Covid a depka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5822
28.10.20 20:32

Zakladatelko, být na tom jako ty, tak si piskam. Sice nejsem zdravotník, ale já i chlap pracujeme na plný úvazek, děti 8,9 nám nikdo nepohlida a do toho musíme zvládat jejich výuku. Očr zatím nevyužívá. Od příštího týdne sice budu na home Office, ale učit 2 děti online + moje práce, Skype, konference atd. Věř, že padá na hudu více lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.10.20 20:32

Jinak teda na twitteru je docela dost zdravotníků, kteří píšou různé svoje stesky a stručné poznámky o tom jaký měli den + ktomu dostávají podporu od lidí co tam jsou. Zkus se po tom podívat a zvážit, jeslti necheš být součást takovéhle sítě - třeba to pomůže část té zátěže co na tobě je odvalit pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.10.20 20:35
@jopo píše:
Zakladatelko, být na tom jako ty, tak si piskam. Sice nejsem zdravotník, ale já i chlap pracujeme na plný úvazek, děti 8,9 nám nikdo nepohlida a do toho musíme zvládat jejich výuku. Očr zatím nevyužívá. Od příštího týdne sice budu na home Office, ale učit 2 děti online + moje práce, Skype, konference atd. Věř, že padá na hudu více lidí.

jeslit si teda chceš pískat, no tak si udělej kurz ošetřovatele a jdi do nemocnice- teď potřebujou kdekoho.

Jestli máš pocit, že zdravotníci v tuhle chvíli pracují jen v rámci celého úvazku, tak jsi fakt hodně naivní - to se nedodržuje ani za normální situace, bez absurdního množství přesčasů a nejrůznějšího obcházení zákonáku práce by se zdravotnictví zrhoutila už asi tak před 15 lety.

jinak pro tip na rozvájení sociálních dovedností: Pokud si někdo v objektivně těžké pozici potřebuje ulevit, tak konstruktivní reakce je podpora, ne snaha poukaziovat na to, jaká jsi chudinka a trpíš víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
28.10.20 20:37

Je mi to líto. Už tady psalo více zdravotníků, jak jsou unavený, dokonce jedna lékařka, že dala výpověd, protože už to nezvládala. Je to děs. A lidi furt budou psát blbosti o tom, že je to jen mediálně nafouknutá bublina a že je to jen chřipečka. Fakt už mě štvou.
Radu bohužel žádnou nemam. Hamáček dnes říkal, že ty čísla z dneška nejsou zas tak strašná, tak třeba se pomaličku blížíme k nějakému posunu k lepšímu. Musíme doufat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.20 20:41

Zakladatelko-jeste Ti chci říct, že Kubek správně říkala po první vlne-ze teď nás ostatnimklepou po ramenou, ale brzy to tak nebude. A prvni vlna bylo kulovy. Zamer se jen na sebe a je fakt, je to prace-zas se to prehrne. Prehrne. Bude lip-ted asi teda chvíli hur;-),ale změní se to. Nemůže to valit donekonečna. A prpste-spi jak nejvíc můžeš, s chlapem si dejte to,co.mate rádi. A nevim-me by ty děti chyběli.. Nejde to nějak udělat se vidět víc? Nebo aspon si třebas poslat pohled/dopis? Nebo fakt s nima bejt sobotu a bejt venku? Držím pěsti!

• Citovat
  • Upravit
2689
28.10.20 20:42
@jopo píše:
Zakladatelko, být na tom jako ty, tak si piskam. Sice nejsem zdravotník, ale já i chlap pracujeme na plný úvazek, děti 8,9 nám nikdo nepohlida a do toho musíme zvládat jejich výuku. Očr zatím nevyužívá. Od příštího týdne sice budu na home Office, ale učit 2 děti online + moje práce, Skype, konference atd. Věř, že padá na hudu více lidí.

Promiň, ale ty si můžeš vzít OČR. To, že nechceš, je tvoje věc. Zakladatelka si těžko v takovéto vyjímečné situaci vezme OČR a nechá v tom ostatní kolegy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.10.20 20:45
@Ou píše:
Jinak teda na twitteru je docela dost zdravotníků, kteří píšou různé svoje stesky a stručné poznámky o tom jaký měli den + ktomu dostávají podporu od lidí co tam jsou. Zkus se po tom podívat a zvážit, jeslti necheš být součást takovéhle sítě - třeba to pomůže část té zátěže co na tobě je odvalit pryč.

to je hezký tip

na mě to dnes taky padlo, před cvhíli jsem přišla z práce…volno nevolno, muselo se do práce protože to v běžné dny nejde stihnout, tak chodíváme v neděli nadělat dopředu
/ v pondělí ráno systém slavně padá / a dnes halt taky, vyřídit maily, administrativu…bylo toho hromady

chjo je to dlouhý

a náročný

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.10.20 20:48
@Anonymní píše:
@Russet vrbu mám, chodíme na procházky, ale už mi to nějak nestačí… chtělo by to nějaký impuls, že už se to lepší… nebo aspoň otevřít školy a mít děti doma..

Já věřím na jaro. Vím, že je to dlouho, ale jednou přijde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.10.20 20:50
@Russet píše:
Já věřím na jaro. Vím, že je to dlouho, ale jednou přijde!

tak už Vánoce budou takový zlom a bude lépe, věřím tomu

:kytka:

odhaduji že někdy o Vánocích již budeme vidět světlo na konci tunelu…a to mi docela i stačí, ta představa, těším se na to a na ně

třebas bude sníh…mrazivo…jiskřivo…snad hezky…a už budeme vidět, že se to láme a že pak bude postupně lépe a lépe…

určitě se dočkáme a nebude to až tak dlouho trvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
28.10.20 20:55

Mě už covid taky sere. A ještě víc mě serou lidi, co se snaží všechno přechcat, nedodržují opatření a viníkem všeho je Babiš (nejsem jeho volič- to jen pro vysvětlení). Depku zaháním chlastem, jinak bych se mohla jít zhoupnout na nejbližší větev (berte, prosím, s nadsázkou).
Já se „uklidňuji“ španělskou chřipkou. Byla, a pak zmizela. Trvalo to teda víc, jak dva roky, ale zmizela. To je mé světlo na konci tunelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.10.20 20:57
@Borrealis píše:
tak už Vánoce budou takový zlom a bude lépe, věřím tomu

odhaduji že někdy o Vánocích již budeme vidět světlo na konci tunelu…a to mi docela i stačí, ta představa, těším se na to a na ně

třebas bude sníh…mrazivo…jiskřivo…snad hezky…a už budeme vidět, že se to láme a že pak bude postupně lépe a lépe…

určitě se dočkáme a nebude to až tak dlouho trvat

Spoustě lidí vadí zima a tma a Vánoce už vlastně znamenají návrat k jaru. Takže je to určitě bod, na který se jde upnout. Naše dítě, až rozbalí ty dárky, co pro něj chystáme, mi asi tak o 500% zvedne náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
28.10.20 21:05

@Ou no myslím, že jsi trochu mimo se svým komentem. Ale fakt nemám chuť se s tebou dohadovat. Poenta je, že nejen zdravotníci jsou unavení, ovšem to je pro tebe asi nad tvé síly pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
28.10.20 21:12

@zuzukobylka jako promiň, ale i zdravotník si může vzít očr. Také má pro 7mi leté školou povinné dítě otevřenou školu, což třeba spousta prodavače a dalších profesí nemá. O mé práci nic nevíš a i já když si vezmu očr tak v tom nechám kolegy vykoupat, v dnešní době je unavený každý, nikdo nedělá pouze 8hod denně. Ovšem jedu krčí fakt číst nepotřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.10.20 21:13
@jopo píše:
@Ou no myslím, že jsi trochu mimo se svým komentem. Ale fakt nemám chuť se s tebou dohadovat. Poenta je, že nejen zdravotníci jsou unavení, ovšem to je pro tebe asi nad tvé síly pochopit.

Doprdele, unavení jsme všichni, ale jen někdo se stará o ty nemocné v systému tlačeném na hranu svých možností v kontinuálním riziku nákazy.

Takže si vem svoje korporátní bebíčko, OCR, co si nechceš vzít, děti na distanční výuce a postav se dozadu do fronty. Foukat se bude první. doktorum, sestrám, záchranářům. Jasný? :?

Všichni to máme těžké. Všichni.
Někdo přišel o práci, na někoho se toho valí moc, na někoho řvou nasrany Sasové, co.to tu máme za bordel… Ale to všechno je zlaty, proti špitálum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.10.20 21:16
@Anonymní píše:
Už se musím vypovídat… už mi celej covid leze ušima, nenávidím ho! Už chci zase normálně žít! Pracuji ve zdravotnictví, máme dvě děti 4 a 7 let. Díky zavřeným školám a mému zaměstnání jsou děti u mých rodičů a vidím je jen o víkendech. Je mi z toho hrozně smutno, doma mě nic nebaví, mám z toho strašnou depku. Jen jím a jím a tak tloustnu víc a víc. Nemůžu se na sebe už ani podívat… děti brečí, že už chtějí domu, že už nechcou být u babičky (jsou tam už tři týdny)… už nevím jak z toho ven.. s manželem máme ponorku, v práci padáme na hubu… jak dlouho se tohle dá ještě vydržet??? Omlouvám se, vím, že rada není, ale muselo to už ven… :roll:

Stojím ti za zády a rikam: jsi dobrá, jsi dobra, vydrž, potřebujeme tě, zlepší se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí