Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Simoncicak píše:
To byl bagřík chlapečka Kačka si ho plůjčila a hend ho chtěla jiná holčička a ona ho prostě nechtěla dát dál!!!
@Simoncicak píše:
Ano ve finále to tak bylo zkoušela jsem po dobrém vysvětlit potom jsme zvýšila hlas a nekonec jsem jí bagr vzala a předal ho dál na půjčení…
Já bych jí v této konkrétní situaci ten bagr nevzala. Pokud si ho půjčila od chlapečka, tak ta další holčička by měla počkat, až si s ním tvoje dcera dohraje. A takhle bych jí to taky řekla.
Kamarádky bych poslala někam.
Já učím syna, že vlastní hračky půjčit nemusí, když nechce. Musí ale pak počítat s tím, že pak taky nemusí půjčit někdo jemu. A pokud chce cizí hračku, tak se musí zeptat. Někdy je tak zblblej, že se ptá, jestli si může hrát i se svými vlastními hračkami. ![]()
Vyrvat hračku někomu z ruky nesmí, i kdyby byla jeho vlastní.
Toto období u nás pomalu ustupuje…velmi pomalu..:) Řeším to tak, že jakmile nechtěla vrátit hračku majiteli, popadla jsem nějakou její hračku, kterou jsem se snažila udat plačícímu dítěti, jakmile to dcera zmerčila, že je v pernamenci její hračka, hned cizí pustila a jala se chránit vlastní:)
Pokud hračky neměla, prostě jsem hračku dceři sebrala a vrátila tomu jinému dítěti a to bych očekávala od všech matek, nesnáším situace, kdy na naší motorce jezdí cizí dítě, dcerka ji chce zpět a matka dítětě stojí, čumí v nejhorším případě začne přemlouvat mojí dceru, ať SVOU motorku ještě na chvilku půjčí…tak to už jsem vystartovala po té matince…to už bylo na mě dost!!!
@mary.27 tohle není mů případ nakonec jsem to vyřešila…ale spíš jediné co mně zarazilo byl přístup maminek mých kamarádek..
A proč to řešíš s cizíma holkama na webu, když jak píšeš se na tebe sesypaly dlouholeté přítelkyně? Jestliže mám dlouholetou přítelkyni, tak si to vyřeším s ní, zeptám se proč na mě útočí a co jí vadilo? Rozhodně bych toto s cizíma neřešila, když píšeš, že lavní problém byl, kamarádky kamarádek!!!
@mary.27 píše:
A proč to řešíš s cizíma holkama na webu, když jak píšeš se na tebe sesypaly dlouholeté přítelkyně? Jestliže mám dlouholetou přítelkyni, tak si to vyřeším s ní, zeptám se proč na mě útočí a co jí vadilo? Rozhodně bych toto s cizíma neřešila, když píšeš, že lavní problém byl, kamarádky kamarádek!!!
Mary, třeba chtěla znát postoj druhých mamin. Nenapadlo tě to? Není občas špatné hledat radu i jinde, víš?
To, že i já bych třeba nejdřív řešila problém s tím, s kým ho mám přece neznamená, že se nemůžu zeptat tady ne? A není to tak strašně soukromé a velmi osobní, že by to nemohla zakladatelka napsat na web.
@mary.27 píše:
Na tom něco je..
Taky je pravda, že tohle období děti kolem 2 let mají, to samé dcerka mojí kamarádky - bere mojí malé naše hračky nejradši rovnou z ruky. Řešíme to tak, že nasbíráme jejich hračky a nabídneme je mojí malé výměnou za naše, což funguje a jsou děti spokojené. Já být tebou, tak si s kamarádkami slušně a v klidu, ale na rovinu vyjasním situaci.
Já to taky vidím na ještě nějaký problém v pozadí. Nejsi třeba bohatá, nebo něco podobného
?
@jajul píše:
Já to taky vidím na ještě nějaký problém v pozadí. Nejsi třeba bohatá, nebo něco podobného?
Nebo máš nejhezčí dítě.
![]()
@radúna: já nevím, pokud mám problém s přítelkyněmi tak bych to řešila s nimi, nikdo totiž neví co se stalo ve skutečnosti, třeba zakladatelka vyřešila situaci naprosto nevhodně…což jsem nijak nevyčetla..nikde to nezmínila a pokud nechci přijít o kamarádky, problém řeším s tím s kým nastal!!!
@mary.27 ale ano já to s nimi řešila tady jsem měla otázku na maminky jak se zachovat v situaci kdy se dítě sprčí a taky mně zajímaly třeba i podobné skušenostmi s dětmi
myslím že to snad můžu…měj se
@Simoncicak píše:
@mary.27 tohle není mů případ nakonec jsem to vyřešila…ale spíš jediné co mně zarazilo byl přístup maminek mých kamarádek..
To samozřejmě můžeš, ale jak jsi psala…situaci jsi vyřešila(nevíme nikdo jak?)…a zarazil tě přístup kamarádek…a s těma jsi to řešila také…já totiž nevím, co vlastně tady řešíš…v každém příspěvku něco jiného…měj se
@mary.27 píše: @radúna: já nevím, pokud mám problém s přítelkyněmi tak bych to řešila s nimi, nikdo totiž neví co se stalo ve skutečnosti, třeba zakladatelka vyřešila situaci naprosto nevhodně…což jsem nijak nevyčetla..nikde to nezmínila a pokud nechci přijít o kamarádky, problém řeším s tím s kým nastal!!!
A co jsem asi napsala? Že já bych to udělala taky tak. Taky bych si to vyřídila s tím, s kým mám problém…Ale to přece neznamená, že někteří mají potřebu o tom zakládat diskuze. Tak proč je nenechat. Pokud to není urážlivé nebo nijak extra moc intimní, tak ať si diskuze lidé zakládají, ne?
@mary.27 píše:
To samozřejmě můžeš, ale jak jsi psala…situaci jsi vyřešila(nevíme nikdo jak?)…a zarazil tě přístup kamarádek…a s těma jsi to řešila také…já totiž nevím, co vlastně tady řešíš…v každém příspěvku něco jiného…měj se
Holky, co blázníte? Tyhle reakce jsou zbytečné a šly by aplikovat na 99% diskusí tady ![]()
Zakladatelka se třeba chtěla taky svěřit, protože pokud se nepohodla s kámoškama, tak komu si má postěžovat? Proč to neudělat tady. Nemusíte se přece zapojovat, pokud vám ta diskuse přijde pitomá ![]()
Nic ve zlém, prosím…