezdím starým autem. Nejsou s ním problémy, tak bych ho za pár kaček chtěla ještě poslat dál. Ale vůbec netuším co dál. Najdu kupce a co prvně vyřídit? Zajímalo by mě vše jak probíhá přepis, a hlavně tak nějak postupně vše co musím udělat. V tomhle se vůbec nevyznám. Nejradši bych se na to vybodla
Jde třeba auto nějak odhlásit, že bych ho nechala jen tak stát doma a ušetřila to papírovaní? Třeba se tu najde maminka, která poradí co a jak. Děkuji ![]()
Tak buď můžeš dát auto do bazaru, tam za tebe všechno vyříděj nebo ho můžeš prodat sama.
Vyfotíš ho, dáš někam na internet a budeš čekat, až se ti někdo ozve. Na netu si stáhneš nějakou kupní smlouvu.
Když auto někdo koupí, půjdeš s techničákama, zelenou kartou a kupní smlouvou na dopravák. Tam vyplníš papíry, oni ti odstřihnou malej techničák a do velkýho napíšou novýho majitele. Pak si dojdeš na pojišťovnu odhlásit pojistku a nakonec pošleš velkej a malej techničák novýmu majiteli. Tím to pro tebe končí.
@PetraJ aha, to zni asi nejprijatelneji. do bazaru se uz tak stara auta podle me nedavaji
je to rv. 1996 ![]()
A hlavně se podle mně, nechce lidem objíždět bazary, když si auto, co chtěj koupit, můžou krásně najít na internetu.
Dobrý servery jsou třeba: Bazoš, Sbazar, Sauto (to je placený, ale asi tam kouká nejvíc lidí) nebo Annonce.
A to tvoje auto stojí v Čechách nebo ho budeš prodávat v Rakousku? Tam to maj asi zase jinak.
Mam ho tady v Rakousku, ale je prihlaseny v cesku, to by se prave ani nemelo. Kdyby na medosli, dostanu slusnou pokutu. Manzel mi da jeho auto a kupuje si nejake starsi do prace.
@viky23 dej ho v čechách do bazaru (tedy na inzertní server) - buď na náhradní díly nebo za směšnou cenu. přepis je otázka pár minut, odhlášení taky - stačí kupní smlouva. ![]()
S tím přepisem bude asi ještě sranda, kupce už bych měla, ale já mám řidičák a techničáky na starý jméno za svobodna, a občanku na jméno po svatbě, nebyla jsem schopná to za 4,5 roku přepsat, policajti mě ani jednou nestavěli
takže te´d už vůbec nevím jak to bude, na poslední technické jsme se podepisovala jménem za svobodna
aby to sedělo s papírama ![]()