Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@vokishka píše:
já bych šla hned, pokud bude negativní, můžu hned do práce. A při antigenu není potvrzení, kdo ho chce, musí na PCR.
no když to bude hodně rychlé, tak půjdeš do práce v úterý, a ve čtvrtek můžeš mít antigen zase pozitivní, tak zas půjdeš ve čtvrtek na PCR?
@stinga píše:
no když to bude hodně rychlé, tak půjdeš do práce v úterý, a ve čtvrtek můžeš mít antigen zase pozitivní, tak zas půjdeš ve čtvrtek na PCR?
my se testujeme už jen jednou. A ten antigen mohl být falešně pozitivní a tak ti bude vycházet každé testování. Pokaždé budeš doma pět dní?
@vokishka píše:
my se testujeme už jen jednou. A ten antigen mohl být falešně pozitivní a tak ti bude vycházet každé testování. Pokaždé budeš doma pět dní?
no bingo - to je to, oč tu kráčí - no podle vládního nařízení ano
@vokishka my jsme se dosud testovali v práci 1× týdně - plivací testy každé pondělí, když by byl někdo pozitivní - šel na kontrolní PCR test, nyní se budeme testovat samozřejmě 2× týdně, a po pozitivním antigenu nařizuje vláda 5 dní izolaci - tak třeba budu měsíc doma, když budou testy pozitivní,
já si v podstatě ani nemůžu dovolit platit 2× týdně 800,–- za kontrolní PCR testy, to mi můj rozpočet nedovolí, budu prostě doma - hloupé nařízení, hloupý výsledek
Ja bych zase tak neplasila. Delam ve zdravotnictvi v cizine, testuju se jako neockovana denne, ockovani se testuji 2× tydne (krome leta to tak bylo) a doted u nas zadny pozitivni test nebyl, antigenni. A to lidi meli covidy treba doma v rodine a do prace chodili dal. Covid tri ockovani chytli, ale vzdy to vyslo na vikend z nejakeho duvodu, ze to zjistili antigenem doma. Takze doted zadna karantena v praci nic.
@Anonymní píše:
Ja bych zase tak neplasila. Delam ve zdravotnictvi v cizine, testuju se jako neockovana denne, ockovani se testuji 2× tydne (krome leta to tak bylo) a doted u nas zadny pozitivni test nebyl, antigenni. A to lidi meli covidy treba doma v rodine a do prace chodili dal. Covid tri ockovani chytli, ale vzdy to vyslo na vikend z nejakeho duvodu, ze to zjistili antigenem doma. Takze doted zadna karantena v praci nic.
no nás testují od října 1× týdně, prý byl dosud 1 záchyt (z 1000 lidí),
ale to se jednalo o deltu, teď nadřízení i kolegové plaší, jelikož „řádí“ omikron, který údajně dostaneme všichni, očko, neočko i prodělaní, tak vzniká docela panika, kdo bude pracovat
@mroe píše:
No vidis, dopadlo to stejne. Tady i ten kontrolni byl ze slin, ne z nosohltanu. Karantenu nezrusi ani tady.
Poslali nás na další pcr, byl negativní a izolaci zrušili, prý nejspíš došlo ke špatným výsledkům
![]()
@lussinka píše:
Poslali nás na další pcr, byl negativní a izolaci zrušili, prý nejspíš došlo ke špatným výsledkům![]()
No, vyborne. Nechapu, asi uz je jim to jedno.
@mroe píše:
No, vyborne. Nechapu, asi uz je jim to jedno.
Nj, tak proběhly testy 3× antigen a 3× pcr…a pouze jeden pcr byl pozitivní a dcera bez příznaků. Asi taky záleží na koho člověk narazí.
Prosím vás víte někdo, jak je to teď s Omicronem? Mně moje zdravotní sestra u praktika řekla, že mám na PCR test jít nejdřív pátý den, ale to už mi bylo dobře a teda negativní, ale kolem mně teď všichni padají jak hrušky a hned ten první den příznaků jdou na PCR. A všichni pozitivní. Za pět dní už je jim dobře. Ale to už se nikdo netestuje. ![]()
@MartinaIrena píše:
Prosím vás víte někdo, jak je to teď s Omicronem? Mně moje zdravotní sestra u praktika řekla, že mám na PCR test jít nejdřív pátý den, ale to už mi bylo dobře a teda negativní, ale kolem mně teď všichni padají jak hrušky a hned ten první den příznaků jdou na PCR. A všichni pozitivní. Za pět dní už je jim dobře. Ale to už se nikdo netestuje.
no říkali, že to má inkubačku dva až tři dny, karanténa nebo izolace je jen na pět, není nutný test