CT vyšetření ve 24tt

1609
16.3.11 20:48

CT vyšetření ve 24.tt

Ahojky všem..Chci se poradit nebo jen zeptat na vas nazor co byste delali vy…Skrz ty moje zada..vcera me zaclo bolet pod lopatkama a vystrelovalo mi to az do mezizebri a mela sem pocit ze nemuzu se nadechnout..tak jsem skoncila na neurologii kde mi udelali opichy a stejne to nezabralo… :-( Pak jsem byla pro jistotu i na gynekologii a mimi je v poradku..jen ja byla anemicka a mela sem pocit ze omdlim..zase pro zmenu nizky tlak…poslali me domu a ja celou noc nespala… :-(
A dnes sem byla opet na neurologii a skrz tu dusnost me poslali na internu..tam mi natocili ekg,nabrali krev udelali mi echokardiografii a sono zil a maji i pres negativni vysetreni podezreni na plicni embolii..mela sem vysoke hodnoty v odberech..takze dnes zas urcite neusnu strachem… :cry:
Zitra rano jdu zas na odbery a podle toho se uvidi…chteji mi jeste delat Ct plicnice..ale moc se mi do toho nechce…i kdyz by ji to pry nemelo tolik ublizit..ozari jen plice ale budou mi davat komtrastni latku do zily a ta se k ni dostane…no bojim se a modlim at je ten vysledek dobry… :roll:
Clovek az kdyz mu je ouvej si uvedomi jak je zdravi dulezite…a hlavne se nebojim jen o sebe..ale predevsim o toho prcka co si se mnou uziva teda..:-(
No a po porodu vim diky sonu ze me bude cekat jeste aby to enbylo malo operace..nasli mi kaminky..takze mi chteji odstranit zlucnik…jojo..vazne parada…
Doktor riakl ze kdyz to bude zitra v poradku..ty odbery tak ty bolesti muzou byt od tech zad spojene s temi akminky a tim jak se bude zvetsovat plod tak ze bohuzel mi to bude pusobit potize..ale jeste mám dost tydnu pred sebou a takhle zkouset… :cry:
Je to vazne desné…
A nejvic mam strach o malou..aby ji nic neublizilo a neskodilo..Co s o tom ymslite vy… :nevim: Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
16.3.11 22:59

Nešla bych do toho, dělali mi v cca 27TT magnetickou rezonanci. Na neurochirurgii CT rázně odmítli dělat kvůli těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
17.3.11 07:07

CTcko neni nic moc, MR je lepsi, ale MR plicnice podle me udelat nejde, je to blizko u srdce a mrska se to tam cele, MR je pomala metoda, navic pokud se tyce cev je CT daleko lepsi nez MR

na druhou stranu ti predpokladam bricho zakryji olovenou zasterou, mimino uz jenom roste, organy ma hotovy (VVV nebudou) …
oni urcite peclive zvazovali, jestli do toho jit nebo ne, embolizace plicnice fakt neni zadna sranda, na to se da i umrit… myslim, ze je asi rozumne poslechnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Macek 31
17.3.11 08:23

Ahojda tuhle situaci bych ještě zkonzultovala s gynekologem a s genetikem.Tahle diagnóza není sranda.

• Citovat
  • Upravit
1609
18.3.11 12:10

Děkuji všem za reakce..No nakonec jsme to konzultovali s gynekologem a několika dalsima doktorama.Vzhledem k memu stavu a vysokym hodnotam nasvedcujici k plicni embolii mi CT delali.Zakryli mi bricho olovenou deskou a ujistili ze v tomto tydnu uz to na mimco nema vliv co se tyce vyvoje..a hlavne to bylo jedine vysetreni ktere nam mohli pomoc vyloucit nebo potvrdit tuto diagnozu..Nakonec se to vyvratilo a mam sice bohuzel zablokovana zebra ale hlavne ze nejde o zivot me ani memu miminku…Takze zavidim vsem co maji klidne tehotenstvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
18.3.11 20:29

tak super, gratuluji - miminku se urcite nic nestalo. zebra jsou neprijemny, tak te ceka nejaka setrna RHB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.25 21:09

@klaszu dobrý den, mohu se zeptat, jak to s vámi vypadá? Bolesti ustoupily po rehabilitaci? Případně vám dělali ještě kontrolní ct po porodu?

• Citovat
  • Upravit
76450
23.3.25 21:12
@Anonymní píše: Více

myslíš jako, že by měla zablokovaná žebra 14 roků? :zed: :zed:
a proč by jí měli dělat kontrolní ct, když problém s plicnicí byl vyloučen? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí