Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Byla jsem v sobotu na ET…
Ze všeho už se mě chce
vše už stalo šílené prachy a světlo na konci tunelu zatím žádné.
@Anonymní píše:
Byla jsem v sobotu na ET…
Ze všeho už se mě chcevše už stalo šílené prachy a světlo na konci tunelu zatím žádné.
No tak to je parada:) to uz snad si na dosah svetla na konci tunelu:) kdy budes testovat? A mas nejake mrazacky?:)
Ahoj holky, když půjde vše, jak má, tak bych měla jít na KET taky v listopadu ![]()
@Adus13 ahoj:) kdy cekas MS?:) a byla si na ET? Je to poprve nebo uz nekolikaty pokus?:) I.
@Anonymní píše:
@Adus13 ahoj:) kdy cekas MS?:) a byla si na ET? Je to poprve nebo uz nekolikaty pokus?:) I.
MS čekám koncem měsíce. Je to moje 2IVF, na konci srpna jsem byla na OPU, ale neproběhl ET, kvůli špatné sliznici, pak jsem byla na HSK a resekci polypu a teď doufám, ze už to bude dobré a půjdu na KET, máme 3 mrazáčky.
Ahoj holky, jsem po čtyřech neúspěšných IUI a ET dnes výsledek krve, negativní.
Mám vysadit léky, čekat na ms a objednat se na 12 DC bez stimulace sliznice. Když bude dost vysoká a nejlíp když tam bude i folikul tak dojde ke KETu, v opačném případě začnu zase stimulovat od prvního dne další ms. Z.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem po čtyřech neúspěšných IUI a ET dnes výsledek krve, negativní.
Mám vysadit léky, čekat na ms a objednat se na 12 DC bez stimulace sliznice. Když bude dost vysoká a nejlíp když tam bude i folikul tak dojde ke KETu, v opačném případě začnu zase stimulovat od prvního dne další ms. Z.
Ahoj. To me mrzi, ze to nevyslo
Moc nechapu proc by si zacala zase stimulovst, kdyz mas mrazacky na KET? Nebo myslis stimulovat sliznici? Tomu zatim moc nerozumim, mela sem jit na prvni ET ke kteremu nedoslo a rekly mi at se objednam na 10 DC a do te doby nic zadne leky. I.
@Anonymní píše:
Ahoj. To me mrzi, ze to nevysloMoc nechapu proc by si zacala zase stimulovst, kdyz mas mrazacky na KET? Nebo myslis stimulovat sliznici? Tomu zatim moc nerozumim, mela sem jit na prvni ET ke kteremu nedoslo a rekly mi at se objednam na 10 DC a do te doby nic zadne leky. I.
První IVF v březnu nevyšlo, byl jen ET, nic k zamražení
Já se mám objednat 14DC na kontrolu a uvidí se, léky žádné nemám, prý se můžou dát i déle, myslím ty na růst sliznice ![]()
Ahoj, můžu se taky přidat? V listopadu bych se snad měla dočkat KET. Dneska jsem byla na kontrole a příští týden mi budou brát biopsii na ERA test (opakovaný) a pak v dalším cyklu snad konečně transfer. Je to velká zkouška trpělivosti, tak nám všem drzim pesti ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. To me mrzi, ze to nevysloMoc nechapu proc by si zacala zase stimulovst, kdyz mas mrazacky na KET? Nebo myslis stimulovat sliznici? Tomu zatim moc nerozumim, mela sem jit na prvni ET ke kteremu nedoslo a rekly mi at se objednam na 10 DC a do te doby nic zadne leky. I.
@Anonymní píše:
Jj, na stimulaci sliznice. Z.
A v jakych pripadech se davaji leky na stimulaci sliznice? To je individualni, ze nekomu spatne dorusta? Nebo v ramci nejake lecby? @Jaab ahoj:) proc biopsii?
Bude to tve prvni KET nebo ET? Drzim palce
I.
Na biopsii jdu kvůli tomu ERA testu, vezme se vzorek děložní sliznice a zkoumá geneticky dana receptivita endometria. Podle toho pak vypočítaji nejvhodnější den pro transfer. Už mi jednou ten test dělali, biopsii brali 19dc, kdy by byl v běžném režimu transfer, a sliznice už byla výrazně post-receptivni. Tak moc, ze doporučili opakování. ![]()
Jinak to bude můj první KET, mám za sebou tři cykly stimulace a OPU, po všech peripetiích a genetických testech máme jen dvě zamrazena embrya. Jedno je v perfektni kvalitě, druhé horší… proto podstupuju ty ERA testy a ještě další testování mikrobiomu děložní sliznice, abychom před KET nic nepodcenili…
Když to nedopadne, tak nevím… mám už přes 40 a jsme samoplatci a ty částky za poslední rok jdou do statisíců… Takže na tuhle variantu ani nechci myslet.
@Jaab kolik stojí prosím ten ERA test? Nedávno jsem o tom někde četla.
Ahoj. Chysta se nekdo na IVF ci KET v listopadu? Muzeme se spolecne stresovat, cekat, podporovat a nakonec doufam i radovat:) me ceka prvni KET. K ET bohuzel nemohlo dojit takze jsem v casti cekani na MS. Tesim se na vase reakce.