Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Jak byste řešili nasledující situaci? Můj syn teď nastoupil do 1. třídy a asistentka třídní je pozitivní na covid. Třídní čeká na vysledky. Já jsem v rizikové skupině ( chronické onemocnění, snížená imunita). Sice nepropadám strachu a žijeme normálně, na druhou stranu můžu být se synem doma. Chci se zeptat, nechali byste si ho doma, pokud byste mohli a není to na sociálku, když bych ho neposlala do školy třeba týden, dva a normálně se s ním učila doma?prosím anonym zdravotní stav.
a oni vám nenařídili domácí karanténu? Děti nebyli s asistentkou ve styku?
@Anonymní píše:
Jak byste řešili nasledující situaci? Můj syn teď nastoupil do 1. třídy a asistentka třídní je pozitivní na covid. Třídní čeká na vysledky. Já jsem v rizikové skupině ( chronické onemocnění, snížená imunita). Sice nepropadám strachu a žijeme normálně, na druhou stranu můžu být se synem doma. Chci se zeptat, nechali byste si ho doma, pokud byste mohli a není to na sociálku, když bych ho neposlala do školy třeba týden, dva a normálně se s ním učila doma?prosím anonym zdravotní stav.
Nenechala bych si ho doma, protože s takovou by do školy nemusel chodit vůbec.
Až budou výsledky asistentky, může se stejná situace zopakovat s učitelkou nebo kterýmkoli jiným spolužákem, pak může onemocnět on sám, pak kolečko nanovo a je pololetí.
Nemáte zadne instrukce ze skoly? Kdyby nesla cela třída do karanteny, tak bych doma nenechavala.
@Kriss Tina píše:
Nemáte zadne instrukce ze skoly? Kdyby nesla cela třída do karanteny, tak bych doma nenechavala.
Zachovala bych se taky tak.
S asistentkou byli v kontaktu každý den, celý den, učitelka bude testovaná. Z hygieny říkali, že třída do karantény nemusí. Je to celý na hlavu a je v tom bordel..
hlavně, že děcka s sebou musí tahat roušky..
@Anonymní píše:
Nechala bych dítě doma. Ale vidím to jinak, sama jsem v rizikové skupině a mám dvě rizikové děti. Žijeme normálně, ale naproti tomu fakt nepůjdeme.
To je mimo mě chápání, podle čeho se karantena určuje. Vždyť zrovna asistentka chodí mezi dětma, nakloní se nad ne, řekne jim atd.
Nechala bych doma a snažila bych se zajistit otestování i pro dítě.
Tak pokud nemate narizenou karantenu (coz se teda divim), plati pro nej normalne skolni dochazka, ne? Tj pokud ho budes chtit nechat doma, tak bud omluvit (a pak se na nej budou vztahovat klasicke smernice) nebo zazadat o individual predpokladam…to k te socialce atd. Jestli nechat nebo ne je na tobe, ja bych byla I pro, ale myslim, ze pokud to nemate narizene, musis k tomu pristupovat jako k absenci z jakehokoliv jineho duvodu ![]()
@Anonymní píše:
S asistentkou byli v kontaktu každý den, celý den, učitelka bude testovaná. Z hygieny říkali, že třída do karantény nemusí. Je to celý na hlavu a je v tom bordel..hlavně, že děcka s sebou musí tahat roušky..
Tak to potom nechápu, že děti do karantény nešly, když s ní byli každý den ve styku. Asi bych nechala doma a zavolala dětskému ať tě pošle s dítětem na test ![]()
Jestli nemají deti nařízenou karantenu, normálně by šel. Vsad se že se to za pár dní/týdnu bude opakovat s nějakým spolužákem. To může být rovnou celý školní rok doma. U nás to má třídní učitelky manžel - učitelka je doma, všichni děti jinak chodí. Jeho kolegové v práci jdou na testy, ale mezitím chodí normalne do práce mimo něj všichni. To by mohli pozavirat vesměs všechny firmy, fabriky, skoly.
Dite bych nechala ve skole a hlavne nechodila na testy, tam je jistota ze to dostanes, hodinove fronty a lidi tesne u sebe, nemocni i zdravi
Vezmi si, ze to bude pokracovat dal a dal, se zimou to nebude lepsi. To byste se museli do pristiho leta zcela izolovat, abyste snizili riziko na nulu, bohuzel ![]()
Já bych zvážila, jak moc je možná nákaza riziková pro tebe. Týden doma chlapečka nevykolejí a už by se vědělo, jak na tom třída je.
Jak byste řešili nasledující situaci? Můj syn teď nastoupil do 1. třídy a asistentka třídní je pozitivní na covid. Třídní čeká na vysledky. Já jsem v rizikové skupině ( chronické onemocnění, snížená imunita). Sice nepropadám strachu a žijeme normálně, na druhou stranu můžu být se synem doma. Chci se zeptat, nechali byste si ho doma, pokud byste mohli a není to na sociálku, když bych ho neposlala do školy třeba týden, dva a normálně se s ním učila doma?
prosím anonym zdravotní stav.