Odmítá vydat hračky, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1304
14.8.12 13:01
@Simoncicak píše:
Milé maminky, stýkáváme se s malou na hřišti asi s dalšímy deseti maminkama a jejich dětma moje Kačka je z nich nejmladší za měsíc jí budou dva roky!!! Kačce asi před měsícem začalo období všechno je její a ještě si přivlastnuje hračky druhých dětí :zed: :zed: :zed: včera nbastala situace kdy malá Katka si půjčila bagr a druhá holčička ho po chvíli chtěla taky, jenomže Katka si dala bagr za hlavu a půjčit ho nechtěla!! Řvala a tiskla se ke mně i s bagrem!!!
Dnes ráno když jsme se sešly u jedné z mamin na kafé tak se do mně pustily že i když je Katka nejmladší tak jejich starší děti jí už ustupovat nebudou že má Ktaka hrozné chování!!!
Katka jinak nemá ani tak problém půjčit svoje hračky ale spíš ty co si půjčí od druhých já nevím jak si s tím poradit, dnes jsem si i pobrečela když se na mně sesypaly mé dlouholeté drahé přítelkyně. Jedna čtyřletá holčička celkem vazba do Katky neustále najíždí kolem a nebo jí zastupuje schválně cestu prostě dělá naschvály ale to její maminka nevidí nebo spíš nechce vidět!!! Máte někdo zkušenost jak se chovat k dítěti v takové situaci kdy prostě nehcce půjčovat hračky a když jde do tuhého tak se vzteká a řve na celé sídliště…

Hm tak my máme s kámoškama pravidlo, že pokud si s hračkou někdo hraje - at je čí je tak druhý dítě mu ji prostě nebere - i kdyby byla jeho… takhle by si totiž nepohrál nikdo s ničím kdyby se majitelé hraček za dvě minuty co si to jiný dítko půjčí rozhodli, že to chtějí zpět. Kor čtyřleťáci mají někdy tendenci si svých hraček všimnout až ve chvíli, kdy vidí že si s nimi hraje někdo jinej a dělají to i naschvál z trucu, že chtějí věc zpět ne že si s tím chtějí pohrát.
Podle mě pokud si malá s bagříkem doopravdy hrála tak měla ta starší holčička počkat - pokud teda nebalili že jdou domů…
A jestli toto kámošky nevidí a nebo si nepamatují jaký to je mít dítko v necelých dvou letech zkus s nima promluvit a pokud nezabere - asi bych se s nima stýkala bez ratolestí u kafe a nebo vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
14.8.12 13:31

Ne nestála jsme a nekoukala řekla jsem že tím pádem jím to ulehčím i jejich dětem že nebudou muset ustupovat Kačce a že tam prostě už chodit nebudeme!!!Podle nich je to moje vina jelikož jsem s ní sama a je na mně moc závislá a taky prej má Kačka všechno aniž by si to zasloužila!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
14.8.12 13:32

Jinka Kačce jsem to vysvětlovala ale prostě se zaprčila a nepůjčila!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
14.8.12 13:33
@Simoncicak píše:
Ne nestála jsme a nekoukala řekla jsem že tím pádem jím to ulehčím i jejich dětem že nebudou muset ustupovat Kačce a že tam prostě už chodit nebudeme!!!Podle nich je to moje vina jelikož jsem s ní sama a je na mně moc závislá a taky prej má Kačka všechno aniž by si to zasloužila!!!

Já se ptala, jak ses chovala když nechtěla půjčit tu hračku a mačkala se i s bagrem na tebe… Co jsi dělala? To je podstatný, ne tvoje chování poté, co ti ostatní mámy vytkly dceřino chování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
14.8.12 13:33

To byl bagřík chlapečka Kačka si ho plůjčila a hend ho chtěla jiná holčička a ona ho prostě nechtěla dát dál!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
14.8.12 13:36
@Simoncicak píše:
Jinka Kačce jsem to vysvětlovala ale prostě se zaprčila a nepůjčila!!

Nepůjčila? A tys jí ho nechala? Promiň, tohle asi slyšet nechceš, ale to by mi taky vadilo - vysvětlila bych po dobrém a pokud by to nešlo, hračku bych vzala a dala dítěti, kterému patří. Dvouleté slečně to těžko vysvětlíš, ale musí se naučit, že si nesmí vzít co chce a kdy se jí zamane. A hlavně je důležitý, aby se nenaučila, že když se zabejčí a začne dělat scény, tak si nakonec vydupe, co chce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
14.8.12 13:37
@Simoncicak píše:
To byl bagřík chlapečka Kačka si ho plůjčila a hend ho chtěla jiná holčička a ona ho prostě nechtěla dát dál!!!

Klid :hug: V tom případě bych řekla holčičce, že ji bagr půjčí za chvíli, že ted si s ním hraje. Pokud by ho chtěl jeho majitel, tak bych ji donutila ho vrátit.
Zastávám názor, že matky mají děti učit správným reakcím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
14.8.12 13:37
@alien21 píše:
Nepůjčila? A tys jí ho nechala? Promiň, tohle asi slyšet nechceš, ale to by mi taky vadilo - vysvětlila bych po dobrém a pokud by to nešlo, hračku bych vzala a dala dítěti, kterému patří. Dvouleté slečně to těžko vysvětlíš, ale musí se naučit, že si nesmí vzít co chce a kdy se jí zamane. A hlavně je důležitý, aby se nenaučila, že když se zabejčí a začne dělat scény, tak si nakonec vydupe, co chce!!!

tak s tímhle naprosto souhlasím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
14.8.12 13:38

Ano ve finále to tak bylo zkoušela jsem po dobrém vysvětlit potom jsme zvýšila hlas a nekonec jsem jí bagr vzala a předal ho dál na půjčení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
14.8.12 13:42

Děkuji všem za reakce…Kačence to vysvětluju neustále od doby co nám tohle období začalo že je v pořádku když si od ní někdo něco půjčí že jí to vrátí!!! Stejně tak jí vysvětluji že když ona si půjčí musí hračku vrátit!!
Tohle bylo tak že si vzala z písku bagr jezdila si s ním po lavečce a druhá holčička ho v tu chvíli chtěla taky jinak to nebyl bagr ani jedné z nich byl to bygr chlapečka kterému to bylo ale úplně jedno jeliž jezdil na naší motorce, Katka nemá problém v tom půjčit svojí hračku ale v tom když si od někoho půjčí ani tak ne ji vrátit ale půjčit zase dál!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
14.8.12 13:45
@alien21 píše:

Takže když si moje dítě usmyslí, že si chce půjčit hračku a ted dotyčný mu jí hned nepůjčí tak je to špatně? Neříkám, když je to jeho vlastní a chce jí zpátky, ale to není ten případ.

• Citovat
  • Upravit
801
14.8.12 13:47

Mám to podobně jako Ywett. Nejdřív vyjednávám, snažím se dohodnout výměnu a když to nepomůže, tak prostě syn hračku musí vrátit i když by brečel - tedy v případě, že je to hračka půjčená a majitel jí chce vrátit. Když nechce syn půjčovat svoje hračky snažím se mu vysvětlit, že by měl, ale za každou cenu ho nenutím. Ale když nepůjčí on musí počítat s tím, že si ani nebude půjčovat. Je to na palici, někdy musim i odejít, protože si umane, že nějakou hračku chce a chce, dítě kterýmu patří jí prostě půjčit nechce a když nejsem schopná ho ukočírovat tak je odchod jediný řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.8.12 14:05
@Simoncicak píše:
Děkuji všem za reakce…Kačence to vysvětluju neustále od doby co nám tohle období začalo že je v pořádku když si od ní někdo něco půjčí že jí to vrátí!!! Stejně tak jí vysvětluji že když ona si půjčí musí hračku vrátit!!
Tohle bylo tak že si vzala z písku bagr jezdila si s ním po lavečce a druhá holčička ho v tu chvíli chtěla taky jinak to nebyl bagr ani jedné z nich byl to bygr chlapečka kterému to bylo ale úplně jedno jeliž jezdil na naší motorce, Katka nemá problém v tom půjčit svojí hračku ale v tom když si od někoho půjčí ani tak ne ji vrátit ale půjčit zase dál!!!

Pokud nerozhodne majitel hračky (v tomhle případě chlapeček), tak bych ji nechala, ať si s ním hraje, dokud chce. Nevidím důvod brát jí bagr, kvuli dalšímu zájemci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
14.8.12 14:25
@Simoncicak píše: … Podle nich je to moje vina jelikož jsem s ní sama a je na mně moc závislá a taky prej má Kačka všechno aniž by si to zasloužila!!!

Co tohle má společného s normálním vývojem dítěte??? :cert: Ať je to jak chce, je to jenom tvoje věc. Obzvlášť pokud ti to tak vyhovuje.
Dál píšeš, že jsi zasáhla, pro mě to znamená, žes splnila svou roli a dál bych to neřešila :nevim:
Tohle je běžný spor, na každém pískovišti se několikrát denně hašteří děti o bábovku. Není mezi tebou a kamarádkama ještě nějaký jiný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.8.12 14:46
@Ywett píše:
Co tohle má společného s normálním vývojem dítěte??? :cert: Ať je to jak chce, je to jenom tvoje věc. Obzvlášť pokud ti to tak vyhovuje.
Dál píšeš, že jsi zasáhla, pro mě to znamená, žes splnila svou roli a dál bych to neřešila :nevim:
Tohle je běžný spor, na každém pískovišti se několikrát denně hašteří děti o bábovku. Není mezi tebou a kamarádkama ještě nějaký jiný problém?

Mě tohle už možná přijde jako že kamarádky mají „problém“ s tím, že je na dítě sama a zvládá to. Jakože se mezi sebou o tom baví a tak. No a teď senaskytla příležitost, jí to dát sežrat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí