Covid a karanténa

Anonymní
29.10.20 18:59

Covid a karanténa

Ahoj holky, mám dotaz ohledně pozitivního testu na covid. Před chvilkou manželovi přišlo že je pozitivní :( a co teď já musím povine na test? Nestačí kdybych byla těch 10 dní doma s ním? Příznaky nemám. Vůbec netuším jak to chodí :( díky za rady :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15151
29.10.20 19:05

Budeš teď 10 dní v karantene a pak na test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
29.10.20 19:07

Manžel je v domácí izolaci, u vás platí karanténní opatření, 5. až 7. den od testování manžela musíte jít na RT-PCR test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.20 19:11

Covid

U nás jsem byla pozitivní já. Pokud nemáš příznaky budete s manželem 10dni doma. Manžel v izolaci, ty v karanténě. A tebe by měl tvůj obvodak zadat do systému el. žádanku na test, aby jsi šla mezi myslím 6-7dnem na testy od manželova pozitivního testování. Zda jsi to od něj nechytila. Manžel nesmí z domu nikam. Ty můžeš, ale s rouškou, pokud máte psa, kolem baráku. Mezi lidi nesmíš, nakoupit apod. samozřejmě také ne. Máme tři děti ještě kojím, takže pro mě izolovat se v pokoji, fakt nehrozilo. Naštěstí jsem měla mírný průběh a rodinka to ode mě nechytila. Pokud to tedy již přede mnou neprodělali. Jelikož jsme s nemocemi bojovali již měsíc. Než nám ve školce u dcery řekli, že bylo ve třídě pozitivní dítě. Dcera negativní. My šli s manželem na testy také, protože jsme měli příznaky. Já bez cichu a chuti a manžel teploty apod. Držím pěsti ať jste brzy v pořádku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.20 19:31
@Anonymní píše:
U nás jsem byla pozitivní já. Pokud nemáš příznaky budete s manželem 10dni doma. Manžel v izolaci, ty v karanténě. A tebe by měl tvůj obvodak zadat do systému el. žádanku na test, aby jsi šla mezi myslím 6-7dnem na testy od manželova pozitivního testování. Zda jsi to od něj nechytila. Manžel nesmí z domu nikam. Ty můžeš, ale s rouškou, pokud máte psa, kolem baráku. Mezi lidi nesmíš, nakoupit apod. samozřejmě také ne. Máme tři děti ještě kojím, takže pro mě izolovat se v pokoji, fakt nehrozilo. Naštěstí jsem měla mírný průběh a rodinka to ode mě nechytila. Pokud to tedy již přede mnou neprodělali. Jelikož jsme s nemocemi bojovali již měsíc. Než nám ve školce u dcery řekli, že bylo ve třídě pozitivní dítě. Dcera negativní. My šli s manželem na testy také, protože jsme měli příznaky. Já bez cichu a chuti a manžel teploty apod. Držím pěsti ať jste brzy v pořádku. :kytka:

Děkuji moc za vysvětlení :) a jaké jste udělala doma opatření? Nebo žádné? :D

• Citovat
  • Upravit
15151
29.10.20 20:22
@Anonymní píše:
U nás jsem byla pozitivní já. Pokud nemáš příznaky budete s manželem 10dni doma. Manžel v izolaci, ty v karanténě. A tebe by měl tvůj obvodak zadat do systému el. žádanku na test, aby jsi šla mezi myslím 6-7dnem na testy od manželova pozitivního testování. Zda jsi to od něj nechytila. Manžel nesmí z domu nikam. Ty můžeš, ale s rouškou, pokud máte psa, kolem baráku. Mezi lidi nesmíš, nakoupit apod. samozřejmě také ne. Máme tři děti ještě kojím, takže pro mě izolovat se v pokoji, fakt nehrozilo. Naštěstí jsem měla mírný průběh a rodinka to ode mě nechytila. Pokud to tedy již přede mnou neprodělali. Jelikož jsme s nemocemi bojovali již měsíc. Než nám ve školce u dcery řekli, že bylo ve třídě pozitivní dítě. Dcera negativní. My šli s manželem na testy také, protože jsme měli příznaky. Já bez cichu a chuti a manžel teploty apod. Držím pěsti ať jste brzy v pořádku. :kytka:

Nakoupit si v karantene můžeš(v izolaci samozřejmě ne). Když není možnost dovozu potravin nebo toho, že ti je někdo doveze. Je to přímo na stránkách hygieny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.20 21:58
@karkarka píše:
Nakoupit si v karantene můžeš(v izolaci samozřejmě ne). Když není možnost dovozu potravin nebo toho, že ti je někdo doveze. Je to přímo na stránkách hygieny.

Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
20893
30.10.20 09:48

@karkarka @Doctus zajimavy, u nas nemusi, jen v pripade priznaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
30.10.20 09:51

Můžu ještě dotaz? Manželovi také včera přišlo že je pozitivní a já mám být v karanténě a v úterý na test. Co když budu mít ten můj test pozitivní jak to pak bude dál? Zkoncime karanténu s manželem? Nebo se mi to zas protáhne? :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
30.10.20 16:41
@Cenarius píše:
@karkarka @Doctus zajimavy, u nas nemusi, jen v pripade priznaku.

To bych si toho hygienika (nebo koho), který vám toto řekl, pěkně podal, je to totiž hrubé nepochopení aktuálně platného doporučení. Všechny epidemiologicky významné kontakty se mají otestovat, a to preferenčně 5. až 7. den od vlastního rizikového kontaktu. Doporučení připouští možnost neprovedení testu za současného prodloužení karantény na 14 dnů, a to za výjimečných situací (např. zjištění stavu, že byl člověk v kontaktu, až se zpožděním 11 dnů, přetížení laboratoří atd.), toto však pouze za již zmiňovaných výjimečných situací, neprovedení testu není věcí volby dotyčného.

@Terka92 píše:
Můžu ještě dotaz? Manželovi také včera přišlo že je pozitivní a já mám být v karanténě a v úterý na test. Co když budu mít ten můj test pozitivní jak to pak bude dál? Zkoncime karanténu s manželem? Nebo se mi to zas protáhne? :D :D

Izolační režim v domácnosti se ukončuje 10. den po zjištěné pozitivitě posledně testovaného člena domácnosti (za předpokladu, že je minimálně poslední 3 dny bez příznaků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.20 21:01

A jak je to, pokud jsem pozitivní a v domácí izolaci. Po týdnu šel na testy zbytek rodiny. Jedna dcera je pozitivní, ostatní negativní. Jim všem se karanténa prodlužuje o dalších 10 dnů, ale co já? Když mám po Covidu? Dávno nemám žádné příznaky. Také musím být s nimi znovu v karanténě? Slyšela jsem, že ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.21 11:53

To není pravda že musíte na testy…
Já byla pozitivní, a deti v karantene… Nemám se tam jak dostat s dětmi, takže děti jsou 15 dní doma… Pokud nemají žádné příznaky, nač je budu brát na testy :lol: :lol:
Byla jsem v izolaci a normalne jsem mohla jít i vyvencit psa..
Nac půjdete na testy když třeba budete pozitivní tak vám beztak nedají, nic…
Testy jsou dobrovolné, nikoliv povinné!

• Citovat
  • Upravit
4100
28.2.21 15:26

Oživuji téma - chodíte na testy?
Když by třeba vaše dítě nebo vy mělo rýmu, lehce zvýšenou teplotu atd (dříve příznaky virozy) šli byste na testy? Nebo byste se stáhli doma (dítě bez kolektivu, vy doma) a samoléčbou se izolovali bez testu? Nemluvím o tom, když už jste někým vyhodnoceni jako rizikový kontakt a kontaktováni hygienou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.21 15:38

Aktuálně jsem nešla s dětmi na test, oba postupně rýma, kašel teplota jednou i horečka, klasický prubeh jejich virózy, kterou min 2× ročně mají. Starší dítě to dotáhlo ze školky, ve školce covid nebyl. My rodiče jsme to nechytli, tak předpokládám, že pokud by to byl covid, tak bysme měli nějaké příznaky.

• Citovat
  • Upravit
3822
28.2.21 15:41

Tuhle virozu má moje dítě každý měsíc takže na testy s nim nechodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí