Naše mamka už z covidu docela dost šílí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7296
20.3.21 11:55
@divine woman píše:
Kdybys viděla někoho ze svých nejbližších, jak ho odváží lítačka, protože nemůže dýchat, tak se takto neptáš. Prostě to tak má nastavené, tak ji respektujte.
Znám už tolik lidí bez chronických nemocí ve věku kolem 40, kteří skončili na kyslíku. :cert:

To je pravda, moje mamka je zdravá, hubená nekuřačka, je jí 35 a momentálně je s covidem v nemocnici, naštěstí už dobrý, zítra jí už snad pustí domů. Když jsme všichni prodělali covid poprvé, tak pohoda, mamka úplně, teď po druhé už jí to semlelo. Je to svině ten vir a není to žádná sranda. Dokonce změnila názor na očkování, jako pedagogický pracovník má nárok, ale teď musí prej 3 měsíce počkat. Na co ale nezměnila názor je to, že by v životě nedržela takovou dobu svoje děti doma v izolaci, nezavírala by tátu zvlášť do místnosti, protože chodí do práce atd. Je špatná už jenom z té karantény, která je 14 dní a už po druhé. Jasně, to je oproti tomu maličkost, to se dá vydržet dva tydny a nedá se nic dělat. Ale přesto je z toho mamka špatná víc, než z toho, že skončila v nemocnici. Takže úplně neplatí, že po těžkém průběhu se někdo začne chovat jinak. Prostě je to všude a ovlivnit to jde jenom tak, že se lidi zavřou doma a to každý nechce a už vůbec ne to udělat dětem. Jako sorry, ale co popisuje zakladatelka, že dělá její máma, to je prehnaný už. Chudáci děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
20.3.21 11:57
@Baba píše:
My jsme s kamarady anomalie. Je nas pres dvacet, doktori ruznych oboru po cele CR, par v cizine, meli jsme pro toho, kdo covida chytne nejdriv, financni odmenu. Prakticky hned od zacatku. Nemel ho nikdo.Ale zato znam uz vic zdravotniku, co meli covida po plnem ockovani

Moje kamarádka je zubní lékařka. Taková ta „ze staré školy“, takže pěkně 15 pacientů za den, pečlivá, s každým stráví hodně času. Očkovaná není. Víte, jak vypadá práce zubaře. Plivou na ni všichni všechno ze vzdálenost cca 2 cm. Testy po pacientech nechce, považuje to totální kravinu. A nic! :pankac:

• Citovat
  • Upravit
carsa
20.3.21 11:58
@Baba píše:
Jak uz sem nastavena na mistni chaos, mela sem kvuli policejnim kontrolam vytisteny cely opatreni a dulezity casti ruzove podtrzeny.
Bohuzel muj predpoklad byl zcela spravny :roll:
Policista mily, lec zcela mimo.

Já v minulých 14 dnech 4× překračovala hranice - Slovensko a Polsko. Ani jednou mě nikdo nezastavil a nic po mě nechtěl (ani tam, ani zpět).

• Citovat
  • Upravit
18151
20.3.21 12:11

@divine woman klidně budu mít jinak domácí vězení když budeme chodit do práce a do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.3.21 12:13
@divine woman píše:
@Baba No ti moji známí to chytli v nemocnici nebo domově důchodců. A někteří po první dávce očkování. Teď už jsou naštěstí proočkovaní.

My jsme vsichni spitalni krysy :D Vcetne covidarii standartnich i intenzivnich, urgent…
Zubare nemame, jinak skoro vsechno vcetne soudniho patologa :mrgreen:
Kdyz sem
Kdysi byla hodne tehotna v divocine, mohla sem byt v klidu, byl tam gyndar, anesteziolog, neonatolog i psychiatr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.3.21 12:16
@carsa píše:
Já v minulých 14 dnech 4× překračovala hranice - Slovensko a Polsko. Ani jednou mě nikdo nezastavil a nic po mě nechtěl (ani tam, ani zpět).

A melas neco nachystany?
Me ty kontroly nestresovaly, Bambulina jo, proto ho capli kdyz jel s haranty sam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106645
20.3.21 12:25
@divine woman píše:
@gronan I v Kanadě jsou města. Nesmí se stýkat nikdo, ani členové rodiny žijící v jiné domácnosti. Smí jen do školy, do práce a nakoupit. A policie namátkově kontroluje byty, jestli je tam jen ten, kdo tam bydlí. Jak to mají trapeři, to nevím.

to je strasny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
20.3.21 12:27

@Venetia Jo, proto říkám, že si nemáme na co stěžovat. Maximálně na některá pitomá vládní opatření. I když pitomé od rozumného se dost těžko odlišuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
20.3.21 12:28
@Baba píše:
A melas neco nachystany?
Me ty kontroly nestresovaly, Bambulina jo, proto ho capli kdyz jel s haranty sam :mrgreen:

Jasne a vzdycky test (uz si prijdu jako pokusny kralik, byla jsem na testu az11×).

• Citovat
  • Upravit
60142
20.3.21 12:29
@Venetia píše:
to je strasny

Ja teda myslim, ze je to jinak. Ono to totiz vypada jako doporuceni.
A skoly jsou otevreny, takze i tak by na tom byli lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
20.3.21 12:39
@Anonymní píše:
Ahoj. Mate nekdo podobnou situaci? Naše mamka už z covidu docela dost šílí.
Zavřela se před světem a to i děti. Děcka přes rok nevideli osobne kamarády a nikoho jiného, vyjma mě - jeden cas jsem tam s dcerkami mohla normalne. Nas starsi bratr s detmi uz tam nesmí asi rok, ano vylozene se ho boji, protoze pracuje mezi lidmi. Mamka nejezdi ani moc na nakupy, vetsinou posila otce nebo jede zcela vyjimecne, kdyz opravdu musi.
Co je ted lockdown a zhorseni situace, nebyli jsme tam 4 tydny a to bydlime od sebe 6km. Dnes jsme jeli na prochazku a nabidli ji, jestli alespon ven by nesla a prvni otazka - a nemate covid? :think:
Decka se uci online a ona si ani nepreje, aby do skoly sli, protoze se boji covidu. Vyhovuje ji to, byt v izolaci.
Tata pracuje v zahranici, tyden je pryc a dokud nema sms s negativnim testem, nesmi vyjit z loznice.
Neustale tvrdi, ze nechce skoncit na JIP na ventilátoru, protoze na plicni nemoce údajně trpí. Je ji 45 let.
Ja nevim, je tohle jeste zdravé?

Boji se o jeji zivot a tak ho radeji ani neprozije.

Par takovych jedincu mame v okoli vsichni.

Je to jejich rozhodnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
20.3.21 12:40
@Anonymní píše:
Ahoj. Mate nekdo podobnou situaci? Naše mamka už z covidu docela dost šílí.
Zavřela se před světem a to i děti. Děcka přes rok nevideli osobne kamarády a nikoho jiného, vyjma mě - jeden cas jsem tam s dcerkami mohla normalne. Nas starsi bratr s detmi uz tam nesmí asi rok, ano vylozene se ho boji, protoze pracuje mezi lidmi. Mamka nejezdi ani moc na nakupy, vetsinou posila otce nebo jede zcela vyjimecne, kdyz opravdu musi.
Co je ted lockdown a zhorseni situace, nebyli jsme tam 4 tydny a to bydlime od sebe 6km. Dnes jsme jeli na prochazku a nabidli ji, jestli alespon ven by nesla a prvni otazka - a nemate covid? :think:
Decka se uci online a ona si ani nepreje, aby do skoly sli, protoze se boji covidu. Vyhovuje ji to, byt v izolaci.
Tata pracuje v zahranici, tyden je pryc a dokud nema sms s negativnim testem, nesmi vyjit z loznice.
Neustale tvrdi, ze nechce skoncit na JIP na ventilátoru, protoze na plicni nemoce údajně trpí. Je ji 45 let.
Ja nevim, je tohle jeste zdravé?

Já říkám pořád, že tenhle blázinec je mnohem horší a škodlivější, než samotný covid. To je síla. Nicméně každého volba, akorát škoda, že to odnesou i děti, které si nemohou vybrat, těm utíká dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
20.3.21 12:45
@Baba píše:
Ja teda myslim, ze je to jinak. Ono to totiz vypada jako doporuceni.
A skoly jsou otevreny, takze i tak by na tom byli lip.

Taky si myslím, že to není tak jak to vypadá. Už jenom ta věta, že se nesmí stýkat členové rodiny žijící v jedné domácnosti :mrgreen:. To je snad překlep, ne? Jako jak by to kontrolovali? Ž tam vtrhnou, vyrazí dveře a zkontrolují, jestli je každý v jednom pokoji? :zed:
Máme známé v USA a ti normálně cestují napříč státy, teď jeli za synem přes 4 státy a v pohodě. Roušky tam taky nikdo na ulicích nijak nehrotí.
Jiná známá ve Švýcarsku a psala, že na ulici nikdo roušky nenosí.
Ty školy, to je kapitola sama o sobě, v tom jsme tady unikát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
20.3.21 12:53

@bigl Nesmí se stýkat nikdo, ani členové rodiny žijící v jiné domácnosti.
A v USA záleží na tom, o jaký stát jde. Je to tam dost rozdílné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.3.21 12:55
@bigl píše:
Taky si myslím, že to není tak jak to vypadá. Už jenom ta věta, že se nesmí stýkat členové rodiny žijící v jedné domácnosti :mrgreen:. To je snad překlep, ne? Jako jak by to kontrolovali? Ž tam vtrhnou, vyrazí dveře a zkontrolují, jestli je každý v jednom pokoji? :zed:
Máme známé v USA a ti normálně cestují napříč státy, teď jeli za synem přes 4 státy a v pohodě. Roušky tam taky nikdo na ulicích nijak nehrotí.
Jiná známá ve Švýcarsku a psala, že na ulici nikdo roušky nenosí.
Ty školy, to je kapitola sama o sobě, v tom jsme tady unikát.

Koukla sem na jejich narizeni jen zbezne, ale skoly i obchody otevreny jsou. Ustneky venku povinny nejsou.
Telocvicny otevreny pro ucely rehabilitace a pro deti.

Tak ja mam jasno kdo je na tom hur

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+