Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Poraďte mi nějaký dobrý recept z brokolice. Obvykle jí jen zapeču s masem, sýrem a smetanou nebo osmahnu s kuřecími medailonky a česnekem, ale ráda bych zkusila i něco jiného.
Mám tam i anglickou slaninu, třeba by se dala použít. Díky předem.
Ahoj. Sobě ji dělám i jen vařenou v páře a k tomu brkaši. Jinak dělávám krom zapečení se smetanou a těstovinami ještě něco jako květákový mozeček.
My milujeme snadnou polévku - uvaříš brokolici, rozmixuješ ponorným mixerem na hladko, dochutíš solí a pepřem a přidáš smetanu (jak kdo má rád) - je úžasná ![]()
ZuzaM píše:
Poraďte mi nějaký dobrý recept z brokolice. Obvykle jí jen zapeču s masem, sýrem a smetanou nebo osmahnu s kuřecími medailonky a česnekem, ale ráda bych zkusila i něco jiného.
ahoj a to kdyz ji delas osmahnutou a tim kurecim tak ji predtim nejdriv povaris, nebo ji osmahnes takhle na tvrdo ![]()
my máme z brokolice taky nejradeji polévku, uvarit s cibulí, trochou mrkve a hrasku, rozmixovat, pridat cesnek, vajíčko, smetanu sul pepř a nakonec trošku majoránky…:)
market.s.87 píše:ZuzaM píše:ahoj a to kdyz ji delas osmahnutou a tim kurecim tak ji predtim nejdriv povaris, nebo ji osmahnes takhle na tvrdo
Trochu jí povařím.
Ahoj,taky je výborná obalená jako květák.Jinak květák ,ani brokolici předem nevařím.Drží pěkně pohromadě a chutná moooooooc. ![]()
Brokolicový koláč. Do dortové nebo koláčové formy dáš vyválené listové těsto, musí mít trochu vyšší okraje.A možná by šlo i těsto na pizzu. Osmahneš cibulku, přihodíš malé růžičky brokolice a podleješ. Až je měká, sleješ přebytečnou vodu, vmícháš žloutek a dáš na těsto, pokladeš šunkou a strouhaným sýrem a upečeš. Dochucuju jen solí a pepřem
šagety s brokolicovým pestem:
250brokolice,2 stroužky česneku, 5 lžic oliv. oleje,1 citron,5 lžic parmazánu na posyp- já dávám eidam, 300 špaget,sůl pepř
brokolici povař v osolené vodě cca 5 minut- rozdělenou na jednotlivé růžičky, po slití prolýt ledovou vodou, pak ji šoupni do mixéru, přidej česnek,oliv.olej,cit, šťávu,osolit, opepřit a rozmixovat. Pokud budeš mít vývar, tak klidně přilij do brokolice cca 100ml
uvařené špagety promíchej s pestem a posyp eidamem.. dobrou chuť.
asi to není neobvyklé, ale já dělám nejradši polívku (tedy tu mixovanou), pak zapečenou s vejcem, případně na mozeček. Napadají mě ještě placky: uvařit brokolici, smíchat se žloutkem, trochou strouhanky a nakonec sníh z bílku…
Nevím, jestli je to neobvyklé, ale dělám z ní karbenátky. Brokolici předvařím v páře, jen tak napůl cesty, rozmixuju tyčovým mixérem, přidám nastrouhaný sýr, vajíčko, osolím, trošku opepřím a trošku muškátového oříšku. Dohustím strouhankou, plácám karbenátky, obalím ve strouhance, smažím.
Někdy ještě do směsi přidám trochu ovesných vloček, sezamové semínko, slunečnicové semínko… no dá se tam nasypat cokoliv ![]()
Minulý týden jsem zkusila toto a bylo to moooc dobré:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Díky za nápady.
Ale nechápu, proč mi admin změnil název diskuze z jednoduchého Co z brokolice na silně zavádějící Neobvyklý recept z brokolice?
NEMÁM zájem o žádný neobvyklý recept, ale o nějaký naprosto obvyklý, který rádi vaříte.
ZuzaM píše:
Díky za nápady.
Ale nechápu, proč mi admin změnil název diskuze z jednoduchého Co z brokolice na silně zavádějící Neobvyklý recept z brokolice?
NEMÁM zájem o žádný neobvyklý recept, ale o nějaký naprosto obvyklý, který rádi vaříte.
mofiz píše: šagety s brokolicovým pestem:
250brokolice,2 stroužky česneku, 5 lžic oliv. oleje,1 citron,5 lžic parmazánu na posyp- já dávám eidam, 300 špaget,sůl pepřbrokolici povař v osolené vodě cca 5 minut- rozdělenou na jednotlivé růžičky, po slití prolýt ledovou vodou, pak ji šoupni do mixéru, přidej česnek,oliv.olej,cit, šťávu,osolit, opepřit a rozmixovat. Pokud budeš mít vývar, tak klidně přilij do brokolice cca 100ml
uvařené špagety promíchej s pestem a posyp eidamem.. dobrou chuť.
tohle me dostalo, v nedeli vyzkousim ![]()