Covid a prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18789
25.11.20 18:56
@Anonymní píše:
Já to teda napíšu, nechtěla jsem ovlivňovat diskuzi mým názorem, aspoň na začátku. Já je právě taky poslat nechci, jenomže prarodiče jsou tcháni a jsem za špatnou. Já jsem rekla, ze je posílat nechci, tak to zkoušejí přes manžela a teď už volali i dětem, aby jim řekli, že na víkend si je vezmou, jenom to ještě musí domluvit s tatínkem. Takže děti se těší a prostě že všech stran jsem za špatnou já, tak se ptám tady, jestli nejsem až moc opatrná.
Ale i mně to přijde jako zbytečné riziko. (Jinak my to prodělali všichni, ale jak jsem psala - děti byly bezpriznakové, mě bolela 1 den hlava a manžel a asi 3 dny klouby, žádné teploty, kašel, nic. Takže oni asi trochu i nabyli dojmu, že je to srandanemoc.)

Jestli dělají takové podpasovky, ze jdou přes děti, tak bych je na just pustila. At si to případně prarodiče vyzerou. Mají až dost info o tom co je to za humus a jsou svepravni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
25.11.20 18:59

Když nechceš být ta špatná, změň program tak, aby mohly jet o týden později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.11.20 18:59

Tak posílat děti na test za x tisíc @Helen001 je úplná volovina, když k tomu člověk připočte, že ještě nějakých pár týdnů může vycházet pozitivní. Heled´zakladatelko. Já nemám tak staré prarodiče, přeci jen obě strany cítíme jisté riziko. Počkali jsme 14 dní a holku poslali. Vše v pohodě. Pro obě strany jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
25.11.20 19:02

Jestli jsou děti poslední 3 dny bez potíží tak bych je pustila. V pátek to bude 14 dní, to mi přijde bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16572
25.11.20 19:09

Pusť je. Ono být pozitivní a být infekční jsou dvě rozdílné věci. Manžel to chce, prarodiče také, jsou dospělí, domluvili si to spolu. Karanténu dodržíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1148
25.11.20 19:11

@vokishka pozitivni i po delsi dobe, pry neznamena ze jsou jeste nakazlivy… Ale co je na tom pravdy…kdovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
25.11.20 19:15

Nevidím důvod proč nepustil, na 99% už nejsou infekční, izolace od pozitivního testu je 10 dni a pak můžou stejně kamkoliv. Tak nějak moc nevidím důvod jim v tom bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.20 19:16

Jako já bych je obecně taky pustila, když kvůli toho, že by nejeli, všichni doma tak šílí. Ale zdůraznila bych tedy, že je to pouze na jejich riziko. Nemusí samozřejmě vůbec skončit v nemocnici, to je málo pravděpodobné, ale může jim být třeba zle, jako horší chřipka. Když to chtějí riskovat, tak proč ne… Kdyby nebylo před svátky, asi bych neřešila. Ale zkomplikovat to celé rodině na svátky bych fakt nechtěla (kdybych byla oni a musel se pak o mě někdo starat kvůli mé nedočkavosti, místo klidu přes Vánoce). Kdyby měly děti normální chřipku a byly ještě infekční, taky by chtěli, ať tam jedou? To nerýpu, jen se ptám obecně. U nás v rodině taky třeba důchodci nic moc neřešili, jim se to přeci stát nemůže a je to jen chřipečka a jak pak byli úplně v šoku, že musí s těžším stavem do nemocnice a měsíc jsou už dost hodně k. o. A to byli před tím vitální a zcela zdraví. Teď už to vidí jinak. :zed:

• Citovat
  • Upravit
13010
25.11.20 19:19
@Anonymní píše:
Pořád nad naší situací přemýšlím, tak mě napadlo zeptat se tady.
Naše 3 děti mely13.11. Pozitivní test na Covid, byly předtím i potom bez příznaků a vcera jim skončila karantena. Jejich prarodiče 75+ chtějí, aby děti k nim na tenhle víkend přijely (jely by autobusem, od pátku do neděle). Je to jejich přání, od září se s nimi neviděli a taky se určitě doma nudí. Nutné to ale určitě není. Děti příští týden nastoupí do škol a školek.
Pustily byste děti, nebo ještě ne?
Prosím anonym, chodí mi sem rodina a asi by se jim nelíbilo, že tady probírám takové věci.

ne, nepustila, samozřejmě

máte velkou výhodu, máte k nějakému datu pozitivní test u dětí a tak můžete odpočítávat

nikdo Vám nezaručí že tento víkend ještě na stoprocent děti nejsou nakažlivé pro ostatní
já bych nepustila

jestli to děti měly, podruhé se v nejbližší době nenakazí a nebudou ani rizikové pro ostatní

pustila bych je nejdříve v prosinci, tzn cca od 2 – 3.12 a pak bych měla zcela čisté svědomí

držte se!! :palec:

Příspěvek upraven 25.11.20 v 19:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
25.11.20 19:20

Vic mez pustit nebo nepustit bych resila to “ ze volaji detem a jeste reknou, ze se musi zeptat tatinka” takze ty ses absolutni vonuce…a to, zes rekla ne, jako by neexistovalo, silena manipulativni hra, ktere navic pomaha tvuj manzel. At tenhle vikend dopadne jak dopadne, preju hodne sily na zivot mezi takovými lidmi:(.

Příspěvek upraven 25.11.20 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.11.20 19:21
@NinaU. píše:
Nevidím důvod proč nepustil, na 99% už nejsou infekční, izolace od pozitivního testu je 10 dni a pak můžou stejně kamkoliv. Tak nějak moc nevidím důvod jim v tom bránit.

v tomto případě je vhodné ještě pár dnů přidat…ty děti jsou tři, takže se to sčítá

těch pár dnů navíc nikomu neublíží, ale z hlediska rizika je klíčových…já bych ještě vyčkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.11.20 19:23
@Helen001 píše:
Děti bych poslala na test a podle toho se rozhodla, jinak pak budeš za špatnou, žes je nechala nakazit. A jít na to přes manžela a něco slibovat dětem je od tchánovců dobrý tah :potlesk:

test v této situaci naprosto nic neřeší a ničemu nepomůže

a platit třikrát za test? neeee, to bych nedělala… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
25.11.20 19:25

Kvůli návštěvě prarodičů, bych děcka netestovala. Odložila bych. Pokud ne, je potřeba jim jasně říct, že to můžou chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4213
25.11.20 19:25

Zakladatelko, já bych byla taky opatrná jako ty. Ale když prarodiče všechny informace mají, a přesto si postaví hlavu jak malé trucovité děti… asi bych je pustila.
Ovšem to, jak prarodiče manipulují s dětmi, manželem a ten pak s tebou, to by mě naštvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
25.11.20 19:42

Jenze ono nejde jen o ty prarodice! Ale o autobus lidi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí