Neobvyklý recept z brokolice?

6419
3.2.11 11:43

Co z brokolice?

Poraďte mi nějaký dobrý recept z brokolice. Obvykle jí jen zapeču s masem, sýrem a smetanou nebo osmahnu s kuřecími medailonky a česnekem, ale ráda bych zkusila i něco jiného.
Mám tam i anglickou slaninu, třeba by se dala použít. Díky předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
3.2.11 11:46

Ahoj. Sobě ji dělám i jen vařenou v páře a k tomu brkaši. Jinak dělávám krom zapečení se smetanou a těstovinami ještě něco jako květákový mozeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
3.2.11 11:46

My milujeme snadnou polévku - uvaříš brokolici, rozmixuješ ponorným mixerem na hladko, dochutíš solí a pepřem a přidáš smetanu (jak kdo má rád) - je úžasná :-)

• Citovat
  • Upravit
1769
3.2.11 11:54
ZuzaM píše:
Poraďte mi nějaký dobrý recept z brokolice. Obvykle jí jen zapeču s masem, sýrem a smetanou nebo osmahnu s kuřecími medailonky a česnekem, ale ráda bych zkusila i něco jiného.

ahoj a to kdyz ji delas osmahnutou a tim kurecim tak ji predtim nejdriv povaris, nebo ji osmahnes takhle na tvrdo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
3.2.11 11:56

my máme z brokolice taky nejradeji polévku, uvarit s cibulí, trochou mrkve a hrasku, rozmixovat, pridat cesnek, vajíčko, smetanu sul pepř a nakonec trošku majoránky…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
3.2.11 12:00
market.s.87 píše:
ZuzaM píše:
ahoj a to kdyz ji delas osmahnutou a tim kurecim tak ji predtim nejdriv povaris, nebo ji osmahnes takhle na tvrdo :-)

Trochu jí povařím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
3.2.11 12:02

Ahoj,taky je výborná obalená jako květák.Jinak květák ,ani brokolici předem nevařím.Drží pěkně pohromadě a chutná moooooooc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
3.2.11 12:04

Brokolicový koláč. Do dortové nebo koláčové formy dáš vyválené listové těsto, musí mít trochu vyšší okraje.A možná by šlo i těsto na pizzu. Osmahneš cibulku, přihodíš malé růžičky brokolice a podleješ. Až je měká, sleješ přebytečnou vodu, vmícháš žloutek a dáš na těsto, pokladeš šunkou a strouhaným sýrem a upečeš. Dochucuju jen solí a pepřem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
3.2.11 12:41

šagety s brokolicovým pestem:
250brokolice,2 stroužky česneku, 5 lžic oliv. oleje,1 citron,5 lžic parmazánu na posyp- já dávám eidam, 300 špaget,sůl pepř

brokolici povař v osolené vodě cca 5 minut- rozdělenou na jednotlivé růžičky, po slití prolýt ledovou vodou, pak ji šoupni do mixéru, přidej česnek,oliv.olej,cit, šťávu,osolit, opepřit a rozmixovat. Pokud budeš mít vývar, tak klidně přilij do brokolice cca 100ml
uvařené špagety promíchej s pestem a posyp eidamem.. dobrou chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
3.2.11 12:57

asi to není neobvyklé, ale já dělám nejradši polívku (tedy tu mixovanou), pak zapečenou s vejcem, případně na mozeček. Napadají mě ještě placky: uvařit brokolici, smíchat se žloutkem, trochou strouhanky a nakonec sníh z bílku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.11 13:04

Nevím, jestli je to neobvyklé, ale dělám z ní karbenátky. Brokolici předvařím v páře, jen tak napůl cesty, rozmixuju tyčovým mixérem, přidám nastrouhaný sýr, vajíčko, osolím, trošku opepřím a trošku muškátového oříšku. Dohustím strouhankou, plácám karbenátky, obalím ve strouhance, smažím.

Někdy ještě do směsi přidám trochu ovesných vloček, sezamové semínko, slunečnicové semínko… no dá se tam nasypat cokoliv :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
3.2.11 13:13

Minulý týden jsem zkusila toto a bylo to moooc dobré:
 http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
4.2.11 22:01

Díky za nápady.
Ale nechápu, proč mi admin změnil název diskuze z jednoduchého Co z brokolice na silně zavádějící Neobvyklý recept z brokolice?
NEMÁM zájem o žádný neobvyklý recept, ale o nějaký naprosto obvyklý, který rádi vaříte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
5.2.11 08:14
ZuzaM píše:
Díky za nápady.
Ale nechápu, proč mi admin změnil název diskuze z jednoduchého Co z brokolice na silně zavádějící Neobvyklý recept z brokolice?
NEMÁM zájem o žádný neobvyklý recept, ale o nějaký naprosto obvyklý, který rádi vaříte.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
5.2.11 08:45
mofiz píše: šagety s brokolicovým pestem:
250brokolice,2 stroužky česneku, 5 lžic oliv. oleje,1 citron,5 lžic parmazánu na posyp- já dávám eidam, 300 špaget,sůl pepřbrokolici povař v osolené vodě cca 5 minut- rozdělenou na jednotlivé růžičky, po slití prolýt ledovou vodou, pak ji šoupni do mixéru, přidej česnek,oliv.olej,cit, šťávu,osolit, opepřit a rozmixovat. Pokud budeš mít vývar, tak klidně přilij do brokolice cca 100ml
uvařené špagety promíchej s pestem a posyp eidamem.. dobrou chuť.

tohle me dostalo, v nedeli vyzkousim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport