Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj Holky ![]()
jako prvorodičku mně zajímá jaký mají názor na porod zkušené maminky ať už jednoho dítěte nebo více. Co si myslíte že je na porodě to nejhorší, nejbolestivější podle vašich zkušeností. Vím že každý porod je jiný a každá to prožívá jinak ale i tak by mě zajímalo co bylo podle vás nejhorší. Jestli to byla první doba porodní-bolesti, kontrakce atd,,, druhá doba porodní-samotný porod, nebo zašívání při nástřihu. Nebo snad úplně něco jiného.
![]()
Díky za odpovědi ![]()
Nejhorší a nejbolestivější pro mě bylo, když mi po porodu maličkou sebrali a první tři dny byla sama na novorozenecké jipce.
@Aviciii
Já si myslím, že nejhorší jsou ( pro mě byly ) kontrakce při otevírání před samotným porodem…porod samotný, včetně nástřihu ( mě nebolel ) byla strašlivá úleva…ale přes kontrakce jsem málem lezla po zdi a nadávala jsem jak dlaždič
A pak to šití po nástřihu bylo dost nepříjemné, ne bolestivé
Malá byla čtyřkilová a měla velkou hlavičku, dost mě potrhala uvnitř, zvenku mám pár stehů, ale jinak mě šil asi půl hodiny ![]()
@elfans píše:
Nejhorší a nejbolestivější pro mě bylo, když mi po porodu maličkou sebrali a první tři dny byla sama na novorozenecké jipce.
Pro mě byla nejhorší první doba porodní, teda alespoň do doby, než mi píchli epidurál. Pak už to byla tak nějak „brnkačka“. Nechci to teda zlehčovat, aby mě tu někdo nechytal za slovo, ale po píchnutí epi jsem měla pocit, že mi vlastně nic není a že můžu jít klidně domů. Najednou jsem měla nutkání tlačit a na tu „bolest“ tak nějak ani nemyslela. Byla jsem v takové agónii, že jsem to nevnímala. Ale já jsem rodila vyvolávaně a za 7 hod. byl malý na světě. ![]()
Ahoj,
za mě je nejhorší čekání na den D ![]()
A na každém porodu mi přišlo „to nejhorší“ něco jiného - na prvním šití, to byla práce na celkem dlouho
a na šestém bylo nejhorší vytlačit 5 kilového drobečka ![]()
Pro me u prvnich dvou porodu bylo nejhorsi, ze je to o me beze me a u posledniho naprosto prirozeneho byla nejhorsi ta chvilka kdy jde ven hlavicka
Nejhorší byly tlaky na konečník, rodila jsem dítko přez 4 kila a myslela jsem, že mi z prdele vyleze slon
bylo to otřesné, řvala jsem při tom jak lev. Hnus, trvalo to několik hodin a opravdu nic horší jsem nezažila. další nepříjemnosti bylo „zákaz“ tlačení, když tělo chtělo opak
Při druhém porodu jsem ty tlaky vůbec neměla a teda, bylo to blaho ![]()
Pro mě nejhorší ležet při bolestech připojená na monitoru. To byl očistec.. Jinak pohoda, porod byl hodně rychlý…
@fragola Když koukám na tvůj metřík, tak si říkám, že je asi vážně pravda, že každé další dítko je větší:)
Jinak teda smekám ![]()
U me podobne jak u @Libza, u obou deti prvni doba - kontrakce, otvirani se - tlaceni sice dalo zabrat, ale to uz bylo takove vysvobozeni - byla jsem sita u obou, ale naprosta pohoda - nic jsem necitila - to az pozdeji, teda u prvniho - to jsem nesedela (no tak na pul) snad 2 tydny, u druheho jsem sedela hned - taky to byl mensi nastrih, ac bylo ditko vetsi nez to prvni… deti jsem mela hned u sebe a vic jak hodku se s nima mazlila, nez je vzali na vazeni atd. - @elfans nevidet ditko tak dlouho musela byt hruza… ![]()
Ahoj, tak podle mě je nejhorší ta první doba, když máš kontrakci za kontrakcí a jsi připojená na monitor a ležíš. Nemůžeš se projít, hopsnout na míči, jen dýcháš jak pes. V tu dobu jsem si říkala, že už druhý dítě nebude.
Samotné tlačení je v pohodě, teda když mimčo není šprajclé, a tlačíš, tak jak ti říká PA. Nástřih jsem necítíla. Když mi Dr. říkala, že mě jde zašít, tak jsem na ni vyvalila oči, že mě střihli. A to jsem se toho obávala nejvíc. Šití trošku štípalo ale dalo se to. Když pomyslíš, že už to máš za sebou a vidíš to mimi
, tak jsi myšlenkami úplně někdy jinde, než u bolesti. Šestinedělí bylo trochu bolestivé, ale taky to přejde. Když to shrnu, tak u mě byl porod a vše okolo v pohodě. Ráda na něj vzpomínám a už se těším na druhé mimi. ![]()
Já bych své dva porody neměla srovnávat, první byl totiž vyvolávaný a druhý spontánní a bez jakých koliv medikamentů. Ten druhý byl mnohem lepší, ač byl po 8 letech a v podstatě mnohem delší. První mě bolel mnohem víc a právě díky medikamentům na vyvolávání a urychlování bolel opravdu úplně jinak a mnohem a mnohem víc.
Na tom prvním mám nejhorši vzpomínky na to, jak jsem kvůli blbýmu oxytocinu měla asi tak 2 a půl hodiny obrovské nutkání na tlačení a PA na mě ječela, ať ještě netlačím a ať dýchám a prodýchávám- což se snadno řekne a mnohem hůř dělá ![]()
A na druhém, snad jen to, že jsem si musela trošku vyhádat, aby mě malou nebrali a nedávali to tý jejich posra*ý krabice na zahřátí.
Jinak co se týče bolesti, tak naprostá pohodička, byla jsem perfektně psychicky připravená a měla štěstí, že porod dobře postupoval, tudíž žádná negativa ![]()
Ahoj, u dvou porodů to asi byly kontrakce a u Natálky stejně jako u elfans byla jsem bez ní 4 dny, což bylo hrozné.
@fragola dalsi uz v planu neni?
Ale teda ty vyssi miry u kazdeho dalsiho ditete, hlavne toho posledniho - smekam ![]()