Covid a práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
984
6.11.21 11:13

Covid a prace

Zdravím, včera mi u dcerky vyšel pozitivní antigeni test a v pondělí jdeme na PCR…má otázka zní, zda mohu chodit jako očkovaná do práce pokud mne vyjde PCR negativní a dceři pozitivní nebo jsem s ní v karanténě i přes očkování?

Děkuji za případné odpovědi, nikam na hygienu jsem se nedovolala, abych se zeptala tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60142
6.11.21 11:16
@LenaNell píše:
Zdravím, včera mi u dcerky vyšel pozitivní antigeni test a v pondělí jdeme na PCR…má otázka zní, zda mohu chodit jako očkovaná do práce pokud mne vyjde PCR negativní a dceři pozitivní nebo jsem s ní v karanténě i přes očkování?Děkuji za případné odpovědi, nikam na hygienu jsem se nedovolala, abych se zeptala tam.

Nejsicv karantene. Ani na test nemusis, pokud nebudes mit priznaky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
6.11.21 11:25

@LenaNell

Pokud máš víc jak 14 dní od druhé dávky a nemáš žádné příznaky onemocnění (jakože ani rýmu), tak v karanténě být nemusíš. Teda aspoň tak mi to v září sdělila hygiena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
6.11.21 11:30
@Baba píše:
Nejsicv karantene. Ani na test nemusis, pokud nebudes mit priznaky

Jit na test je minimalne ohleduplne vuci okoli, muze byt bezpriznakovy prenasec a dotahne to zbytecne do prace. Ja bych si to na triko treba nevzala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.11.21 11:30

Ano můžeš. Stejně tak ale můžeš šíit covid.

Takže prosím opravdu důsledně nos respirátor. I na společných toaletách. A pokud v práci sdílíte nějaké nádobí, tak musí do myčky a nebo ho nějak vydezinfikuj po použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
6.11.21 11:35

Dekuju holky…samozřejmě jsme objednání s chlapem oba na test i s dcerou a chráníme se a už teď po negativním anigenim testu radši nikam nechodíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
6.11.21 12:25
@LenaNell píše:
Zdravím, včera mi u dcerky vyšel pozitivní antigeni test a v pondělí jdeme na PCR…má otázka zní, zda mohu chodit jako očkovaná do práce pokud mne vyjde PCR negativní a dceři pozitivní nebo jsem s ní v karanténě i přes očkování?Děkuji za případné odpovědi, nikam na hygienu jsem se nedovolala, abych se zeptala tam.

Jako chodit můžeš, ale já být v kontaktu s někým pozitivním, tak zůstanu doma, přeci jen za dva, tři dny by ti test mohl vyjít jinak. Ono očkování nebrání šíření, že :-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64955
6.11.21 12:30
@EvieK píše:
Jako chodit můžeš, ale já být v kontaktu s někým pozitivním, tak zůstanu doma, přeci jen za dva, tři dny by ti test mohl vyjít jinak. Ono očkování nebrání šíření, že :-)).

Tak ona neschopenku nedostane a kdo ma na konci listopadu dovolenou, aby si ji mohl jen tak vzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
6.11.21 12:44

Nejsi v karantene, leda bys měla příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
6.11.21 12:48

Jestli máš možnost home office, zůstala bych do výsledků doma. Mám kolem sebe případy nakažených i přes očkování. Ale chápu, že pokud tu možnost nemáš, tak že půjdeš, pokud karanténu mít nemusíš.

Příspěvek upraven 06.11.21 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
6.11.21 12:48

Na idnesu se dnes píše, že očkování nemusejí do karantény. Aspon tak to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
6.11.21 14:26
@vokishka píše:
Tak ona neschopenku nedostane a kdo ma na konci listopadu dovolenou, aby si ji mohl jen tak vzit.

Dostane neschopenku, napíše ji úplně normálně doktorka - okey beru zpět, napíše ji normální doktorka. Nebo aspoň teda okolo mě to naštěstí tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
6.11.21 16:00

Já právě pracuji v obchodě a je pravda že se bojím abych nesirila a tak přemýšlím, že bych si vzala paragraf, ale takto by u nás v práci zůstala jen jedna a ta nemůže chodit celý týden dvanactky… ale bojím se netolerance zamestnavatele, víte jak je to v dnešní dobe😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.11.21 16:32
@EvieK píše:
Dostane neschopenku, napíše ji úplně normálně doktorka - okey beru zpět, napíše ji normální doktorka. Nebo aspoň teda okolo mě to naštěstí tak je.

Ne od obvoďáka. Pokud jde i o čekání na výsledek testu. Tak neschopenku dají bez problémů i na dva dny. Jen to už nedělá obvodačka. Ale má to dělat hygiena. Mi Dr. nadala, že nebude dělat práci za hygienu, že to je v jejich režii. To stejně řekla sestra od obvoďáka muže. Když bylo teď dítě pozitivní. Neschopenku teď vystavuje hygiena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64955
6.11.21 17:21
@Kelsey píše:
Ne od obvoďáka. Pokud jde i o čekání na výsledek testu. Tak neschopenku dají bez problémů i na dva dny. Jen to už nedělá obvodačka. Ale má to dělat hygiena. Mi Dr. nadala, že nebude dělat práci za hygienu, že to je v jejich režii. To stejně řekla sestra od obvoďáka muže. Když bylo teď dítě pozitivní. Neschopenku teď vystavuje hygiena.

Očkování nemaji „právo“na karanténu, tedy neschopenku. Rozhodně ji to hygiena nenapíše. A obvodni taky nemusí, muze se branit, ze podle pravidel zadna neschopenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat