Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Mate tip co s ditetem muzeme vyrobit za darek, konci skolku. Neco koupime, e chce i neco vyrobit, ja vubec nejsem kreativni…poradte ![]()
Nic nevyrábějte…
Nebo ať dítko nakreslí sebe s paní učitelkou.
Můžeš uvázat kytice doma. Jeden rok jsem takhle dělala levandulové.
Nic vyrábět nebudeme. Poslala jsem dneska muže, ať koupí 5× ananas, 5× Merci a 5× tašku na to (3 učitelky, 2 vychovatelky).
A já dnes dostala krásnou kytici.
Dik, ale dcera chce neco vyrobit, ale ja na to moc nejsem, tamze nrmam.moc napadu, neco jsem nasla na pinteretu, zkousim to i tu, treba bude mit nekdo dobry tip..
Tak koupit květinu v květináči. A dítě nechat, ať něco nakreslí. Pak to přilepit tavnou na špejle a strčit do květináče. Máš krásnou dekoraci do květináče, kterou vyrábělo dítě. Podívej se na krokotak.
Tam bývají takové různé vystřihovánky.
Dala bych něco, co se dá sníst, vypít. Učitelka ve školce má obrázků a různých rukodělek od dětí, za ten rok mraky. K čemu ji bude další obrázek?
Já dávám tento rok takový malý balíček - malé prosečko a domácí levandulový sirup a k tomu recept na drink ![]()
@PAN66 píše:
Dik, ale dcera chce neco vyrobit, ale ja na to moc nejsem, tamze nrmam.moc napadu, neco jsem nasla na pinteretu, zkousim to i tu, treba bude mit nekdo dobry tip..
My teď vyrábíme sušenky, ale jsou na oslavu, ne pro učitelku. Ale i pro ni by to šlo.
Pro paní učitelku jsem s dcerou vyráběla zazvorovy a jahodový liker, ale ty chtějí čas na rozlezeni.
Dcery dávaly náramek z korálků, vymalovaný hrneček, nakreslenou látkovou tašku…kromě kytek, čokolád, čaje, oříšků…
Musí si vzpomenout na Jirku Olivu a jeho mýdlo
A ano, naprosto chápu pocity paní učitelky
Ještě že nedělám v mateřince. Ale ty děti chápu.
Je náramek by mi udělal velkou radost. Jinak my dáváme jedlé dárky. A sama mám raději jedlé dárky.
Už vidím ve čtvrtek hromadu květin. Protože pracuji u dvou různých skupin dětí. V květináči to téměř nikoho nenapadne a to by potěšilo. Řezaných si pár nechám. Část nesu kuchařkám, část uklízečkám, ve váze doma si nechám a zbytek nesu na hrob, kde má manžel prarodiče.
Ja zrovna patlam pralinky a dcera zdobi krabicku a pise/ maluje slozeni.
@Florimo píše:
Ja zrovna patlam pralinky a dcera zdobi krabicku a pise/ maluje slozeni.
Já jsem pralinky v tomto vedru odmítla patlat.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.