IVF a KET listopad 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1124
17.10.20 08:12

@Adus13 jeden kolem 30.000…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.20 09:11

@Jaab tyo tak to toho mas opravdu hodne:( drzim palce at si hlavne v klidu s vse dobre dopadne!! A uz mas nejake dite? A jak dlouho se snazite? I.

• Citovat
  • Upravit
1124
17.10.20 10:17

Dekuju, doufám, ze to dopadne nám všem!

Mám už jedno skoro pubertální ditko, snažíme se pět let, před čtyřmi lety jsem otěhotněla, ale v 8tt jsem potratila. Pak už se nám nezadarilo. Do CAR chodíme akorat rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.20 10:36

Taky se konečně představím svůj příběh. Je mi 23 a během tohohle roku jsem přišla o oba vejcovody díky mimodeloznimu tehotenstvi. 3 měsíce jsem se z toho nemohla psychicky dostat, ale pak jsem si řekla, že tady mám porad tu možnost mít dítě. S přítelem jsme se snažili 2 roky. Nakonec jsme se teď rozhodly, ze příští měsíc podstoupime své první ivf. Čekám na svou ms a začínám stimulovat bemfolou. Jestli mate některá z vás rady a typy, tak pište budu moc rada:).Tak snad se nám konečně zadari ❤️️ A vám všem určitě také. Jsme na jedné lodi. A.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.20 11:27

@Jaab vsude psali, jak po potratu je pohnojeno a ja zatim spis slycham lidi jako jsme my, ze to zaboha nejde.. doufam, ze se na nas usmeje stesti. Musi se to preci nekdy zlomit! Tak o sobe davej vedet budu na tebe myslet!
Ahoj A. Je mi lito, ze te potkalo neco takoveho:( a je super, ze neztracis viru! Ja se dostavala ze ZT daleko dele:( asi i tim, ze kolem me vsichni rodily nebo tehotněly:( me tento rok bylo 29. Tez jsem stimulovala bemfolou a leky jsem zvladala dobre. Ke konci uz jsem citila bolest pri chuzi z podbrisku. Stimulovsla sem asi 7 dni pak uz me poslali na OPU. Jen si dej bacha, za me nemely davku 150 tak mi daly 300, ze si tam namerim 150 a budu to mit na dva dny. (Pokud mas ty pera) a v den otevreni jsem zjistila, ze sem dostala pera ktera tuto volbu nemaji. Otevrela jsem to v 18:15 a car ma do 18:00 a byla sem na nocni.. takze sem dve hodiny obvolavala ruzne nemocnice a lekarny nakonec i jeden nonstop car. A musely jsme to vyresit “od oka”. Do jakych CAR chodite? I.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.20 11:35
@Anonymní píše:
@Jaab vsude psali, jak po potratu je pohnojeno a ja zatim spis slycham lidi jako jsme my, ze to zaboha nejde.. doufam, ze se na nas usmeje stesti. Musi se to preci nekdy zlomit! Tak o sobe davej vedet budu na tebe myslet!
Ahoj A. Je mi lito, ze te potkalo neco takoveho:( a je super, ze neztracis viru! Ja se dostavala ze ZT daleko dele:( asi i tim, ze kolem me vsichni rodily nebo tehotněly:( me tento rok bylo 29. Tez jsem stimulovala bemfolou a leky jsem zvladala dobre. Ke konci uz jsem citila bolest pri chuzi z podbrisku. Stimulovsla sem asi 7 dni pak uz me poslali na OPU. Jen si dej bacha, za me nemely davku 150 tak mi daly 300, ze si tam namerim 150 a budu to mit na dva dny. (Pokud mas ty pera) a v den otevreni jsem zjistila, ze sem dostala pera ktera tuto volbu nemaji. Otevrela jsem to v 18:15 a car ma do 18:00 a byla sem na nocni.. takze sem dve hodiny obvolavala ruzne nemocnice a lekarny nakonec i jeden nonstop car. A musely jsme to vyresit “od oka”. Do jakych CAR chodite? I.

Dostala jsem pera s davkovanim sestřička mi to ukazovala mám 150 1× denně, na jednu stranu mám strach a na druhou se moc těším. Chodím do eurofertilu v Ostravě moje kamarádka měla s nimi dobre zkušenosti, ale chodila jen ne IUI na po druhé se jo to podařilo a teď je v 6 měsíci 🙂 tak jsem dala na ni a šla jsem tam přímo k doktorovi co ji měl pod sebou. Prozatím si nemůžu stěžovat, ale zatím mi nebyl schopny říct částku a uvazuju jak s papirama co mi dali na vyplnění např. Prodloužena kultivace nevím zda to je dobre či ne, protože mi doktor říkal čím dříve je vajíčko zpátky u mě tím lip, tak jestli se to vyplatí nebo ne.. nemám s kým si o tom popovídat aby mi poradil, tak jsem to zkusila touhle formou:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.20 18:01

No me s vyplnovanim tedy v CAR poradily. A prodlouzenou kultivaci doporucovaly, protoze treti den byva hodne prelomovy, kdy se prestanou vyvijet. Urcite se zkus podivat do starsich diskusi resilo se to tu urcite. :) aby si mela vic nazoru. Jinak tim, ze nam nebyl nalezen zadny konkretni problem mame vse v zakladu jen tu prodlozenou kultivaci. Presnou cenu tez nemame. To se resi podle procedur co zvolite a poctu leku ktere budes potrebovat a kolik bude vajicek a bude se jich mrazit. Ja treba platil zalohu 4000 za leky ( jdes po par dnech stimulace na kontrolu, kde zjisti, jestli budes stimulovat dele a daji dalsi leky nebo zda uz je to dostacujici a pujdes na opu. Me napriklad jeste 2 injekce zbyly) a pak 18 000 zalohu na IVF jako takove. Mame 5 mrazenych z toho dve jsou spolu. A treba muj CAR ma cenik 7500 mrazeni 2 + kazde dalsi 700. A kdyz das dve mrazit spolu bere se to cenou jako jedno mrazeni. Snad je to srozumitelne, kdyztak se ptej. :) I.

• Citovat
  • Upravit
206
18.10.20 13:19

Ahoj holky, já začínám stimulovat začátkem listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.20 13:59
@Anonymní píše:
No me s vyplnovanim tedy v CAR poradily. A prodlouzenou kultivaci doporucovaly, protoze treti den byva hodne prelomovy, kdy se prestanou vyvijet. Urcite se zkus podivat do starsich diskusi resilo se to tu urcite. :) aby si mela vic nazoru. Jinak tim, ze nam nebyl nalezen zadny konkretni problem mame vse v zakladu jen tu prodlozenou kultivaci. Presnou cenu tez nemame. To se resi podle procedur co zvolite a poctu leku ktere budes potrebovat a kolik bude vajicek a bude se jich mrazit. Ja treba platil zalohu 4000 za leky ( jdes po par dnech stimulace na kontrolu, kde zjisti, jestli budes stimulovat dele a daji dalsi leky nebo zda uz je to dostacujici a pujdes na opu. Me napriklad jeste 2 injekce zbyly) a pak 18 000 zalohu na IVF jako takove. Mame 5 mrazenych z toho dve jsou spolu. A treba muj CAR ma cenik 7500 mrazeni 2 + kazde dalsi 700. A kdyz das dve mrazit spolu bere se to cenou jako jedno mrazeni. Snad je to srozumitelne, kdyztak se ptej. :) I.

Tak my chodíme v Plzni ivf institut prof. Zech
Manžel má trochu horší spermiogram, jinak vše v pořádku. Ivf s metodou icsi, prodloužená kultivace a asistovaný hatching nás stálo 19 000 + 8 000 za zmrazení 4 blastocyst. Měla jsem krátký protokol s gonalem a cetrotide, ten jsem si pak musela jednu injekci dokoupit, stála asi 850 Kč. Po ET jsem měla Clexane a Agolutin to bylo asi za 500 Kč dohromady.
Zatím i s předchozíma iui na tom jsme celkově asi za 37 000 Kč to do toho nepočítám naftu, máme car asi 45 km.
Teď ještě přibude Ket, ten je za 9 000 Kč.
 Z.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.20 16:12

My jeste nemame tu uplnou kalkulaci ale KET by nas mel stat 7500. Uz mam takovy ten pocit pred MS takze myslim, ze do par dni je tu. A to jsem teprve 20 DC, ale pry tou stimulaci a drivejsim vyvolanim OVU by mela byt driv.
@bubla000 Ahoj vitem te:) je to tve prvni IVF? Kolik ti je a jak dlouho se snazite? Mate uz nejake ditko? I.

• Citovat
  • Upravit
206
18.10.20 17:56

Mám syna z ivf v roce 2017. Potom mi 2× nevyšel KET. Ještě mám 3 embryjka v mrazáku, ale je mi už 38,5 tak jdu na nové ivf, dokud pojišťovna přispívá. Jsem kvůli ceně u Apolináře. Chtěla jsem po dr léky s minimálním doplatkem, tak tvrdil, že jsou to všechny a pak mi napsal pergoveris pera dávku 300 denně. Takže na pojistovnu mám jen 6 dní a pak musím platit plnou cenu. Nevím co si o tom mám myslet, když jsem vyloženě říkala, že za léky nechci zbytečně platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
18.10.20 17:58

Bohužel jsem si to spočítala až doma, i množství co pojišťovna platí, jsem musela zjistit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.20 19:45

@bubla000 Tak to chapu, ze se toho snazis jeste vyuzit. Ja teda vubec nevim co a jak s tou pojistovnou chodi. U nas ani nejsou moc zdilny. Spoustu veci jsem se dozvedela az tady. Prijde mi, ze je tezke z nich neco vytahnout. Nebo jestli se snazi zbytecne neplasit lidi ruznymi OHSS, ale myslim, ze by clocek mel znat vse co mu hrozi. A to chodime k primari..je super, ze uz vam to jednou vyslo:) me hrozne uklidnuje cist ty pozitivni pripady. Jsou totiz chvile, kdy uz mam chut to vzdat a citim se beznadejne.. I.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.20 12:15

Tak sem to holky uz fakt dostala. 27.10 jdu na kontrolu :cert: I.

• Citovat
  • Upravit
7486
19.10.20 21:27

Ahoj, take me ceka zacatkem listopadu ivf

@bubla000
tak to mame stejny CAR. Pergoveris co vim, je pak hodne drahy, ale da se pak vymenit za menopur, ktery je levnejsi. mela jsem to tak minule. tez mi davky vydrzi jen 6 dni a pak uz vse za svoje
a kolik budes mit jednotek? a kdy mas mit kontrolni utz: kdo ti psal protokol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí