Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@divine woman píše:
Jedna známá bydlí v Torontu. Ale třeba to mají v každé provincii jinak.
To si prave myslim.
Me se to ted nechce hledat. Verim uz jen ofiko zdrojum, uz sem nasla takovych manipulaci nebo vylozene lzi. Bohuzel i ze strany nasi vlady ![]()
@divine woman píše:
Jedna známá bydlí v Torontu. Ale třeba to mají v každé provincii jinak.
A je to objasněné…ženské ječí na stolech, že proběhla myška…a takhle je to po celém světě…
@Baba V současnosti se dost těžko odhaduje pravda a lež. Některým lidem nelze věřit ani dobrý den.
@Ivettk píše:
Covid nepodceňuji, ale tu nejbližší rodinu si vzít nenechám, běžně se navstevujeme, nežijeme ve strachu, ale v opatrnosti. Ano covid může velmi vážně postihnout mladé a zdravé lidi, kteří mohou zemřít. Ale žít v izolaci rok, dva, tři, pět? Kdybych se mu takhle jako někteří, poddala, tak bych neměla deti (mohou mít také vážnou nemoc- rakovinu, mohou se vážně zranit, nejezdila bych autem, neřídila bych apod. Tak jako toto je extrém, tak někteří extrémně podléhají obavám z covidu…každý to má jinak a každý má jiné rodinné vztahy. Já své babičce říct, že se třeba rok neuvidíme, abych ji přece ochránila, tak ji tím naopak uškodim,
Nádherně napsáno, mám úplně stejný názor.
K poslední větě, souhlasím do slova a do písmene.
![]()
Mám to přesně tak - matka ma pocit, ze když to dostane tak zákonitě umře a vpodstatě odbourala jakýkoli sociální kontakt - nestýká se fakt s nikým. Žije sama a je učitelka, takže do práce nemusí a jde akorát jednou týdne brzy ráno nakoupit, aby tam nikdo nebyl. Neviděly jsme se ani na Vánoce. V pořádku mi to nepřijde, ale co s tím mám dělat. Dotáhl to tak daleko, ze nejde ani k lékaři, protože by tam mohl byt někdo nemocný a ma výčitky z toho, ze když byla na procházce, tak potkala 2 lidi. Ona problém nikde nevidí, přitom je to na psychiatra. Upozorňuji, ze nemá žádný vážný zdravotní problém a je jí 54 let.
@Anonymní píše:
Ahoj. Mate nekdo podobnou situaci? Naše mamka už z covidu docela dost šílí.
Zavřela se před světem a to i děti. Děcka přes rok nevideli osobne kamarády a nikoho jiného, vyjma mě - jeden cas jsem tam s dcerkami mohla normalne. Nas starsi bratr s detmi uz tam nesmí asi rok, ano vylozene se ho boji, protoze pracuje mezi lidmi. Mamka nejezdi ani moc na nakupy, vetsinou posila otce nebo jede zcela vyjimecne, kdyz opravdu musi.
Co je ted lockdown a zhorseni situace, nebyli jsme tam 4 tydny a to bydlime od sebe 6km. Dnes jsme jeli na prochazku a nabidli ji, jestli alespon ven by nesla a prvni otazka - a nemate covid?
Decka se uci online a ona si ani nepreje, aby do skoly sli, protoze se boji covidu. Vyhovuje ji to, byt v izolaci.
Tata pracuje v zahranici, tyden je pryc a dokud nema sms s negativnim testem, nesmi vyjit z loznice.
Neustale tvrdi, ze nechce skoncit na JIP na ventilátoru, protoze na plicni nemoce údajně trpí. Je ji 45 let.
Ja nevim, je tohle jeste zdravé?
Kdybys k tomu ještě nepsala, že chodí každý den na dlouhou procházku, otužuje se, cvičí, udržuje si dobrou náladu, tak bych možná napsala, že OK, takhle dělá pro své zdraví jen to nejhorší.
@divine woman píše:
@Baba V současnosti se dost těžko odhaduje pravda a lež. Některým lidem nelze věřit ani dobrý den.
Blabolivymu Blatnymu a Babisovi hlavne. A Cerveny Mikine. I kdyz ten je mozna fakt jednodussi.
Co muzu, overuju. Do Polska taky tvrdili, ze se nesmi jezdit za turistikou
A smutny teda je, ze opatreni o navratu do CR nezna ani policista primo na hranicich. Uzavrel to tak, ze se v tech optrenich stejne nikdo nevyzna
@Anonymní píše:
Ahoj. Mate nekdo podobnou situaci? Naše mamka už z covidu docela dost šílí.
Zavřela se před světem a to i děti. Děcka přes rok nevideli osobne kamarády a nikoho jiného, vyjma mě - jeden cas jsem tam s dcerkami mohla normalne. Nas starsi bratr s detmi uz tam nesmí asi rok, ano vylozene se ho boji, protoze pracuje mezi lidmi. Mamka nejezdi ani moc na nakupy, vetsinou posila otce nebo jede zcela vyjimecne, kdyz opravdu musi.
Co je ted lockdown a zhorseni situace, nebyli jsme tam 4 tydny a to bydlime od sebe 6km. Dnes jsme jeli na prochazku a nabidli ji, jestli alespon ven by nesla a prvni otazka - a nemate covid?
Decka se uci online a ona si ani nepreje, aby do skoly sli, protoze se boji covidu. Vyhovuje ji to, byt v izolaci.
Tata pracuje v zahranici, tyden je pryc a dokud nema sms s negativnim testem, nesmi vyjit z loznice.
Neustale tvrdi, ze nechce skoncit na JIP na ventilátoru, protoze na plicni nemoce údajně trpí. Je ji 45 let.
Ja nevim, je tohle jeste zdravé?
je to její volba, tak bych ji nechala…az se bude chtít vidět, určitě se ozve
@Baba S těmi opatřeními je to fakt smutný. Mám přátele v zahraničí a získat informace, za jakých podmínek mohou do ČR, je kovbojka.
@divine woman píše:
@Baba S těmi opatřeními je to fakt smutný. Mám přátele v zahraničí a získat informace, za jakých podmínek mohou do ČR, je kovbojka.
Jak uz sem nastavena na mistni chaos, mela sem kvuli policejnim kontrolam vytisteny cely opatreni a dulezity casti ruzove podtrzeny.
Bohuzel muj predpoklad byl zcela spravny ![]()
Policista mily, lec zcela mimo.
@Ivusska777 Jenže tahle nemoc je sázka do loterie. Nikdo neví, co si vytáhne. Někdo o nemoci ani neví a druhý zemře. A pokud je učitelka, už to s velkou pravděpodobností měla. V mém okolí všichni takřka všichni, kteří pracují ve škole nebo ve zdravotnickém zařízení, Covid měli. Kecám, ze zdravotnictví všichni, které znám.
@divine woman píše:
@Ivusska777 Jenže tahle nemoc je sázka do loterie. Nikdo neví, co si vytáhne. Někdo o nemoci ani neví a druhý zemře. A pokud je učitelka, už to s velkou pravděpodobností měla. V mém okolí všichni takřka všichni, kteří pracují ve škole nebo ve zdravotnickém zařízení, Covid měli. Kecám, ze zdravotnictví všichni, které znám.
My jsme s kamarady anomalie. Je nas pres dvacet, doktori ruznych oboru po cele CR, par v cizine, meli jsme pro toho, kdo covida chytne nejdriv, financni odmenu. Prakticky hned od zacatku. Nemel ho nikdo.
Ale zato znam uz vic zdravotniku, co meli covida po plnem ockovani
@Baba No ti moji známí to chytli v nemocnici nebo domově důchodců. A někteří po první dávce očkování. Teď už jsou naštěstí proočkovaní.