Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Sany80s píše:
Já to považuji za naprosto správné, kdyby se takhle chovali všichni, nejsme na tom tak, jak jsme. Mám přátele v zahraničí a nemají problém oni ani jejich děti s tímto způsobem života již mnoho měsíců.
ANO, i pro covidvyšilovače slunce svítí…
Kdybys viděla někoho ze svých nejbližších, jak ho odváží lítačka, protože nemůže dýchat, tak se takto neptáš. Prostě to tak má nastavené, tak ji respektujte.
Znám už tolik lidí bez chronických nemocí ve věku kolem 40, kteří skončili na kyslíku. ![]()
@gronan píše:
ANO, i pro covidvyšilovače slunce svítí…
Tebe bych poslala do Kanady. Tam bys viděl, co je to opravdový lockdown.
@divine woman píše:
Tebe bych poslala do Kanady. Tam bys viděl, co je to opravdový lockdown.
Jj, traper 300km od civilizace při kontrole pastí nosí respirátor a na Klondaiku zlatokopové kopají v dvojitých rouškách? Kanaďané jsou moudří, to před časem předvedli, když kvůli pár čmoudům hodili lockdown na celou Českou republiku…
@Anonymní píše:
Ahoj. Mate nekdo podobnou situaci? Naše mamka už z covidu docela dost šílí.
Zavřela se před světem a to i děti. Děcka přes rok nevideli osobne kamarády a nikoho jiného, vyjma mě - jeden cas jsem tam s dcerkami mohla normalne. Nas starsi bratr s detmi uz tam nesmí asi rok, ano vylozene se ho boji, protoze pracuje mezi lidmi. Mamka nejezdi ani moc na nakupy, vetsinou posila otce nebo jede zcela vyjimecne, kdyz opravdu musi.
Co je ted lockdown a zhorseni situace, nebyli jsme tam 4 tydny a to bydlime od sebe 6km. Dnes jsme jeli na prochazku a nabidli ji, jestli alespon ven by nesla a prvni otazka - a nemate covid?
Decka se uci online a ona si ani nepreje, aby do skoly sli, protoze se boji covidu. Vyhovuje ji to, byt v izolaci.
Tata pracuje v zahranici, tyden je pryc a dokud nema sms s negativnim testem, nesmi vyjit z loznice.
Neustale tvrdi, ze nechce skoncit na JIP na ventilátoru, protoze na plicni nemoce údajně trpí. Je ji 45 let.
Ja nevim, je tohle jeste zdravé?
Myslím si, že to není zdravé. Můj ex taky vyšiluje, děti si nebere, ale ten se aspoň může schovat za to, že má doma staré rodiče. Riziko jsem pro něj prý já, protože chodím do práce
. Jeho názor respektuju, naší situaci vnímám rozhodně lépe než před rokem.
Já se s rodiči taky v podstatě nevídám, bydlíme půl kilometru od sebe, ale teď se prostě nenavštěvujeme, i když já jsem bezpečná, mám víc jak 2 měsíce po pozitivním testu.
Covid nepodceňuji, ale tu nejbližší rodinu si vzít nenechám, běžně se navstevujeme, nežijeme ve strachu, ale v opatrnosti. Ano covid může velmi vážně postihnout mladé a zdravé lidi, kteří mohou zemřít. Ale žít v izolaci rok, dva, tři, pět? Kdybych se mu takhle jako někteří, poddala, tak bych neměla deti (mohou mít také vážnou nemoc- rakovinu, mohou se vážně zranit, nejezdila bych autem, neřídila bych apod. Tak jako toto je extrém, tak někteří extrémně podléhají obavám z covidu…každý to má jinak a každý má jiné rodinné vztahy. Já své babičce říct, že se třeba rok neuvidíme, abych ji přece ochránila, tak ji tím naopak uškodim,
Ne, ja to nechapu, za me je to blazen a je mi lito deti.
My zijeme normalne, nakupovat chodime take normalne.
Pracuji ve velke firme, kde jsou stovky lidi, cili dost velky vzorek. Zadny vaznejsi pripad se za cely rok neobjevil.
Pani je 45 let, cim pak zivi? Ona nepracuje? Co by delala, kdyby musela kazdy den do prace, dala vypoved a zila ze vzduchu?
@gronan I v Kanadě jsou města. Nesmí se stýkat nikdo, ani členové rodiny žijící v jiné domácnosti. Smí jen do školy, do práce a nakoupit. A policie namátkově kontroluje byty, jestli je tam jen ten, kdo tam bydlí. Jak to mají trapeři, to nevím.
@divine woman píše:
@gronan I v Kanadě jsou města. Nesmí se stýkat nikdo, ani členové rodiny žijící v jiné domácnosti. Smí jen do školy, do práce a nakoupit. A policie namátkově kontroluje byty, jestli je tam jen ten, kdo tam bydlí. Jak to mají trapeři, to nevím.
No vždyť píšu, že jsou to blázni…
@Anonymní píše:
Ahoj. Mate nekdo podobnou situaci? Naše mamka už z covidu docela dost šílí.
Zavřela se před světem a to i děti. Děcka přes rok nevideli osobne kamarády a nikoho jiného, vyjma mě - jeden cas jsem tam s dcerkami mohla normalne. Nas starsi bratr s detmi uz tam nesmí asi rok, ano vylozene se ho boji, protoze pracuje mezi lidmi. Mamka nejezdi ani moc na nakupy, vetsinou posila otce nebo jede zcela vyjimecne, kdyz opravdu musi.
Co je ted lockdown a zhorseni situace, nebyli jsme tam 4 tydny a to bydlime od sebe 6km. Dnes jsme jeli na prochazku a nabidli ji, jestli alespon ven by nesla a prvni otazka - a nemate covid?
Decka se uci online a ona si ani nepreje, aby do skoly sli, protoze se boji covidu. Vyhovuje ji to, byt v izolaci.
Tata pracuje v zahranici, tyden je pryc a dokud nema sms s negativnim testem, nesmi vyjit z loznice.
Neustale tvrdi, ze nechce skoncit na JIP na ventilátoru, protoze na plicni nemoce údajně trpí. Je ji 45 let.
Ja nevim, je tohle jeste zdravé?
Neni to normalni, je to na psychiatra a ze stresu muze mit daleko horsi nemoc nez covid.
@divine woman píše:
Kde to ctes? ![]()
Na kanadskych strankach sem nic takovyho nenasla. Asi blbe hledam. Zajima me to.
Těžko se hledá hranice mezi tím, co je riskantní/co je v pořádku/co je přehnané…každý to máme jinak.
Jistá opatrnost je samozřejmě na místě, ale strach tvé mamky (i vzhledem k tomu kolik jí je let) se mi zdá neúměrný. Ano, je potřeba respektovat její volbu, ale upřímně si myslím, že to přehání. Ona ta nemoc tu bude ještě strašně dlouho ne-li navždy a je potřeba se s ní naučit žít…
A to s tvým taťkou, že musí chudák čekat v ložnici, než mu přijde sms že je negativní, to už je za mě moc…být tvým tátou, tak mamce řeknu, že pokud chce být takto hysterická, ať si je v ložnici sama ![]()
@Baba píše:
Kde to ctes?
Na kanadskych strankach sem nic takovyho nenasla. Asi blbe hledam. Zajima me to.
Jedna známá bydlí v Torontu. Ale třeba to mají v každé provincii jinak.
@Sany80s píše:
Já to považuji za naprosto správné, kdyby se takhle chovali všichni, nejsme na tom tak, jak jsme. Mám přátele v zahraničí a nemají problém oni ani jejich děti s tímto způsobem života již mnoho měsíců.
A to konkrétně kde, prosím?
@Baba píše:
Kde to ctes?
A vím taky jak to je v mnoha dalších státech, mám známé po celém světě. Myslím, že si nemáme na co stěžovat. Snad jen na to pomalé očkování.