Covid a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Covid a prace
Zdravím, včera mi u dcerky vyšel pozitivní antigeni test a v pondělí jdeme na PCR…má otázka zní, zda mohu chodit jako očkovaná do práce pokud mne vyjde PCR negativní a dceři pozitivní nebo jsem s ní v karanténě i přes očkování?
Děkuji za případné odpovědi, nikam na hygienu jsem se nedovolala, abych se zeptala tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@LenaNell píše:
Zdravím, včera mi u dcerky vyšel pozitivní antigeni test a v pondělí jdeme na PCR…má otázka zní, zda mohu chodit jako očkovaná do práce pokud mne vyjde PCR negativní a dceři pozitivní nebo jsem s ní v karanténě i přes očkování?Děkuji za případné odpovědi, nikam na hygienu jsem se nedovolala, abych se zeptala tam.
Nejsicv karantene. Ani na test nemusis, pokud nebudes mit priznaky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš víc jak 14 dní od druhé dávky a nemáš žádné příznaky onemocnění (jakože ani rýmu), tak v karanténě být nemusíš. Teda aspoň tak mi to v září sdělila hygiena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baba píše:
Nejsicv karantene. Ani na test nemusis, pokud nebudes mit priznaky
Jit na test je minimalne ohleduplne vuci okoli, muze byt bezpriznakovy prenasec a dotahne to zbytecne do prace. Ja bych si to na triko treba nevzala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano můžeš. Stejně tak ale můžeš šíit covid.
Takže prosím opravdu důsledně nos respirátor. I na společných toaletách. A pokud v práci sdílíte nějaké nádobí, tak musí do myčky a nebo ho nějak vydezinfikuj po použití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju holky…samozřejmě jsme objednání s chlapem oba na test i s dcerou a chráníme se a už teď po negativním anigenim testu radši nikam nechodíme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenaNell píše:
Zdravím, včera mi u dcerky vyšel pozitivní antigeni test a v pondělí jdeme na PCR…má otázka zní, zda mohu chodit jako očkovaná do práce pokud mne vyjde PCR negativní a dceři pozitivní nebo jsem s ní v karanténě i přes očkování?Děkuji za případné odpovědi, nikam na hygienu jsem se nedovolala, abych se zeptala tam.
Jako chodit můžeš, ale já být v kontaktu s někým pozitivním, tak zůstanu doma, přeci jen za dva, tři dny by ti test mohl vyjít jinak. Ono očkování nebrání šíření, že
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvieK píše:
Jako chodit můžeš, ale já být v kontaktu s někým pozitivním, tak zůstanu doma, přeci jen za dva, tři dny by ti test mohl vyjít jinak. Ono očkování nebrání šíření, že.
Tak ona neschopenku nedostane a kdo ma na konci listopadu dovolenou, aby si ji mohl jen tak vzit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli máš možnost home office, zůstala bych do výsledků doma. Mám kolem sebe případy nakažených i přes očkování. Ale chápu, že pokud tu možnost nemáš, tak že půjdeš, pokud karanténu mít nemusíš.
Příspěvek upraven 06.11.21 v 12:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na idnesu se dnes píše, že očkování nemusejí do karantény. Aspon tak to chápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Tak ona neschopenku nedostane a kdo ma na konci listopadu dovolenou, aby si ji mohl jen tak vzit.
Dostane neschopenku, napíše ji úplně normálně doktorka - okey beru zpět, napíše ji normální doktorka. Nebo aspoň teda okolo mě to naštěstí tak je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já právě pracuji v obchodě a je pravda že se bojím abych nesirila a tak přemýšlím, že bych si vzala paragraf, ale takto by u nás v práci zůstala jen jedna a ta nemůže chodit celý týden dvanactky… ale bojím se netolerance zamestnavatele, víte jak je to v dnešní dobe😕
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvieK píše:
Dostane neschopenku, napíše ji úplně normálně doktorka - okey beru zpět, napíše ji normální doktorka. Nebo aspoň teda okolo mě to naštěstí tak je.
Ne od obvoďáka. Pokud jde i o čekání na výsledek testu. Tak neschopenku dají bez problémů i na dva dny. Jen to už nedělá obvodačka. Ale má to dělat hygiena. Mi Dr. nadala, že nebude dělat práci za hygienu, že to je v jejich režii. To stejně řekla sestra od obvoďáka muže. Když bylo teď dítě pozitivní. Neschopenku teď vystavuje hygiena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Ne od obvoďáka. Pokud jde i o čekání na výsledek testu. Tak neschopenku dají bez problémů i na dva dny. Jen to už nedělá obvodačka. Ale má to dělat hygiena. Mi Dr. nadala, že nebude dělat práci za hygienu, že to je v jejich režii. To stejně řekla sestra od obvoďáka muže. Když bylo teď dítě pozitivní. Neschopenku teď vystavuje hygiena.
Očkování nemaji „právo“na karanténu, tedy neschopenku. Rozhodně ji to hygiena nenapíše. A obvodni taky nemusí, muze se branit, ze podle pravidel zadna neschopenka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit