Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Jahru píše:
Ale na tomhle stavu (schopnost/neschopnost izolace) přeci test nic nezmění ani kdyby byl pozitivníTakže význam v testování nevidím žádný. Nehledě na to, že mladou, zdravou holku s mizivými příznaky stejně pošlou do háje, protože hygieny nestíhají.
souhlas 100 %
@Jahru píše:
A ještě mě napadlo, že dřív než test na covid bych udělala těhotenský
@vokishka píše:
Tak pokud je pozitivní, mohla nakazit děcka a ty normálně chodí do školy. A ostatní dospělí do práce.
no to mohla, ale to neovlivníš, to je právě to trasování, co nefunguje - nakazit mohla kamarádky, učitelky, lidi v krámě, na poště, v kině…není šance dohledat
@Jahru píše:
A ještě mě napadlo, že dřív než test na covid bych udělala těhotenský
jo, přesně tohle mě po přečtení otázky taky napadlo, ale nechtěla jsem být za tu zlou ![]()
@Animace hele, já mám zrovna doma z intru staženou holku s rýmou a teplotou lehce nad normálem. zamešká, to ano. na druhou stranu její zdravotní stav umožňuje se učit (= nemá vysoké horečky ani jiná omezení) a jak na intru, tak ve škole byly jedině rádi, že zůstala doma. i když tím přijde i o praxi, na kterou je jinak škola dost háklivá
potvrzení od lékaře mít nemusí, to ve škole sami chápou, že v současné situaci těžko.
@sagina tak normálně chtějí d lékaře ale třeba jim to bude tet stačit odemne ale stejně tam musíme zavolat protože se jí Mota hlava a její špatně od žaludku tak něco by ji mohla napsat na to motání hlavy. a když to půjde určitě v neděli odjede na internát. teda pokud se tam zas něco neukaze.rada chodí do školy a právě že nechce zameskat
Pokud jde do povinné karantény, na test musí do 5 dnů, do té doby karanténa - jen pro ni…ostatní členové rodiny mohou do práce, školy…pokud se potvrdí, má izolaci a zbytek rodiny karanténu
pokud nemá karanténu nařízenou, nechej ji doma a konzultuj s lékařem
jinak něco řádí, nám taky bylo blbě, dcera měla průjem - a je negativní (ve školce měli případ a musela na test)
@Paola21 píše:
no to mohla, ale to neovlivníš, to je právě to trasování, co nefunguje - nakazit mohla kamarádky, učitelky, lidi v krámě, na poště, v kině…není šance dohledat
ježíši, jenže tímhle stylem by z jednoho nakaženého mohl být v karanténě celý svět, bylo by to jako perpetum mobile a pak se udávají kontakty blízké pod dva metry déle než 15 minut, ne, že jsem někde někoho potkala v kauflandu, už se fakt všichni uklidněte
@evulinda79 píše:
ježíši, jenže tímhle stylem by z jednoho nakaženého mohl být v karanténě celý svět, bylo by to jako perpetum mobile a pak se udávají kontakty blízké pod dva metry déle než 15 minut, ne, že jsem někde někoho potkala v kauflandu, už se fakt všichni uklidněte
no však v tom kině seděla dýl jak 15 minut, v té poště mohla být ve frontě taky nad 15 minut, stejně tak v tom obchodě..
já jsem v klidu, jen že to tak může klidně být ![]()
@Paola21 píše:
no však v tom kině seděla dýl jak 15 minut, v té poště mohla být ve frontě taky nad 15 minut, stejně tak v tom obchodě..
já jsem v klidu, jen že to tak může klidně být
hm a popis asi tento, paní měla červenou mašli na krku a na nose bradavici, no, už vodím jak ji hledají, vždyť je to celé nesmysl
@evulinda79 píše:
@Paola21hm a popis asi tento, paní měla červenou mašli na krku a na nose bradavici, no, už vodím jak ji hledají, vždyť je to celé nesmysl
no právě…takže nakazit mohla kde koho a není šance dohledat
Myslela sem že tahle stránka je na to aby se člověk mohl na něco zeptat, ale je to spíš aby lidé mohli rýpat než poradit. pridali se další příznaky a Dr nas odeslala na testy. takže pro příště vím raději se téhle stránky vyhnout dokud tady budou taky lidé co rádi rypou.