Neobvyklý recept z brokolice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
982
5.2.11 16:03

Ahoj, já dělám brokolici dost často, většinou jako polévku, karbanátky, nebo zapečenou a to buď se šunkou a sýrem, nebo se žampiony, nebo půl napůl s květákem a sýrem. Nebo taky jsem dělala pro mou malou dcerku (18m)brokolici ve smetanové omáčce, k tomu těstoviny.. Jestli chceš, napíšu nějaký recept podrobněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
7.2.11 10:46
MaJiKa píše:
Ahoj, já dělám brokolici dost často, většinou jako polévku, karbanátky, nebo zapečenou a to buď se šunkou a sýrem, nebo se žampiony, nebo půl napůl s květákem a sýrem. Nebo taky jsem dělala pro mou malou dcerku (18m)brokolici ve smetanové omáčce, k tomu těstoviny.. Jestli chceš, napíšu nějaký recept podrobněji.

Díky, budu ráda, když mi napíšeš všechny recepty. Ráda bych vařila z brokolice častěji a vyzkouším postupně všechny recepty od všech přispěvatelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5754
7.2.11 14:09

Také máme brokolici moc rádi. Včera jsem ji dělala zapékanou s těstovinami a sýrem (kořenící směs v sáčku, myslím že od Vitany).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
9.2.11 10:22

já dám péct kuře s klasickým grilovacím kořením („pečené kuře“ od vitany)poskládám ho máslem a tak v půlce času běžného pečení kuřete (dle zkušenosti s troubou) tam okolo něj přihážu malé růžičky brokolice, které malinko posypu podravkou a dokud dopékám kuře tak tu brokolici průběžně polévám výpekem z kuřete, takže když se kuře dodělá, tak je brokolice měkkoučká, až se skoro rozpadá a přitom je zezhora trochu přismahlá.
je to mňamka s bramborem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
honajz
31.1.12 10:29

Nebo brokolicové rizoto - růžičky brokolice trochu předvařit, prolít studenou vodou, rozkrájet na kostičky, mezitím na hluboké pánvi zpěnit cibulku, přidat česnek, pak tu brokolici, zasypat rýží, nechat chvilku rýži „chytit“, zalít vodou, dusit. Kdo chce, může přidat i na kostičky maso, třeba z konzervy.

• Citovat
  • Upravit
6594
11.5.16 20:07

Holky - brambory, šunka, brokolice a vejce - zapéct nebo jiný nápad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
11.5.16 20:19

@Salorka občas děláme míchaná vejce se šunkou a brokolicí. Možná by se k tomu hodily pečené brambory.

• Citovat
  • Upravit
6594
11.5.16 20:40

A něco jako slaný koláč, ale bez těsta? Neděláte někdo a nemáte recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
11.5.16 20:42

@Salorka koláč brokolicovej nedělam, ale určitě je spousta quichů. Brokolici jíme syrovou jen na Růžičky s cottage, sůl, pepř, olol. Luxus easy salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.5.16 20:47

@svatecnice Potřebuju to pro dítko k obědu a salát mi k obědu nesní :mrgreen: Ale věřím, že to musí být mňamka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
11.5.16 20:50

@Salorka aha :-)) tak to pardon. Četla jsem o mozečku, že místo květáku se dá brokolice. Zní to celkem dobře a i jedlé pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85469
11.5.16 20:51
@svatecnice píše:
@Salorka aha :-)) tak to pardon. Četla jsem o mozečku, že místo květáku se dá brokolice. Zní to celkem dobře a i jedlé pro děti.

To jsem delala zrovna vcera a 15 mesicni se olizovala a snedla to komplet vse, i mne to chutnalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
11.5.16 20:58
@honajz píše:
Nebo brokolicové rizoto - růžičky brokolice trochu předvařit, prolít studenou vodou, rozkrájet na kostičky, mezitím na hluboké pánvi zpěnit cibulku, přidat česnek, pak tu brokolici, zasypat rýží, nechat chvilku rýži „chytit“, zalít vodou, dusit. Kdo chce, může přidat i na kostičky maso, třeba z konzervy.

To zní dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
11.5.16 21:04

Ted jsem dělala toto: lehce povařila brokolici na ruzicky, orestovala kureci maso, pridala cesnek, tu brokosku, sul, pepr, zalila slehackou a pridala uvarene testoviny,promichala.Na taliri posypat parmezánem. Moc dobry to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
11.5.16 21:11

Zkuste BROKOLICOVÉ PLACKY
(vařím i miminu od cca 1 roku)
brokolici uvařím doměkka a rozštouchám „na kaši“
přidám 1-2 vejce - zvlášť žloutek a z bílků udělat sníh (sníh dávám logicky až úplně nakonec, když je vše promíchané)
asi 3 lžíce hladké mouky na zahuštěni
pepř sůl
(na vytunění se může přidat ještě uzenina, sýr…)
hmotu peču na pánvi na troše oleje, placky jsou krásně nadýchané
dělávám k pečenému kuřeti/masu s bramborem, ale často i jen tak
kdo nemá rád brokolici, řekněte mu, že je to zeleninovej bramoborák a sní to bez keců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí