Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@alsem myslela jsem to tak ze se údajně miminka narozena v noci odvážej na novorozenecky odděleni a maminkám se přinášej až ráno, spíš jsem chtěla zjistit co je na tom pravdy. Docela mně děsí myšlenka že by male po porodu odnesly a já s nim nemohla být takhle jsem to mela na mysli.
@lecka píše:
@alsem myslela jsem to tak ze se údajně miminka narozena v noci odvážej na novorozenecky odděleni a maminkám se přinášej až ráno, spíš jsem chtěla zjistit co je na tom pravdy. Docela mně děsí myšlenka že by male po porodu odnesly a já s nim nemohla být takhle jsem to mela na mysli.
Tohle je, myslím, na tobě. Pokud budeš mít chtít mimčo hned u sebe, tak to ho zkrátka musí dát a né ho držet na novorozencích. Myslím si, že mimča tam třeba odnáší tak nějak automaticky, protože si personál myslí, že se budeš chtít po porodu vyspat a odpočnout si. Ale pokud řekneš, že chceš mimčo mít hned u sebe, určitě ti ho dají. Já třeba porodila o půl deváté večer, na šestinedělí jsme se dostala před jedenáctou a mimčo šlo na novorozence - já to uvítala, po porodu mi strašně klesl tlak, měla jsem větší ztrátu krve, takže jsem stejně měla zakázáno vstávat z postele a bylo mi fakt na omdlení. Je to zkrátka na tobě.
Ja mysim, ze se to lisi nemocnice od nemocnice, ale pokud si prejes mimco mit hned u sebe, nemuzou ti to zakazat, jestli ze neni zadny zdrav. problem ![]()
@alsem @gabi.design Ono je možné že po porodu názor změním, jen jsem chtěla vědět jak to ve skutečnosti je:-)
@lecka píše:
Ahoj jen takový možná divný dotaz, je doopravdy nějaký důvod proč miminko není s rodičkou po porodu odvezen na pokoj šestinedělí? Teda myslím v případě že rodička si to přeje a není žádný zdravotní důvod u miminka aby muselo na jipku a podobně?
Me v porodnici malou po porodu nechali asi hodinku, pak ji odvezli na oddeleni, me na pokoj a nosili ji na prikladani. Na stalo mi ji dali cca po 10hodinach po porodu, ale mela jsem velkou krevni ztratu a nizky tlak, takze jsem byla rada ze jsem rada a jeste se v takovem stavu starat o miminko bych si hned asi netroufla. Asi hodne zalezi na tom, jak to v ktere porodnici chodi a co si rodicka vydupe
@PetulinaP Ono to asi doopravdy bude o tom co je ve zvyklostech porodnice, a co si případně rodička sama vydupe mno… a hodně na stavu rodičky. Mno uvidím jak dopadnu já sama ještě mám nějaký ten čas:-)
Já měla druhý porod vyvolávaný, připojená na monitoru a přesto byl úplně super. Takže je to opravdu hodně individuální. U prvního porodu jsem si prožila první dobu porodní skoro celou doma, ale cítila jsem se po něm vyčerpanější. Jsou to opravdu nejkrásnější zážitky mého života. Při obou pro mě bylo nejnáročnější tlačení hlavičky.
@lecka je to i o tom, jak mají čas… Ale je to tvoje dítě a pokud nemá zdravotní problém a ani ty nemáš, tak není důvod být odloučení. I kdybys měla nízký tlak, tak se zas tak moc neděje, dítě si dáš do postele, přirazíš postýlku k posteli a je hotovo, na postel si můžeš dát jednorázovou podložku, když budeš přebalovat a tím pádem vlastně nemusíš dítko vůbec zvedat ![]()
@lecka píše:
no, první syn je narozený ve 4h ráno, na šestinedělí nás vezli 6.30, akorát pak byla snídaně
jen jsem pak na něj čekala do 11h, asi měli ráno frmol a vizity a neměli čas mi vysvětlovat co a jak. ale snášela jsem to blbě, pořád jsem čekala, kdy ho konečně přivezou, cítila jsem se výborně i když jsem nespala..a blbec jssem si ani neřekla, ani se nezeptala proč mi ho nedají. U durhého porodu jsem to měla v porodním plánu a i jsem hned řekla, že bych chtěla mimi co nejdřív k sobě. Narodil se po půlnoci, převáželi nás asi 2.30 a za hoďku a něco už mi ho dali, i trochu něco řekli…
Ptala jsem se pak duly, proč asi mi staršího nedali a ta říkala, že asi spal. V tom případě nechápu, proč nemohl spát u mě na pokoji. ![]()
@andelka83 To co píšeš je něco takového co hodně čtu a upřímně docela mně to děsí miminko může spát kdekoli, tuším že můj chlap bude tak rozhozen že nebude schopný za mně něco vybojovat ( aby male bylo převezeno rovnou na pokoj ke mně) mno uvidím třeba budu v takovém stavu že ani malé hned chtít k sobě nebudu, a když jo a oni budou proti umím dostatečně řvát
Kvůly porodu pojedu nakonec z Prahy rodit do Příbrami, nejraději bych rodila doma (ale jsem srab, pořád si říkám co by se mohlo a nemohlo stát, a zda by to vůbec mj chlap ustál)tak padlo tohle rozhodnutí Příbram snad to tedy bude vše ok:-)oproti Praze kterou tak nějak považuju za továrnu na děti je tam dokonale minimální provoz.
Holky co jinak nějaké pěkné vzpomínky? Ať se spolu s ostatníma prvorodičkama máme na co těšit
No nejkrasnejsi vzpominka je samozrejme ta, kdyz prcka poprve uvidis
![]()
@lecka píše:
Holky co jinak nějaké pěkné vzpomínky? Ať se spolu s ostatníma prvorodičkama máme na co těšit
Já mám pěkné vzpomínky na celý porod.
Vážně to pro mě byl nádherný zážitek.
Mám blbé žíly - takže pro mě bylo nejhorší to, že mi pořád přepichovali kanyly, ucpávaly se mi, dělaly se mi boule a bolelo to a pálilo jak čert.
Přesně tak holky, klidně i připište krásné vzpomínky na porod ať se máme na co těšit
no a pokud máte i nějakou humornou vzpomínku tak sem s ní
smíchu neni nikdy dost
![]()
Nepříjemný byl začátek, protože musím přiznat, že jsem nepoznala, že už začínám „rodit“ a ty „zaražené větry“ byly hrozné
a pak šití. To mi bylo opravdu hooodně nepříjemné. ![]()