CS - nejde se smířit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elenloth
30.8.17 23:29

No asi tě to neuklidní, ale můj mladší syn má už 3,5 roku a oba porody a události po nich mě trápí pořád. Racionální zdůvodňování nepomáhá. Pravda, okolnosti byly takové, že nešlo vyloženě o život. Čekám teď třetí, počkám, jak se to všechno vyvine a pokud se to nezlepší, tak si prostě najdu nějakou pomoc, pravděpodobně psychologa a zkusím to vyřešit všechno najednou. Každá to prožíváme jinak, co jedna přejde, druhou trápí. Není důvod se nějak stydět, nebo to popírat. Jestli cítíš, že je to nad tvé síly a otravuje tě to, tak si zkus najít pomoc. Nic na tom není.

• Citovat
  • Upravit
42775
30.8.17 23:48

Mám dítě narozené císařem a jsem za to vděčná. Za to že jsem porod přežila jak já, tak moje dítě. Jde přeci o to aby se při porodu nic nepo… a jestli je to přirozeně a nebo přes břicho je jedno. Pokud se s tím neumíš srovnat, vyhledej odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
31.8.17 00:18

Ja jsem rodila prirozene, neslo to a nakonec to skoncilo akutni sekci v celkove narkoze :(. Stve me hlavne chovani dr. Bohuzel komplikovany porod syna zdravotne poznamenal. Na porod nerada vzpominam. Po propusteni z JIPu jsem mela syna na pokoji, ale na posledni dny v porodnici mi ho „vzali“ a to jsem nesla velice tezce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
31.8.17 00:21

Přirozený porod z nikoho lepší matku neudělá, ani to dítě nebude nijak lepší, proste se to někdy tak vyvrbi, ze je císař nutný. Mám dítě, které přišlo na svět akutní SC a dva dny jsem ho dokonce neměla u sebe a žádné psychické následky z toho nemám ani já ani dítě. Jsem šťastná ze mám zdrave dítě a je mi úplně jedno jak přišlo na svět. Císař taky bolí, jen bolí az po akci a ne při ni, takže to určitě není tak, ze bys pro své dítě nic nedokázala. Pokud nejsi schopna to prijmout, tak asi vyhledej dobrého psychologa, snad ti pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
31.8.17 01:48
@mau-mau píše:
Já mám sekce dvě a trápí mě to hlavně v době, kdy biomatky řeší domácí porody a úžasné splynutí s matkou zemí.. jde o tu dnešní dobu, ten ekobio trend. Musíš zapojit rozum a neoddávat se emoční stránce. Vím že je to těžké, ale je to tou dobou a tím tlakem okolo. Neboj, matku nedělá položení na bříško a bonbóny z placenty :mrgreen: ;) :hug: :hug:
:potlesk: :palec: bonbóny z placenty :lol: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.17 05:14

Zakladatelko, v soucasne dobe sleduji v CR (ale i na zapade) dva velmi nestastne trendy. Prvni je snaha o prirozeny porod za kazdou cenu, zestrany matky. Druha zase eliminovat rizika a tim tendence provadet sekce, ze strany doktoru Vysledkem jsou stavy, ktere mas. Muzu Ti jen napsat svuj pohled, ktery je zcela individualni a mozna s nim nekdo nebude souhlasit, ale treba Ti pomuze.

Prirozeny porod neni zadna zasluha. Ja jsem porodila „normalne“, zazitek to byl dost desuplny, doted jsem se s tim uplne nesrovnala, protoze porod byl nekonecny a bolestivy. Ke konci uz me miminko ani moc nezajimalo, staral se o nej manzel, byla jsem v panice, mela jsem dojem, ze mi jde o zivot. Posledni nejbolestivejsi faze trvala asi pet hodin, nakonec bylo nutne pouzit vakuovou pumpu, zacalo to byt krome martyria i nebezpecne. Rodila jsem dva dny. Takze zadne idylicke momenty se nekonaly. Fotky nemam zadny, bylo mi vse jedno. A to jsem se na porod tesila a prvni polovinu (16h) zvladala statecne! Ted jsem tehotna znovu a zvazuju sekci, pokud porod nebude postupovat, bylo mi to doporuceno porodni asistentkou.

Z meho okoli blizkych kamaradek jsem byla jedina, kdo by se byval sekci nebranil a taky jedina, kdo porodil prirozene. Kamaradky zkrousene, ja jim zavidela. K sekci je vzdy duvod a neni to o selhani, je to o bezpeci miminka. Pocit matky je sekundarni.

Rada na zaver - bud rada, ze jste Ty i miminko v poradku a nekaz si radost necim tak iracionalnim, jako je pocit selhani ze sekce. Pokud to nezvladas, zvaz terapii, ale ver mi, ze je to zcela irelevantni a fakt to neni zadna zasluha a o nicem to nesvedci, o vsem rozhoduje doktor. Ja mam za cil se u druheho porodu vyhnout traumatu a netrpet prilis.
Pokud to znamena CS, tak sem s ni. Pro me byl prirozeny porod zdrojem traumatu, na rozdil od kamaradek, kterym to bylo lito, ale pry to ani pak moc nebolelo, miminko se narodilo za hodinu a maji krasne rodinne fotky.

Rosalie

• Citovat
  • Upravit
53518
31.8.17 06:27

@srpen89
Já taky nejsem eko a bio matka a na porod jsem se těsila. Bohužel taky skončil a akutním císařem. Kdyby to doktoři nechali na „přírodě“, tak umřu a dítě se mnou.
Ano, císař je operace, ale v případě záchrany života se už nad tím moc neuvažuje a prostě řežou. Taky jsem měla pocit vlastního selhání, ale pomohlo mi si říct, že se nedalo nic jiného udělat, hlava by mu prostě úzkou pánví neprošla.

Zakladatelka by měla zkusit psychologa, protože rok už je dlouhá doba. Čas taky pomůže a třeba i práce na částečný úvazek, kdy myšlenky odpoutá jiným směrem. Nebude řešit „jen“ dítě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
31.8.17 06:37

Za tenhle tvůj pocit podle me muze ten soucasnej humbuk kolem přirozených porodů.. V podstatě kdyz nerodis přirozeně tak vlastně vůbec nerodis ???? asi císař vynuluje těch 9 měsíců v brisku ???? jsi ty i maly v pořádku? Tak hurá! Ja taky skončila s akutní sekcí, skoro celej den pak na jip a vis co? Mrzí me ze první den byla beze mne. Poplakala jsem si ale jsem šťastná ze sme v pořádku a kazdyho kdo říká ze zensky rodí císařem z pohodlnosti bych nakopala do zadku ???? koukni na toho drobka vedle tebe, je šťastný? Bud taky…P. s.:prcek si porod stejne nepamatuje a myslim ze je mu fuk kudy vylez ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.17 07:23

Mela jsem tez akutni sekci v plne narkoze. Dcerce je 2,5r a srovnana s tim nejsem do dneska- naopak mam z porodu sileny trauma. Uplne ti rozumim, ja dcerku poprve videla az po 3 dnech a to sem jeste byla tak zrychtovana, ze mi ji nedali abi pochovat :,( Nad odbornikem uvazuji uz delsi dobu, ale nechci byt za hysterku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.17 07:25

@prekvapenana2 přemýšlela jsem o tom, zda nemám ten špatný pocit třeba i částečně proto, jak se tu všude mluví o přirozeném porodu a jak píšete, že ten kdo má sekci, tak vlastně nerodil. Já jsem si částečně odbyla obojí. Protože nejdřív mě nechali 3hod tlačit, než to vzdali a mazali se mnou na sál. Tak možná mám pocit, že jsem to vážně nezvládla a tzv. selhala. možná mám pocit, že to takto vnímá moje okolí. Protože všichni rodí přirozeně jen já ne. Třeba to pochopím i díky příspěvkům vás maminek, co si prožily buď totéž a nebo díky podpoře a slovům…

• Citovat
  • Upravit
53518
31.8.17 07:48
@Anonymní píše:
@prekvapenana2 přemýšlela jsem o tom, zda nemám ten špatný pocit třeba i částečně proto, jak se tu všude mluví o přirozeném porodu a jak píšete, že ten kdo má sekci, tak vlastně nerodil. Já jsem si částečně odbyla obojí. Protože nejdřív mě nechali 3hod tlačit, než to vzdali a mazali se mnou na sál. Tak možná mám pocit, že jsem to vážně nezvládla a tzv. selhala. možná mám pocit, že to takto vnímá moje okolí. Protože všichni rodí přirozeně jen já ne. Třeba to pochopím i díky příspěvkům vás maminek, co si prožily buď totéž a nebo díky podpoře a slovům…

Někdo ti přímo řekl, že jsi vlastně nerodila? Pokud by mi to řekl chlap, pošlu ho do háje a u ženy bych si myslela, že má snad taky trošku problém. Když to není CS na přání, rozhoduje o výkonu doktor a nerozhoduje se jen tak. Vždy je něco rizikového, kvůli čemu se to dělá. Jinak by to mohlo být moc smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
31.8.17 07:58
@Anonymní píše:

Ja mam v okolí přirozený porody i císaře… A na dětech nepoznas rozdíl ;) hod to za hlavu, ja kdyz o císaři někomu vypravím, o tom jak me zvedali, vedli do sprchy, jak ze me trceli hadičky… Padaj smíchy :D mozna i proto to neberu tragicky, ale musím zaklepat ze ja nemela žádný problémy… Sestřičky ze mě byly na nervy protože jsem je otravovala ze už chci zvednout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
31.8.17 08:12

Berusko, ja mela sice vsechny tri porody spodem, ale z duvodu predcasnosti u dvou prvnich se zadny bonding na sale nekonal, poradne jsem je videla az x hodin po v inkubatoru. Kojeni u prvnich dvou (tim padem?) dost na prd apod..Tak mrzelo me to, ale skvely vztah mam se vsema, na nedostatek lasky si stezovat nemuzou, a to si myslim je v zivote dulezite. Nech to plynout, zij dneskem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
31.8.17 08:42

Ja te moc chapu. Mam tri deti, prvni byl akutni sekci a dodneska me to mrzi, kdyz na to vzpominam, je mi smutno. V podstate to domazlujeme doted (ma 8 roku :mrgreen: )

Mela jsem uplne stejne stavy litosti, vycitek, smutku, hodne mi to polecil druhy prirozeny porod. Ale covece, porad to tam je, zasunuty, ale je.

A to jsem stara racionalni matka.

To se lehko rekne, nemysli na to, mas zdrave dite, co resis. Ale myslim, ze to trapi hodne zenskych a driv nebo pozdeji to vyplave. Moje mamka plakala, kdyz jsem ji popisovala svuj krasny treti porod, po 40 letech plakala, jak je ji to lito, ze tohle nezazila. Do te doby o tom nikdy nemluvila a sama rikala, ze si to nikdy ani nepripustila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
31.8.17 09:27

Napsala bych zde do odborné poradny paní psycholožce a řídila se jejíma radama. Já taky po sc, srovnávala jsem se s tím psychicky asi půl roku. Dítě bylo v inkubátoru skoro měsíc, já byla ve vedlejším pokoji. Šílené to bylo.. Ale přešlo to, tak držím palce, ať to taky překonáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová