Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Protože máma s tátou jsou doma, oba v karanténě, ale dítě pošlou s babičkou do školky. Není to předškolák. Čekala bych trochu ohleduplnosti. Oba rodiče se setkali s nákazou.
Otestovat ho nenechám. Počkám, co z toho bude. Doufám, že to bude jen nějaká jiná věc.
Co na to rict. Lidi jsou debilni.
Edit: pochopila jsem to, ze matka ditete je pozitivni. Pokud je jen kontakt kontaktu/pozitivniho, tak tam hraje dost roli, o jaky druh kontaktu slo.
@Svistice píše:
Co na to rict. Lidi jsou debilni.
Edit: pochopila jsem to, ze matka ditete je pozitivni. Pokud je jen kontakt kontaktu/pozitivniho, tak tam hraje dost roli, o jaky druh kontaktu slo.
Není to o debilitě. Je to třeba o tom, že musí pracovat. At už kvuli loajalitě vůči zaměstnavateli nebo financím. Páč tímto stylem bych mohla být v karanténě nonstop. Nehledě na to, e já stejnak mám nařízeno pracovat i v případě kontaktu ( přímého; ne kontakt kontaktu, jako v tomto případě)
@stinga nemáme školku o víkendu. Včera byla normálně ve školce, vše ok a najednou dnes telefon. Já osobně nějak extra obavy nemám, ale jak jde o vlastní dítě… Znáte to… ![]()
@Lama Lama píše:
Není to o debilitě. Je to třeba o tom, že musí pracovat. At už kvuli loajalitě vůči zaměstnavateli nebo financím. Páč tímto stylem bych mohla být v karanténě nonstop. Nehledě na to, e já stejnak mám nařízeno pracovat i v případě kontaktu ( přímého; ne kontakt kontaktu, jako v tomto případě)
Pokud rodice byli doma, tak by si to ditko opravdu s trochou ohleduplnosti mohli alespon tyden nechat doma.
@Anonymní píše:
@stinga nemáme školku o víkendu. Včera byla normálně ve školce, vše ok a najednou dnes telefon. Já osobně nějak extra obavy nemám, ale jak jde o vlastní dítě… Znáte to…
aha, jo, chápu, ale děti nemívají většinou potíže, u sousedů byla pozitivní 8letá holčička, vůbec nic jí nebylo a rodiče byli negativní
držím pěsti
@Svistice píše:
Pokud rodice byli doma, tak by si to ditko opravdu s trochou ohleduplnosti mohli alespon tyden nechat doma.
Aha, tak to jsem se do toho zamotala.
@Lama Lama píše:
Pak to není karanténa, ale nějaká lidová tvořivost, ne?
člověče, v poslední době nějak i převažuje lidová tvořivost
kno nám v upl. týdnu nejvíce vyváděl byla právě nejmenovaná ředitelka soukromé školky, která iniciativně SAMA rozhodla že všichni její zaměstnanci musí být okamžitě testování a běda jak nebudou…a jak nebude po jejím… bude zle a bude vláčet po médiích…už je její číslo bloklé a maily ve spamu / my s ní nemáme žádný právní ani jiný vztah, je to pro nás cizí subjekt /
vono nějak vůbec od začátku se…lidové tvořivosti meze nekladou… ![]()
Tudle jsme meli v praci kazdorocni skoleni na cyber a telefonni bezpecnost. Uz nevim, jak se odborne jmenuje ten „,utok“, kdyz se nekdo po telefonu vydava za neco, co neni, a snazi se vylakat informace nebo donutit k cinnosti.
Co kdybych tomu volajicimu rekla, ze neverim, ze zastupuje hygienu ci je hygienou poveren, a jeho pokyny tudiz nebudu poslouchat? ![]()
@Svistice máma má kašel, horečku. Výsledky testů jsem v pátek neslyšela.
@Lama Lama oba rodiče jsou doma. Dítě ženou do školky a vodí ho babička. Máma má horečku a kašle (znám ji). Prostě mi to přijde nefér. Já musím taky do práce. Kvůli podobným lidem pravidelně mám nemocné dítě a to nejen v době covidove.
@Svistice tak pokud Ti tu informaci předává ředitelka nebo učitelka ze školky, tak tomu asi uvěřit jde, ne?
@bublinek píše:
@Svistice tak pokud Ti tu informaci předává ředitelka nebo učitelka ze školky, tak tomu asi uvěřit jde, ne?
Ne. POchybuju, že hygiena regulerní karanténu oznamuje cestou vzkazu přes ředitele školu.
@stinga u nás se minulý týden taky řešilo pozitivní dítě ihned v neděli. Dostat příkaz nechat ostatní doma, taky se to obvolá ihned v neděli.
@bublinek píše:
Jak vim, ze to neni nejaka halo akce priis zapalene reditelky skoly, protoze chce mit vsechny protestovane/pro sichr v karantene?
Jako sorry, to je v podstate jako by moje dite nekdo zastavil na ulici a rekl mu, ze ma vzkaz od maminky a ma s nim jit do auta. ![]()
Edit: uz jen proto, ze pokud je narizena karantena, mam narok na neschopenku ci osetrovacku u deti. A tu mi pani reditelka nebo sekretarka ze skoly fakt nevystavi.
@Svistice Pokud to bude hurá akce ředitelky, těžko bude v systému založená žádanka na odběr na covid. Jak s neschopenkou nevím, ale tu asi napíše praktik a ten bude mít určitě nějaké údaje od hygieny, takže by to rychle prasklo. Hygiena stejně jen volá a řekne co a jak, žádný papír od ní nedostaneš.
@Svistice @Havlova ale my máme možnost nechat udělat otestovat a dítě může do školky 16.10. nebo nebudu testovat a dítě může do školky po 20.10.
Popravdě nechápu co se Ti nelíbí @Svistice
V pondělí zavolám dr. a domluvím se.
Ale mozek je sviňa a od té doby co mi přeposlala ředitelka rozhodnutí hygieny o dalším postupu, mě škrábe v krku a tlačí na prsou.