Co vy a porod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
15.6.12 19:19

Já jsem nezažila porod- tlačení, ale můj nejhorší zážitek bylo neotvírání…
Praskla mi voda ve dvě hodiny v noci a následující den až 7 večer jsem nebyla nachystaná na porod..
Bolesti jsem měla od prasknutí vody, takže mazec no.. Vyvolávaly mi ho tabletami a nepomohlo, pak mi už museli dát epidural a otvírala jsem se prý násilně - tak to řekl doktor přede mnou, dali víc vyvolávajícího něčeho..Cítila jsem jenom křupání, ale bolest vůbec ne, protože mi už dali epidural - sami, že je to nutné…
ALe spíš byla ta beznaděj, protože ve finále jsem byla otevřená za celou dobu, tak, že by ani hlavička neprošla..Takže finále byl císař..
Takže tlačení neznám, ale stačilo i toto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
15.6.12 20:00

@micelinka Blbé žíly… u mně je zázrak když je sestra vůbec najde :oops:

@kvaček To je docela děsný pokoušet se tě násilně otevírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
15.6.12 20:23
@lecka píše:
@andelka83 To co píšeš je něco takového co hodně čtu a upřímně docela mně to děsí miminko může spát kdekoli, tuším že můj chlap bude tak rozhozen že nebude schopný za mně něco vybojovat ( aby male bylo převezeno rovnou na pokoj ke mně) mno uvidím třeba budu v takovém stavu že ani malé hned chtít k sobě nebudu, a když jo a oni budou proti umím dostatečně řvát
Kvůly porodu pojedu nakonec z Prahy rodit do Příbrami, nejraději bych rodila doma (ale jsem srab, pořád si říkám co by se mohlo a nemohlo stát, a zda by to vůbec mj chlap ustál)tak padlo tohle rozhodnutí Příbram snad to tedy bude vše ok:-)oproti Praze kterou tak nějak považuju za továrnu na děti je tam dokonale minimální provoz.Holky co jinak nějaké pěkné vzpomínky? Ať se spolu s ostatníma prvorodičkama máme na co těšit

No já už pak byla poučená,měla jsem to v porodním plánu, ten jsem nestihla ani vyndat, ale zmíniíla jsem, že ho mám, tak se zajímali co v něm je, řekla jsem hlavní body a ty teda splnili. U prvního porodu jsem byla vyjukaná a až potom jsem si uvědomila, co bylo jinak než jsem chtěla. Tak podruhé jsem se snažila to eliminovat a povedlo se. Jinak oba porody byly krásné, první i docela krátký a dluhou dobu ne moc bolestivý, minimum komplikací, a pohled do očí miminka nezapomenutelný :srdce: Druhý porod byl vyloženě z říše snů..takhle bych rodila každý týden :D
Rodila jsem ve velké fakultní porodnici, nemáme auto, tak jsem si nemohla moc vybírat. Určitě je lepší rodit v klidu, kde se člověk cítí dobře a bezpečně.
Muž byl rád že je rád a nekolabuje, ten by mi toho teda moc nevymohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
15.6.12 20:34
@kvaček píše:
Já jsem nezažila porod- tlačení, ale můj nejhorší zážitek bylo neotvírání…
Praskla mi voda ve dvě hodiny v noci a následující den až 7 večer jsem nebyla nachystaná na porod..
Bolesti jsem měla od prasknutí vody, takže mazec no.. Vyvolávaly mi ho tabletami a nepomohlo, pak mi už museli dát epidural a otvírala jsem se prý násilně - tak to řekl doktor přede mnou, dali víc vyvolávajícího něčeho..Cítila jsem jenom křupání, ale bolest vůbec ne, protože mi už dali epidural - sami, že je to nutné…
ALe spíš byla ta beznaděj, protože ve finále jsem byla otevřená za celou dobu, tak, že by ani hlavička neprošla..Takže finále byl císař..
Takže tlačení neznám, ale stačilo i toto :mrgreen:

tak to jsme na tom stejne + teda ja jsem tlacila hodinu a pul, ale stejne to nepomohlo no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
15.6.12 20:59

@andelka83 S tím chlapem to bude zřejmně stejné budu ráda kdyz neskolabuje natož aby řešil z doktory moje přání :think: je to zlatej chlap ale ani v normálu není moc průbojnej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
15.6.12 21:04

@lecka to muj taky ne, ale pri porodu mi byl nesmirnou oporou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3150
15.6.12 21:07

Pro mě bylo nejhorší tlačení. Na 3 zatlačení byla malá venku, ale bolelo mě to ze všeho nejvíc, strašně nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.6.12 21:27

@lecka Něco o pěkných porodech? Ale jo, já na všech 6 porodů vzpomínám ráda :) Nemám na ně nějaké špatné vzpomínky ;)

Nejlíp ale vzpomínám na 2. porod, ten byl fakt parádní ;) Dopoledne mi MUDr. udělal Hamiltona, odjeli jsme domů. Cestou už jsem měla mírné kontrakce, pomalu se rozjížděly, takže doma vana, míč a tak různě jsem to střídala. Muž pořád otravoval, kde máme pařáček na knedlíky (to jsem fakt myslela, že ho zabiju, že mě otravuje s takovýma kravinama :lol: ). Odpoledne jsem pomalu „umírala“, tak jsem rozhodla, že pojdeme. Muž odvezl dcerku na hlídání a vyrazili jsme. Cestou do nemocnice muž špatně odbočil, jel po paměti směrem do práce :zed: Když jsme byli pár metrů od porodnice, ptala jsem se ho, jestli má foťák (mimochodem jediná věc, kterou měl vzít s sebou). Foťák ležel doma na krbu :cert: Otočili jsme se a jeli jsme domů, sice muž navrhoval, že se vrátí sám, ale nechtěla jsem riskovat, že se mi cestou někde ztratí :lol: Takže cesta zpět, kontrakce v autě jsou fakt nezapomenutelný zážitek :roll: Muž popadl foťák a fičeli jsme znova. No a cca hodinku po příjezdu do porodnice jsem porodila :P Ke všemu jsem dostala k porodu holky, které studovaly na PA, byly úžasné ;) Takže na 2. porod vypomínám se slzou v oku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
15.6.12 21:36

Agatha to napsala moc hezky :potlesk:
Každopádně každá máme úplně jiný práh bolesti. To, co se někomu zdá jako nejhorší porod, té druhé zase, že to tak hrozný nebylo a naopak, je to opravdu o člověku.
Porod většinou bolí. Šíleně. Vím, že jsem v těch největších bolestech myslela jen na tu bolest a na to, jak strašně se těším na malou. A hlavně, ať je v pořádku a zdravá a nic se nezkomplikuje, toho jsem se opravdu bála.
Rodila jsem po termínu, praskla mi voda, ale kvůli špatným ozvičkám malé, mi museli doktoři porod uspíšit, takže vyvolat. Od zavedení tabletky jsem porodila za šest hodin, ale podle mě to byl fakt masakr. Kombinace klystýru a kontrakcí taky neměla chybu :roll: Neměla jsem mezi kontrakcemi žádnou pauzu, bolelo to šíleně pořád, žádná pauza mezi kontrakcemi, což u vyvolávanýho porodu tak bývá, jak mi říkala PA. Neměla jsem ani minutu pauzu na to, abych nabrala trochu síly. Ale ženská vydrží víc, než člověk, jak se říká.
Když mi PA v největších bolestech řekla, že za chvíli natočíme další monitor, myslela jsem si, že si snad dělá srandu :zed: Naštěstí jsem se do té doby otevřela a mohla jsem konečně tlačit. Samotný tlačení nebylo tak hrozný, byla jsem šťastná, že už to bere konec a za chvíli budu mít maličkou u sebe. I když jsem tlačila dlouho a malé se moc nechtělo, byla to úleva, že už se konečně něco děje a budu to mít za sebou. Když už malá lezla ven, měla jsem pocit, že mnou nemůže v životě prolézt. Měla jsem pocit, že se roztrhnu a strašně to pálilo. Ale okamžik zrození bylo to nejkrásnější, co člověk může zažít :srdce:
Je to něco naprosto neuvěřitelnýho :srdce: Nikdy na to nezapomenu a do konce života tu chvíli budu mít v paměti, za tuhle chvíli to všechno stojí, i když na tu bolest člověk nezapomene, nebo aspoň já ne…
Pak byl taky masakr bezprostřední vyšetření po porodu, to byl fakt druhej porod :zed: Byla jsem potrhaná zevnitř a nezavinovala se mi děloha, takže jsem šla hned na revizi pod narkozu :roll: Ale už jsem se nějak ničeho nebála, byla jsem tak šťastná, že už to mám v podstatě za sebou a hlavně, že malá je krásná a v pořádku, že už mi tak nějak bylo všechno jedno :D :P
První den po porodu byl hroznej, ale pak už jsem se zotavovala rychle.
Taky strašně ráda vzpomínám na dny strávený v porodnici. Pořád jsem tomu zázraku nemohla uvěřit a jen jsem seděla na posteli a koukala na malou :srdce:
Myslím si, že na nic nemůže být ženská v životě tak pyšná jak na to, když přivede na svět tak dokonalý stvoření :srdce: Já na sebe hrdá byla a hodně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
15.6.12 21:47
@lecka píše:
@andelka83 S tím chlapem to bude zřejmně stejné budu ráda kdyz neskolabuje natož aby řešil z doktory moje přání :think: je to zlatej chlap ale ani v normálu není moc průbojnej :nevim:

ono nešlo ani o průbojnost, jako spíš že blbě snáší špitály a stresové situace.Měl o mě hroznej strach a tak vůbec. Pokaždé se snažil spíš jen nepřekážet. U prvního porodu jsme spolu byli chvíli sami na sále, držel mi kyslík a vlhčil rty a oblíkl mi ponožky. U druhého porodu stihl jen ty ponožky. :mrgreen: Jo a u prvního si se mnou povídal a držel mě za ruku, když mě doktorka šila. Po druhém porodu to nebylo třeba, to jsme si jen povídali. Bylo super, že jsme narození dětí mohli sdílet, prožít spolu, on teda spíš jen jako přihližitel, ale bylo dobře, že jsme nebyli v porodce dlouho a v podstatě jsem po něm nic moc nemusela chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
15.6.12 21:54

@Aviciii Přesně to samé jsem si říkala před porodem taky. A nebála jsem se, jen jse to už chtěla mít za sebou. Nejlepší je rodit poprvé. Člověk neví, do čeho jde, co ho čeká. Jen se těší na miminko, i když ví, že bezbolestný to nebude, ale jak píšeš, nakonec porodí každá a je to ta nejkrásnější odměna :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
15.6.12 22:01

Pro me byl nejhorsi porod sam o sobe, mysleno druha doba porodni. No ble teda jeste ted. Kontrakce uplne v pohode. U menzes trpim vic. Nastrizena ani sita jsem nebyla, tak nemuzu rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
15.6.12 22:15
@kristy84 píše:
Agatha to napsala moc hezky :potlesk:
Každopádně každá máme úplně jiný práh bolesti. To, co se někomu zdá jako nejhorší porod, té druhé zase, že to tak hrozný nebylo a naopak, je to opravdu o člověku.
Porod většinou bolí. Šíleně. Vím, že jsem v těch největších bolestech myslela jen na tu bolest a na to, jak strašně se těším na malou. A hlavně, ať je v pořádku a zdravá a nic se nezkomplikuje, toho jsem se opravdu bála.
Rodila jsem po termínu, praskla mi voda, ale kvůli špatným ozvičkám malé, mi museli doktoři porod uspíšit, takže vyvolat. Od zavedení tabletky jsem porodila za šest hodin, ale podle mě to byl fakt masakr. Kombinace klystýru a kontrakcí taky neměla chybu :roll: Neměla jsem mezi kontrakcemi žádnou pauzu, bolelo to šíleně pořád, žádná pauza mezi kontrakcemi, což u vyvolávanýho porodu tak bývá, jak mi říkala PA. Neměla jsem ani minutu pauzu na to, abych nabrala trochu síly. Ale ženská vydrží víc, než člověk, jak se říká.
Když mi PA v největších bolestech řekla, že za chvíli natočíme další monitor, myslela jsem si, že si snad dělá srandu :zed: Naštěstí jsem se do té doby otevřela a mohla jsem konečně tlačit. Samotný tlačení nebylo tak hrozný, byla jsem šťastná, že už to bere konec a za chvíli budu mít maličkou u sebe. I když jsem tlačila dlouho a malé se moc nechtělo, byla to úleva, že už se konečně něco děje a budu to mít za sebou. Když už malá lezla ven, měla jsem pocit, že mnou nemůže v životě prolézt. Měla jsem pocit, že se roztrhnu a strašně to pálilo. Ale okamžik zrození bylo to nejkrásnější, co člověk může zažít :srdce:
Je to něco naprosto neuvěřitelnýho :srdce: Nikdy na to nezapomenu a do konce života tu chvíli budu mít v paměti, za tuhle chvíli to všechno stojí, i když na tu bolest člověk nezapomene, nebo aspoň já ne…
Pak byl taky masakr bezprostřední vyšetření po porodu, to byl fakt druhej porod :zed: Byla jsem potrhaná zevnitř a nezavinovala se mi děloha, takže jsem šla hned na revizi pod narkozu :roll: Ale už jsem se nějak ničeho nebála, byla jsem tak šťastná, že už to mám v podstatě za sebou a hlavně, že malá je krásná a v pořádku, že už mi tak nějak bylo všechno jedno :D :P
První den po porodu byl hroznej, ale pak už jsem se zotavovala rychle.
Taky strašně ráda vzpomínám na dny strávený v porodnici. Pořád jsem tomu zázraku nemohla uvěřit a jen jsem seděla na posteli a koukala na malou :srdce:
Myslím si, že na nic nemůže být ženská v životě tak pyšná jak na to, když přivede na svět tak dokonalý stvoření :srdce: Já na sebe hrdá byla a hodně :kytka:

Taky jsem mela vyvolavany porod. Praskla mne voda a male se jaksi nechtelo. A to uz jsem prenasela. Od nastupu kontrakci jsem porodila za necely 4 hodiny. Kdybych si mohla vybrat, tak bych si nechala vyvolat i druhy porod. Jako ficak to byl, ale jak uz jsem napsala, zas tak hrozny to nebylo. Ja kdyz slysim o porodech, kdy kontrakce trvaly i 20hod, tak me berou mrakoty. Ale pysna jsem na sebe byla i tak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
15.6.12 22:19

A podpora partnera u porodu je podle mě strašně důležitá.
Mně byl oporou velikou, i když před porodem říkal, že neví, jestli tam se mnou bude, jestli to zvládne. Nakonec to zvládl víc, než skvěle. Strašně mi jeho přítomnost po psychický stránce pomohla :hug: V těch největších bolestech, kdy jsem byla až do porodu ve vaně, mi pouštěl na bříško hodně horkou vodu, to trošičku pomáhalo, masíroval mě za krkem, v kříži. Když jsem tlačila, PA tlačila protisilou jednu nohu, on druhou, moc mi to pomáhalo v tom, že jsem se do toho mohla víc opřít a vyvinout víc síly. Nakonec i vše fotil a máme nezapomenutelný fotky jen pro nás. Moc nás to sblížilo a obohatilo náš vztah:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
15.6.12 22:23

@Dufka Taky si neumím představit, že někdo má tyhle bolesti 12 hodin a víc. Takže si pořád říkám, že jsem to měla ještě dobrý, i když podle mě to bylo hodně náročný i tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí