Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Doctus
U primátů je zabezpečen transplacentární přestup protilátek.
Není to přesné. Je zabezpečen částečně nikoliv celkově.
Dětská imunita se vyvíjí několik následujících měsíců od porodu. O komplexní imunitě nelze vůbec hovořit a stejně tak se vyvíjí i organizmus. Osidlování střeva bakteriální mikroflorou atd.
…růstových faktorů a dalších protizánětlivých a imunitně aktivních složek jako jsou napřiklad komplementy (vytvaři „diry“ do stěn bakterii) a nespecifické opsonizačni (bakterie a viry obalující“) faktory.
Komplementy jsou nesmysl. Autor – ne vy – měl pravděpodobně na mysli soubor zhruba 30 sérových proteáz, který nazýváme komplenent. Nejdůležitější jsou složky C1 až C9, přičemž lytický komplex se nazývá soubor C6C7C8nxC9. A opsoniny jsou protilátky (imunoglobuliny) a složky komplementu (C3a, C5a). Takže daná informace je poněkud redundantní.
Co myslíte, že je pro normálního smrtelníka nedisponujícím lékařským vzděláním srozumitelnější? A je to v principu správně. Nejsme přeci na akademické půdě ale na E-miminu, jak jste před chvílí uváděl na svou obranu.
Také experimentální podávání GH při srdečním infarktu vedla k menšímu odumírání srdečních buněk v infarktovém ložisku.
Než se vůbec spustí signální kaskáda růstového hormonu, jsou buňky myokardu navždy ztraceny.
Opravdu všechny a stejně rychle jako bez podávání GH?
A jinak je tedy podle Vás GH vcelku zbytečný.
Tyto faktory mohutně stimuluji vývoj nezralého imunitního systému novorozence a celý proces řidi. V ramci vyzrávani novorozence musí také dojit k množeni buněk ostatních tkáni a orgánů (např. sliznic, svalů, kosti, mozku atd.)…
Daných látek má každé tělo dostatek, kdyby tomu tak nebylo, tak by většina dětí byla zdegenerovaná.
Nemá, musí je doplňovat pro další vývin a rozvoj organizmu. Pokud jich bude málo dochází k onemocněním. To dobře víte. Mluvíme o vyzrávání organizmu který je v podstatě ukončen zhruba po 20cátém roce života jedince. Fyzicky dozrává dříve a mentálně později.
A to jsou všechny ty nepřesnosti a nepravdy? O překlepech bych nehovořil, dělá je každý.
A teď mi ukažte jedinou studii, která by dokázala, že Colostrum nebo-li mlezivo je naprosto neúčinné a zbytečné, že nepodporuje růst organizmu, nemá imunomodulační schopnosti, nemá příznivý vliv na celkovou imunitu člověka a nemá žádné účinky pro léčbu imunitních a autoimunitních poruch.
A ještě dotaz, co soudíte o přírodní léčbě obecně? Je podle Vás oprávněná a účinná nebo je to jen výplod šarlatánů a čarodějnic?
@Lexoid
Když už chcete vkládat cizí texty, tak si aspoň vybírejte ty kvalitnější. Díry se nevytvářejí do stěn bakterií, nýbrž do cytoplasmatické membrány. Právě buněčná stěna je jednou z vývojových adaptací na obranu proti lytickému komplexu. Ischemické změny v kardiomyocytu se vyvíjejí již po 20 minutách po uzávěru věnčité tepny, v tomto časovém horizontu často pacient ani nepřijede do nemocnice, kaskáda ischemické smrti však již začala. Pokud je dítě dobře živeno, tak má dostatek stavebního materiálu pro správný vývoj. A co cytokiny? A co interferon? A co cholesterol?
A co ATB a mutace virů?
Každý nechť zkusí přírodní léčbu, závažné problémy (a opravdu závažné, kdy jde o život) většinou nezvládne. Víte, o Colostru™ není žádná relevantní studie k dispozici.
Naučte se psát alespoň čárky ve svém písemném projevu, je to ostuda od dospělého člověka, že neovládá ani mateřský jazyk.
@Doctus píše:
@Lexoid
Když už chcete vkládat cizí texty, tak si aspoň vybírejte ty kvalitnější. Díry se nevytvářejí do stěn bakterií, nýbrž do Tyto faktory mohutně stimuluji vývoj nezralého imunitního systému novorozence a celý proces řidi. V ramci vyzrávani novorozence musí také dojit k množeni buněk ostatních tkáni a orgánů (např. sliznic, svalů, kosti, mozku atd.)…
Daných látek má každé tělo dostatek, kdyby tomu tak nebylo, tak by většina dětí byla zdegenerovaná.. Právě buněčná stěna je jednou z vývojových adaptací na obranu proti lytickému komplexu. Ischemické změny v kardiomyocytu se vyvíjejí již po 20 minutách po uzávěru věnčité tepny, v tomto časovém horizontu často pacient ani nepřijede do nemocnice, kaskáda ischemické smrti však již začala. Pokud je dítě dobře živeno, tak má dostatek stavebního materiálu pro správný vývoj. A co cytokiny? A co interferon? A co cholesterol?A co ATB a mutace virů?
Každý nechť zkusí přírodní léčbu, závažné problémy (a opravdu závažné, kdy jde o život) většinou nezvládne. Víte, o Colostru™ není žádná relevantní studie k dispozici.
Naučte se psát alespoň čárky ve svém písemném projevu, je to ostuda od dospělého člověka, že neovládá ani mateřský jazyk.
Vy jste tak trochu demagog, viďte. Co se Vám nepodaří vyvrátit na to neodpovíte, abyste se náhodou neshodil před nějakým nedoukem a analfabetem.
Ten text je určen lidem bez lékařského či biologického vzdělání a nikoliv do odborné diskuze. Proto je to díra do stěny bakterie čemuž asi většina porozumí jako destrukce viru a nikoliv do biologicky správně mecytoplasmatické membrány což ale v podstatě znamená konec viru.
Pokud je dítě správně živeno je krásná věta. Které dítě to ale je?
V dnešní době nejsme bez doplňků stravy normálně a správně živeni nikdo. Běžná strava má deficitní minerály a vitamíny. V podstatě jíme naprosto nedostačující stravu. O vlivu životního prostředí ani nemluvím. Proto tolik imunitních a autoimunitních problémů, které se před několika desetiletími nevyskytovaly respektive vyskytovaly minimálně.
A studie o účincích Colostra samozřejmě jsou ale pro Vás nejsou relevantní.
Jinak původně jsem reagoval na Váš výrok o tom, že molekuly bovinního mleziva jsou příliš veliké a nemohou prostoupit střevní stěnu.
Tak nejsou velké a prostupují střevní stěnou. Jejich shoda s lidským mlezivem je něco kolem 98%.Pokud si myslíte opak tak to nějak dokažte.
Další diskuze už připomíná hádku dvou kluků na pískovišti, kteří si poměřují pindíky a hádají se o to, kdo ho má většího. Tak jste vyhrál. Jste lepší a máte ho většího. Klidně si dál předepisujte medikamenty chemického průmyslu a myslete si o ostatních, že jsou šarlatáni či nevzdělanci nebo co chcete.
@Doctus píše:
@Lexoid
Všiml jsem si, že si pletete virus a bakterii.
Nebojte, rozdíl znám. Jen malý přehmat.
@Gerberka
Tobě se zdá cena 8,5,–Kč na den moc? Vita aktiv totiž v přepočtu zrovna tolik stojí.
Ahoj,
Měla bych otázku ohledně ceny Colostra a Aloe vera gelu.
Manželova kolegyně z práce nám ho dodává. Tvrdí, že to dává za cenu, jakoby si to kupovala ona, tj nějakých 30 – 40% levněji. Jenomže mně se to úplně nezdá.
Práškové Colostrum (60 tablet) a Aloe vera gel celkově si za to teď naposled řekla cenu 1 500 Kč (bez pár drobných). Nevíte, koli to normálně stojí, případně kolik to stojí vás zaregistrované?
Díky ![]()
@silvik.sk
Nevím který gel to byl a kdy přesně ti to prodala. Ale v kombinaci s freedomem to tak nějak je v cenách pro registrované.
Kolostrum od LR je jednička na trhu…a to jsem člověk hodně nedůvěřivý a podezíravý. Vyzkoušela jsem jich několik na doporučení mého fyzioterapeuta a teprve od LR, ač dražší mi opravdu pomohlo. Ony totiž levné věci bývají ve finále „drahé“ neboť vám nepomohou a peníze za ně zaplacené vyhodíte do kanálu.
Proto říkám, ať se to někomu bude nebo nebude líbit, LR je u mě v mnoha směrech ta KVALITA. ![]()
@Ivtcha píše:
@kkatarinka O tom, že colostrum od LR je předražené nepochybuju, to asi bohužel jeAle podle mě kvalitní bude a nesouhlasím s tím, že kvalitní je úplně každé colostrum, podle mě to chce hodně pečlivě vybírat, aby člověk ty prachy pak nevyhodil zbytečně
Dealeři to je kapitola sama o sobě, já zatím zkušenost nemám
Jsem LR partnerkou relativně krátce, ale věřím tomu, co se zde píše. Někteří z partnerů nemají absolutně úroveň v jednání s lidmi a to nám ostatním kazí reomé. Bohužel nelze toto příliš ovlivnit
, ale skutečně mrzí mě, když čtu čo slyším takovéto recenze. Já tuto práci dělám především z vlastního přesvědčení a mí klienti to na mě poznali. Proto se ke mě vrací
Přeji všem hodně zdraví v novém roce… ![]()
@Lexoid Dobrý den, mohu užívat colostrum i v 1. trimestru těhotenství? Koupila jsem si jej od firmy LR. Na netu jsem se dočetla, že v raději ne.Co myslíte Vy? Děkuji za odpověď.
@zuzkamanis
Kriste Pane, ženská! Tak se raději zeptejte gynekologa a genetika, ne? Ptát se kvazi-dealera je docela špatná cesta. Obávám se, že ani gynekolog či genetik by vám bez přímého rozboru látky mnoho neřekl. Nebezpečí číhá všude.
@zuzkamanis píše:
@Lexoid Dobrý den, mohu užívat colostrum i v 1. trimestru těhotenství? Koupila jsem si jej od firmy LR. Na netu jsem se dočetla, že v raději ne.Co myslíte Vy? Děkuji za odpověď.
Colostrum není problém ale Aloe ano.
@Doctus píše:
@zuzkamanis
Kriste Pane, ženská! Tak se raději zeptejte gynekologa a genetika, ne? Ptát se kvazi-dealera je docela špatná cesta. Obávám se, že ani gynekolog či genetik by vám bez přímého rozboru látky mnoho neřekl. Nebezpečí číhá všude.
Tak asi se má zeptat Vás a vy jí to dobře vysvětlíte, že?
.
Je podle Vás něco přírodního, co byste doporučil na podporu imunity? Samozřejmě podpořené minimálně desetiletým výzkumem a několika nezávislými studiemi byť deset let starými?
Vlastně nemusíte, odpověď je snadná ale třeba máte nějaký maisterštyk.
Příspěvek upraven 03.04.15 v 17:33
Ahoj, LRko jsem dělala, je to cca 8 let. Musim potvrdit, že obchod kvetl, dokonce, když jsem už chtěla končit, protože jsem začala studovat a angažovat se v jiných aktivitách, tak lidi pořád volali, že chtějí objednávat. Když bych nevěděla, co na našem úžasném českém trhu pořídit, určo bych pořídila Colostrum a AV gely. Opravdu to funguje…ale o tom se tady nebudu dohadovat.
Já se přeorientovala pro svou rodinu na výrobky, které obsahují Goju, Acerolu a Rakytník. Výroba a procento podílu složek ve výrobku jsou opravdu důležité. Bohužel u nás je k mání všeho, ale podíl je vždy 0,000000prd. Jo a když přijde nějaká kvalita, tak to EU zakáže…
Teď kupuji výrobky, které stojí ještě jednou tolik co u LR. Holt za kvalitu se musí platit…