Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Lama Lama píše:
To je ta naše chlouba, chytrá karanténa.Kolik, že mi to stálo?
To radsi nechtejme vedet. Nastartovalo mi to mou profesni deformaci a otvira se mi kudla v kapse.
@Anonymní píše:
@Svistice máma má kašel, horečku. Výsledky testů jsem v pátek neslyšela.@Lama Lama oba rodiče jsou doma. Dítě ženou do školky a vodí ho babička. Máma má horečku a kašle (znám ji). Prostě mi to přijde nefér. Já musím taky do práce. Kvůli podobným lidem pravidelně mám nemocné dítě a to nejen v době covidove.
To nejsi samotná, komu to nepřijde fér. To totiž fér není.
Nejdřív to podělala vláda, teď už ale si to děláme horší i sami. Hlavně neposlouchat, nebrat telefon hygieně, nespolupracovat.
A výsledek je, že jsme tam kde na jaře, jen v mnohem vážnější situaci. Tak holt ty děti budem mít do vánoc doma všichni.
A pro zakladatelku. Neplašit, děti budou buď úplně v pohodě nebo budou mít mírný průběh, nebezpečí nějakých komplikací u školkových dětí je fakt malý. Správně by vás měla kontaktovat hygiena, ale jak známo, nestíhají. A píšeš o mladším dítěti, jestli jsi na mateřské a nepracuješ u toho z domova, jediné rozumné co můžeš udělat, nechat školkové dítě do Vánoc doma.
@Lama Lama píše:
Ne. POchybuju, že hygiena regulerní karanténu oznamuje cestou vzkazu přes ředitele školu.
Ano, hygiena oznamuje karantenu pres skolu a jednotlivce obvolava dodatecne.
Je to rychlejsi.
@Lama Lama Nám vystavila žádanky hygiena v celostátním systému a na odběrovém centru si je vytiskli. Jen jsme ji objednali na odběr. Žádnou žádanku fyzicky do ruky nedostaneš.
@Anonymní píše:
Protože máma s tátou jsou doma, oba v karanténě, ale dítě pošlou s babičkou do školky. Není to předškolák. Čekala bych trochu ohleduplnosti. Oba rodiče se setkali s nákazou.
Otestovat ho nenechám. Počkám, co z toho bude. Doufám, že to bude jen nějaká jiná věc.
Takže podle tebe každej kdo zná někoho, kdo potkal někoho nemocnýho by měl být doma?
Pokud rodiče nejsou pozitivní - což musí vědět, protože pokud byli v kontaktu s nakaženým, tak museli na testy - tak není jediný důvod, aby jejich dítě nemohlo do školky. Raději se zabarikáduj doma, protože si buď jistá, že jen při běžným rychlonákupu v sámošce potkáš x lidí, kteří přišli do styku s někým, kdo určitě zná někoho nakaženýho ![]()
@Pifinka píše:
Takže podle tebe každej kdo zná někoho, kdo potkal někoho nemocnýho by měl být doma?Pokud rodiče nejsou pozitivní - což musí vědět, protože pokud byli v kontaktu s nakaženým, tak museli na testy - tak není jediný důvod, aby jejich dítě nemohlo do školky. Raději se zabarikáduj doma, protože si buď jistá, že jen při běžným rychlonákupu v sámošce potkáš x lidí, kteří přišli do styku s někým, kdo určitě zná někoho nakaženýho
Máma toho dítěte je nemocná (kašel a horečka), dokud nezjistila, že byla v kontaktu, tak to neřešila. Pak musela na testy. Nevím, který den a ani nevím, jestli je pozitivní.
A testy… Kolegyně byla s celou rodinou. Volali jim, že jsou negativní a že 3 dny telefon s tím, že muž je pozitivní.
Vím, že někoho takového potkám a s ohledem ke svému zaměstnání potkávám a opravdu to neřeším.
Jen mi přijde silně sobecké to, že je doma s podezřením a nemocná a dítě odešle do školky. Takže pokud to dítě chytlo, tak vlastně pošle 25 dětí do karantény a 25 rodin musí řešit problém „kam s ním“. To mě na tom štve nejvíc.
Pokud by máma byla zdravá a byla to jen preventivní karanténa, neřeknu ani popel. Ale máma má projevy a u nich na pracovišti to celkem řadí.
Ještě dodám informaci, poptala jsem informaci, jak se máme zařídit my, rodiče a druhá dcera, odpověď od hygieny:
Karanténa se vztahuje pouze na Vaší mladší dceru. Ostatní členové Vaší domácnosti buďte obezřetní, používejte v komunikaci s ostatními roušku, vyhýbejte se různým akcím apod. Pokud máte možnost zůstat na home office, popř. Vaše dcera na distanční výuce, tak bych Vám to doporučila (není to ale nařízeno).V případě, že se vyskytnou u Vaší mladší dcery příznaky onemocnění, popř. u někoho z Vás, kontaktujte praktického lékaře a ostatní pak zůstaňte doma.
Takže já jdu na paragraf, manžel učí na VŠ, bude docházet jen na výuku a bude se stranit kolegů. Mladší necháme otestovat. Starší zůstane doma, dokud nebudeme mít výsledek.
Take jsme do 30.teho v karantene. Byla nakazena kucharka. Karantenu naridila hygiena. Dcera je v pohode, nic se neprojevilo.
@Anonymní píše:
Nestraš. Mám dítě s horečkou a vyrážkou. Tak jsem si říkala, že vyrážka k tomu nepatří. Syn chodí do školky s dítětem, jehož máma je v karanténě. Dítě do školky ale chodilo
Jj přesně, malý má teď od listopadu začít chodit, dnes jsem mluvila s paní vedoucí a ta mi říkala, že některé rodiče co tam mají děcka, byli pozitivní, ale děti jsou údajně v pohodě. Samozřejmě nechodí, ale odnesli to prý,,jen" rodiče. Jsou tam tedy děti max. do tří let.
@Anonymní píše:
Dítě je mrzuté a má vyrážku. Bez teploty.
Zdravím. Můžeš mi prosím napsat zprávu? Mám taky podezření, syn mrzutý a virážku má taky. Děkuji
@mayunka píše:
Zdravím. Můžeš mi prosím napsat zprávu? Mám taky podezření, syn mrzutý a virážku má taky. Děkuji
a vy rodiče máte covid?
u dítěte to může být, ale také to může být 6. dětská nemoc nebo cokoli jiného
@mayunka píše:
@stinga my ne. Ale měli to ve školce
a děti nemusely na testy, když byl ve školce covid?
@stinga na testy jde v pondělí. Já jsem byla včera 14 dní od druhé dávky očkování, tak jsem ho objednala na pondělí, aby se na mě event. nevztahovala ta karanténa. A taky že kdyby ho otestovali zkraje týdne, ještě by se mu to nemuselo projevit
@mayunka píše:
@stinga na testy jde v pondělí. Já jsem byla včera 14 dní od druhé dávky očkování, tak jsem ho objednala na pondělí, aby se na mě event. nevztahovala ta karanténa. A taky že kdyby ho otestovali zkraje týdne, ještě by se mu to nemuselo projevit
tak ať je negativní přeju
, dcera byla už 2× a vždy to zvládla v pohodě a navíc byla negativní
snad ta vyrážka je něco jiného