COVID na táboře

1960
14.7.20 14:30

COVID na tabore

Ahoj holky, ted jsem na netu cetla ohledne uzavreni tabora na plzensku kvuli vyskytu COVIDu u jednoho ditka.
Docela rada bych vedela, jak potom vlastne vse nasledne probiha - deti, ktere tam byly tedy jsou v karantene i kdyz maji negativni prvni test?
Jak dlouho ta karantena trva, jakoze 14 dni i po negativnim testu, nebo se otestuji drive?

Napadlo me to proto, ze dcera take bude po taborech atp tak vlastne pote maji vsechna decka na 14 dni karantenu a nemohou nikam i kdyz realne maji prvni test negativni, tusite nektera?

diky S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
14.7.20 14:50

V mediích jsou mimo. Jediné, co ti zbývá je zjistit to od přímých účastníků. JPP plácají kdeco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
14.7.20 14:50

Hele já o tom četla a pochopila jsem, ze v karantene jsou úplně všechny děti a čekají na druhy test. :roll:

Celkem by me zajímalo, jak to chtějí dělat od září. To se s každým případem zavře celá třída nebo stupeň pokaždé na 14 dní? Nebo si dítě pcikne a celá třída půjde domů a bude čekat na výsledky jeho testu? Pak se vrátí do školy, pcikne si někdo jinej a zase všichni domů? A to same v zaměstnání.

Podle me už se to fakt přehání, navíc budou chřipky a přijde mi nereálné testovat úplně každého s jakýmkoli příznakem. Už teď to nestíhali a to těch nakažených nebylo tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
14.7.20 15:05

Netusim, ale rekl bych ze museji cekat v karantene :nevim: jako je to nesmysl, od zari deti normalne ve skolach a lidi si myslim uz taky vsichni v zamestnani. Jak to chtej delat netusim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
14.7.20 15:05

Přesně tak já úplně koukám, neb to mi přijde na hlavu, představa,, ze ty děti mají své rodiny kam z táborů odjedou a poté by teoretický měl byt s dítětem někdo doma, no nevím. Nebo kdyby vlastně takto šla do karantény celá rodina no to přece vůbec nejde, ze?
Navíc ano, ve chvíli kdy se bude jednat o školní rok to by školy měly ty třídy prázdné a to nepočítám ani možnost, ze děti třeba chodí do kroužku a tak, to by se pak zavíralo všude vsechno… no asi nemají o čem na internetu psát, tak tam daji takovouhle povedenou zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.7.20 15:11

Bych to moc nezkoumala a neprožívala.
Zabývat se tím budu, pokud to postihne mě, muže nebo dítě a pak se budu po informacích pídit někde u „hlav pomazaných“.
Logiku v těch opatřeních již dlouho nehledám a učím se žít okamžikem. Co bylo včera dnes být nemusí, odvolávám co jsme odvolal a slibuji, co jsem slíbil. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68991
14.7.20 15:11

Pokud to bude klasická karanténa, tak jeden test na začátku, 14 dní karantény a jeden test na konci. Radost. Zbytek rodiny v karanténě nebude. Taky posílám dítě na tábor a taky jsem pak zvědavá na školu v září. S miliónem dalších chorob se s karanténou ve školách neplaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.7.20 15:12

Děti jsou v karantene a na tom táboře je další turnus. Nevím jak to chtějí dělat dal. Každopádně to dítě nemělo žádný příznaky. Moc se těším na září a možná ještě víc na konec října, kdy vrcholí chřipka. To bude show :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
14.7.20 15:18
@ugluk píše:
Pokud to bude klasická karanténa, tak jeden test na začátku, 14 dní karantény a jeden test na konci. Radost. Zbytek rodiny v karanténě nebude. Taky posílám dítě na tábor a taky jsem pak zvědavá na školu v září. S miliónem dalších chorob se s karanténou ve školách neplaší.

Hele klid. Koukni se, kolik je v ČR nařízených karantén. I samotných nakažených je násobně více, než karantén. Natož kdyby tam měly být i kontakty. Celé je to o nažraném vlkovi a celé koze. Do medií zahuhlaj něco o tom, že veškeré rizikové kontakty poslali do karantény. Kontaktům řeknou, že nejsou rizikoví, páč s nakaženým nebyli v zas tak dlouhém kontaktu ( nebo byl kontatakt jen venku) a ať se hlídaj. Vyplašení mají z medií pocit, že je hygiena chrání a izoluje, postižení mají klid, že je nezavřou. A všichni žili šťastně a spokojeně… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
14.7.20 15:18
@sofie_13579 píše:
Ahoj holky, ted jsem na netu cetla ohledne uzavreni tabora na plzensku kvuli vyskytu COVIDu u jednoho ditka.
Docela rada bych vedela, jak potom vlastne vse nasledne probiha - deti, ktere tam byly tedy jsou v karantene i kdyz maji negativni prvni test?
Jak dlouho ta karantena trva, jakoze 14 dni i po negativnim testu, nebo se otestuji drive?

Napadlo me to proto, ze dcera take bude po taborech atp tak vlastne pote maji vsechna decka na 14 dni karantenu a nemohou nikam i kdyz realne maji prvni test negativni, tusite nektera?

diky S.

Test na začátku karantény se dle mého vůbec nedělá. Musíš zůstat 14 dní doma a pak jdeš teprve na test. Pak by musela mít dva negativní testy (druhý po dvou dnech). Ale teď se všude říkalo, že testy na konci karantény se už nebudou vyžadovat, takže by po 14 dnech byla free. Ale té karanténě by se nevyhnula.

Být tebou tak to neřeším. Nemáte-li nějaké megatábory, kde je stovka dětí, tak je šance na nákazu malá. Stejně ji nebudeš nechávat doma preventivně, ne? Prostě pojede a musíš doufat, že to klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68991
14.7.20 15:42

@Lama Lama díky za uklidnění :lol:
Já teď měla v karanténě známého, co to měl jeho kolega ze směny v ohromném hangáru, se kterým byl v nulovém kontaktu, ale celou směnu radši zavřít doma, test na začátku a na konci a velký haló. A další zážitek, co už by byl velmi mimo táborové téma, no prostě se tu ještě na dost místech plaší, aniž bych reálně znala někoho, kdo to má. Tak snad se to brzo zklidní :-) Ale o koze a vlkovi budeš mít naprostou pravdu, stejně jako s tím, že co napíšou na idnesu, novinkách či kde, nemusí mít s realitou pranic společného. Doufejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
14.7.20 15:43

Jj holky mate pravdu, je to cele asi nafouklé. No my prave po táborech máme plánovanou poměrně nákladnou dovcu, tak to by me nepotesilo, kdyby to krachlo na domnele COVID nákaze resp. nutnosti byt v karanténe. Ale jinak přesně jak píšete, děti budou chodit od září do škol a to by byla karantena vlastně bez přestávky…díky moc všem za uklidnění, já jsem takový plasan, ze už jsem si představovala v karantene celou rodinu a všechny známe nebo kolegy z prace😀 😀 😀 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
14.7.20 15:52
@sofie_13579 píše:
Jj holky mate pravdu, je to cele asi nafouklé. No my prave po táborech máme plánovanou poměrně nákladnou dovcu, tak to by me nepotesilo, kdyby to krachlo na domnele COVID nákaze resp. nutnosti byt v karanténe. Ale jinak přesně jak píšete, děti budou chodit od září do škol a to by byla karantena vlastně bez přestávky…díky moc všem za uklidnění, já jsem takový plasan, ze už jsem si představovala v karantene celou rodinu a všechny známe nebo kolegy z prace😀 😀 😀 😀

Hele, blbý je, že prostě můžeš natrefit na nějakýho nadrženýho agilního hygientistu a nenaděláš nic. Leda zkusit típnout sluchátko a doufat, že zítra brnkne nějaký umírněný.

Příspěvek upraven 14.07.20 v 15:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.7.20 15:57
@Lama Lama píše:
Hele, blbý je, že prostě můžeš natrefit na nějakýho nadrženýho agilního hygientistu a nenaděláš nic. Leda skusit típnout sluchátko a doufat, že zítra brnkne nějaký umírněný.

Doufám, že to nebudu potřebovat, ale tvou radu si píši za uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65220
14.7.20 16:10
@Zabza2 píše:
Test na začátku karantény se dle mého vůbec nedělá. Musíš zůstat 14 dní doma a pak jdeš teprve na test. Pak by musela mít dva negativní testy (druhý po dvou dnech). Ale teď se všude říkalo, že testy na konci karantény se už nebudou vyžadovat, takže by po 14 dnech byla free. Ale té karanténě by se nevyhnula.Být tebou tak to neřeším. Nemáte-li nějaké megatábory, kde je stovka dětí, tak je šance na nákazu malá. Stejně ji nebudeš nechávat doma preventivně, ne? Prostě pojede a musíš doufat, že to klapne.

To si to pleteš s nakaženým, ten už nemusí na výtěr. V karanténě by měl být první odběr 3-5 dnů od kontaktu, pak na konci. U nakaženého už další test není a po 14 dnech je zdravý. Ale otázka je, jak moc se ta karanténa využívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí