Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
No my jsme už teda taky pangase přestali kupovat právě z těch důvodů jaké jsem četla všemožné negativní články…hlavně, že žije ve špinavých vietnamských vodách a zrovna ten pangas obsahuje té vody opravdu hodně…ale na to se zakladatelka neptala, tak jsem to nechtěla psát… taky dávám přednost jiným rybám, když si člověk dá záležet, tak pro děcko vykostí tu maličkou porcičku hravě. U nás je problém, že dcera rybu prostě jíst nechce, nechutná jí, dycky to vyplivne a řekne fuj to nejím..
at jsme zkoušeli jakékoliv varianty…
Já ho mám nejradši pečeného. Podleju trochou vody, popepřím, pokmnínuju a upeču. Případně přidám cibuli, trochu másla, tvrdý sýr… podle toho, na co mám chuť a co se nachází v lednici ![]()
Ona je nejaka nova ryba jmenujici se pangas? ja myslela ze mluvime o pangasiusovi:D
Eva B. píše:
Ahoj, já vím, že je ta ryba děsně moderní, ale četla jsem několik článků o tom, jakým způsobem ji chovají a jak je vlastně nezdravá…Jen postřeh…já se rybám tady v ČR radši vyhýbám, je to zmrazený a hnusný
.
Přesně jak píše Eva. Není od věci trochu zapátrat po tom, co je tahle ryba vlastně zač. Od plno lidí jsem už slyšela, že si kupují mořskou rybu, což je nesmysl. Vzhledem k tomu, že se pangasius chová v Mekongu, je to sladkovodní a ne mořská ryba a navíc se do Mekongu slévá všechna špína z Vietnamu a okolí, takže je tím ta ryba pak pěkně nasáklá. Já bych to nikdy nekoupila, ale v ČR je to teď očividně docela hit. Radši si připlatit a koupit pořádnou kvalitní rybu.
Hm, tak ryba je nasáklá jo? Tak to slyšim poprvý a docela i ostatní názory mi připadaj docela stupidní. Snad každý, kdo to má v hlavě trochu srovnaný ví, že ryby jsou moc zdravé, některé jsou tučnější, to jo, ale aby někdo řekl, že jsou nasáklé tím a tím, a že by je nikdy nekoupil, tak to může opravdu vyplodit jen přechytralá maminka, která zase někde něco četla na netu. Fakt nechci prudit, ale někdy ty názory to je fakt síla. Vlezla jsem na tuhle diskuzi, protože jsem chtěla vyčíst taky nějakej receptík, protože tuhle rybu dceři kupuju a jsem znechucena. Akorát svýma potrhlýma názorama zakladatelku zblbnete. Nezlobte se na mě, ale radši anonymně.