Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, je tu někdo kdo byl teď někdy na nějakém zakroku v nemocnici? Já mám nástup do nemocnice 25.10 a chtěla bych vědět zda budu muset podstoupit Covid test. Příznaky nemám, mezi lidi chodím minimálně protože jsem momentálně bez práce, do krámu chodím většinou večer a dodržuji hygienu a s nakaženým člověkem jsem v kontaktu nebyla. Jinak jdu si lehnout na gynekologii čeká mě Laparoskopie a odebrání vejcovodu+průchodnost. Předem děkuji za odpovědi
Ahoj, byla jsem minulý týden na operaci a test mi nedělali pouze jsem podepisovala čestné prohlášení, že nejsem nakažená ani jsem nepřišla s nikým nakaženým do styku.
@MKSP Ahoj jé mockrat dekuji za odpoved. Ja jsem hroznej posera. Jeste trpim socialni fobii a uzkosti takze se proste stresuji a bojim vic nez ostatni ![]()
No, momentální situace je taková, že nemocnice začínají rušit plánované zákroky, takže se může stát, že tě ani neodoperují
@Aduš8 zatim mi nikdo nevolal. Pristi nedeli mam nastup tak uvidime ![]()
Je to podle zařízení. Někde to povinné je. Ovšem, podle posledního vývoje je více než pravděpodobné, že neakutni plánované operace se zruší.
@Talitha tak to jsem zvedava zda mi zavolaji. Zatim nic. Pristi tyden bych mela jit na predoperacni vysetreni a pak hned nastup.
Jak která nemocnice, některá dělá automaticky test na covid všem přijímaným pacientům. Jiné stačí čestné prohlášení. A neboj, vždyť je to jen test, kvůli operaci ti různých testů budou dělat víc.
@Myška321 to jeste beru ale strkat mi tycku do nosu to bude moje smrt
no doufam, ze se mi to vyhne. Nerada bych aby nektera ze sester videla me hysterické vřískání ![]()
Jdete na operaci a bojite se tycinky v nose?
Kdyz jsem to zvladla ja tak to zvladnete taky a ze ja jsem posera
ale ve fronte predemnou byla rodina se dvema malyma holcickama a rikala jsem si, ze kdyz to daji oni bez sceny tak musim taky
jinak ja byla minuly tyden na zakroku(odber vajicek) vedely, ze jsem nachlazena test mi nedelali a pozdeji se ukazalo, ze covid opravdu mam
ale byl to soukromy CAR a na odber sem stejne musela.
Mamka byla na přesně tomto zákroku před 14 dny a test na Covid ji nedělali. Jedná se o Fakultní nemocnici v Hradci Králové.
Memu blizkemu dnes zrusili operaci s nastupem ve stredu, tedy tyden dopredu. Ale na gynde to mozna budou mit trosku jinak, tam jim tCovidy se zapalem plic asi neumisti. Nicmene, pokud jim stoupne pocet nakazenych zdravotniku, dopadne to mozna stejne.
@Maja25 no toho se trochu bojím. Jako chápu tuhle situaci, že musí být připravený na ty těžké případy ale zase čekat třeba další 3 měsíce…to by se mi nechtělo ale holt by se nedalo nic dělat. Je to na prd co se tu děje ![]()
@mroe no jsem zvědavá teda. Uvidim jestli mi zavolají. Kdyžtak počkám do pondělí a zkusim zavolat a optat se ![]()
@mroe no, třeba na jaře bylo v Chebu právě gynekologické oddělení a porodnice to, které zavřeli a udělali z něj oddělení Covid. A ani nejde o ta lůžka, ale o ten personál, který budou na Covid oddělení potřebovat. Takže ho stáhnou z jiných oddělení, která uzavřou
Příspěvek upraven 15.10.20 v 22:50