Těhotná, nebo ne?

Anonymní
16.3.11 13:37

Těhotná nebo ne ?

Ahoj,

Tak už sem tu jednou měla diskusi ohledně cysty, ale abych to řekla hned od začátku.
Menstruace 16.ledna,13.února - poslední.Dostávám to klasicky po 28 dnech.
Měla jsem to dostat v sobotu a ještě do dneška nic.
Menstruaci mám pravidelnou.
20 den od první dne toho 13.února jsem byla u doktorky a ta mi řekla, že mám na každém vaječníku cysty,čili dvě a ta největší má dva centimetry (lékařka na ambulanci) a že mám podezřele zvětšenou sliznici.Odebrala mi krev na HCG a krev negativní.
Můj gynekolog mi říkal, že ty cysty jsou opravdu prťata, takže je divný že by mi způsobily takhle opoždění.
Jdu k němu v pátek, ale zkoušela jsem si dneska test - nějaký obyčejný. Bohužel sem si ho pak dala do kapsy u mikiny (měla jsem to asi radši někam odložit:-) a byl negativní.Dnes odpoledne.V sobotu odpoledne jsem si dělala mamatest 10 a taky.
Ale …
Jsem opravdu celá zelená, mám nějakou chřipku, které se nemůžu už týden zbavit, pořád mám plnej nos a občasnou zimnici.Docela mě tlačí žaludek a hrozně mě bolej prsa,nejvíc pravé.
Může to být i díky cystám ? ale i dr mi řekl, že jsou tak malé že mi nemůžou dělat žádné příznaky nebo tak něco..
Léčila jsem je, takže možná už tam ani nejsou,vůbec nevím, brala jsem různé léky a čípky.
A cejtim břicho,už 14 dní nafouklá ať sem najedená nebo nejsem, pořád… a podbřišek cejtim také pořád..Příde mi jak když menstruaci mám a jsem pořád vlkhá jak když ´´teču´´.
V pátek mě doktor prohlídne, ale co si o tom myslíte ?
Může to být i přesto těhotenství ?
O dítě se nesnažíme, byla by to náhoda, kvůli zdravotním problémům nemůžu antikoncepci a zrovna 26.února jsme trošku pili a celou noc jsme měli přerušovaný pohlavní styk.
Předem děkuji za názory.

PS : Anonymní z důvodu toho, že tu znám pár lidí a nechci, aby věděly jaký problém zrovna řeším,trošku osobní.Děkuji.

Mája. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
16.3.11 13:45

Ahoj, no tak na těhu bych to neviděla, to by krev ukázala. Můžeš mít opožděnou ms kvůli tý viroze nebo co to máš a nebo by za to event. mohly ty cysty. Jinak stavy, kdy se cítim jak těhotná mam taky skoro pořád, ale těhu se z toho nikdy nevyklubalo, teda krom toho jednoho plánovanýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.11 13:50

Děkuji za názor :kytka:
Ale doktorka mi brala krev v polovině cyklu, kdy teprve viděla jen zvětšenou sliznici, takže ta krev nebyla 100%, to mi i sama řekla.
Nebo v polovině ten 20 den z cyklu 28.
Děkuji ti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11502
16.3.11 13:54

Nemáš zač. Tak to by pak mohlo být jiný, to by ti ani test neukázal, to až tak za týden, záleží teda jaký to byl s jakou citlivostí. Jinak pozor, i cysty mohou produkovat nízký hcg, píšou to i na testech, ale to se nezvyšuje. Právě toho jsem se bála, že budu mít nějakou takovouhle potvoru co mi bude házet pozitivní test a těhu nikde, ale dobře to dopadlo a tak držim palce i tobě. Ale opravdu to může být i jen tou nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.11 14:21

Jojo to také vím, ale bylo to negativní i v průběhu těch cyst, takže je vidět, že jsou opravdu malinkaté.
Nebo byli, už je ani nemusím mít.
Každopádně mám i vysokou bt.
Dřív sem si ji měřila, abych věděla kdy nemám ovulaci,takže mám i s čím rovnat,pořád mám nad 37 , měřím rtuťovým v pochvě a nejvyšší jsem ji měla 36,8.
Tak uvidím.
Mě by to nevadilo, ani příteli, ale chtěli jsme až tak za rok, dva.
Ale ta myšlenka je hezká, proto se toho možná tak chytám :-)
Kdy to možná bylo,nebo mohlo vyjít bylo toho 26.února.
Když sem si vypočítala na internetu ovulaci,tak mi zrovna vyjel přesně tenhle den.
On vždy ven,ale pak jsme pokračovali, mohlo v něm ještě něco zůstat.
Uvidím.Každopádně doufám,že mě v pátek doktor prohlídne,nebo popřípadě pošle na krev.
Děkuji ti aspoň někdo odpověděl. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.11 14:40

mám obyč.test ten opravdu nejobyčejnější test,jinej neměli.
tak na denim světl je tam duch,ale nepovažuju to za čárku.

• Citovat
  • Upravit
Macek 31
16.3.11 14:44

Ahojda já jsem měla také cystu náhodně nalezenou protože jsme se snažily o mimi mrcha nepřišla, tak mě na gyn vyšetřily a hle cysta velikosti 25mm.Pořádná menstruace přišla až po lécích. A mě bylo všelijak.Těhotenský test by měl být pozitivní z moče po vynechání menstruace tedy tak 14 dní po početí.Ovšem znám několik případů kdo měl první test negativní o týden později už pozitivní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.11 14:53

Mockrát ti děkuji za příspěvek. :kytka:

Je to zvláštní.Fakt by mne zajímalo jestli tohle všechno může způsobovat cysta, ale na mě se doktor tak tvářil, že ta největší 2 cm, že jsou to hrozný prťata.
Ta druhá byla ještě o dost menší.
Brala jsem na to různé léky,čípky atd.. a to již před menstruací a pak mě na cysty už nikdo nevyšetřoval,jestli po lecích zmizely a nebo ne.
Mám 5 den spoždění,vysoukou bt,tak jestli tohle všechno dělá cysty tak to je fakt super :pocitac:
Moc děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2251
16.3.11 15:06

Ahoj nejsem dr. ale mám za 3těhu a teď další. Tohle těhu jsem zjistila 12den po oplodnění,hrozně mě bolely prsa, a byla jsem nafouklá jako balón… test jsem si koupila za 90kč ale už nevím jaký a ukázal mi velice slabou čárku až jsem musela jít k oknu na denní světlo. S cystami nemám zkušennost žádnou,ale moje mamča má jednu ale nikdy jí kvůli tomu nevynechala MS a to jí má už 15let. Myslím,že vpátek budeš chytřejší,držím palce ať už to dopadne jak má a dej pak vědět. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.3.11 15:10

Příspěvek upraven 08.05.18 v 11:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.11 15:18
maciik píše:
Ahoj nejsem dr. ale mám za 3těhu a teď další. Tohle těhu jsem zjistila 12den po oplodnění,hrozně mě bolely prsa, a byla jsem nafouklá jako balón… test jsem si koupila za 90kč ale už nevím jaký a ukázal mi velice slabou čárku až jsem musela jít k oknu na denní světlo. S cystami nemám zkušennost žádnou,ale moje mamča má jednu ale nikdy jí kvůli tomu nevynechala MS a to jí má už 15let. Myslím,že vpátek budeš chytřejší,držím palce ať už to dopadne jak má a dej pak vědět. :wink:

Mockrát ti děkuju za zkušenost :kytka:

No tu čárku nedokážu považovat ani za slabší, ale opravdu za duch.
Spíš bych řekla, že ji vidim jen já :-)
Ale koupím si zítra kvalitnější test a zkusím ten,asi mamatest si koupím.
Ale moc děkuju,určitě mě tvá reakce podpořila a dokonce i potěšila :-)
Ale vím, že až od doktora,popřípadě krví se dozvím víc.
Ale jsem s toho docela nejístá, už bych chtěla vědět na čem jsem :-)
Děkuji ti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Macek 31
16.3.11 15:21

Já pracuju ve fakultní nemocnici na porodnici, takže tu cystu mi vyšetřovala gynekoložka ve službě a po konzultaci s druhým lékařem se shodli na tomto.Cysta mi odešla po Duphastonu a menstruace byla silná z prominutím jako by ze mě šli kusy masa.Bazální teplotu jsem si neměřila nicméně cysta stimulovala počátekm těhotenství a Hcg z krve bylo negativní. Ovšem třeba taky záleží na druhu cysty nevím a hraje třeba roli i psychika,že si člověk to počínajicí těhotenství vsugeroval, když jsme se snažily skoro dva roky a těĎ čekáme dvojčata. Kolik mázkušenost s cystou v pátek budeš moudřejší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.11 15:21
gabi.design píše:
A víš přesně, kdy jsi měla ovulaci? (měříš celý měsíc BT, ovulační testy) Protože mohla ovulace třeba přijít později než jindy a tím pádem by se ti prodloužil celý cyklus a MS by měla teprve normálně dorazit.

To bohužel neměřím.
Dřív jsem měřila několik cyklů, ale teď ne.
Takže vůbec nevím,ale mám to pokaždé 28 dní, jednou do roka to dostávám 32 den, ale to je každý rok okolo léta, a to mi doktor řekl, že to tak je.

Jinak vždy přesně,takže bych i typovala že ovulku mám pokaždý taky stejnou.

Ale vím,kolik sem měla několik minulých cyklů před ovulkou a v době ms.
Vždy mi v den před ms klesne až na 36,3 teď mám 37,3.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.11 15:26
Macek 31 píše:
Já pracuju ve fakultní nemocnici na porodnici, takže tu cystu mi vyšetřovala gynekoložka ve službě a po konzultaci s druhým lékařem se shodli na tomto.Cysta mi odešla po Duphastonu a menstruace byla silná z prominutím jako by ze mě šli kusy masa.Bazální teplotu jsem si neměřila nicméně cysta stimulovala počátekm těhotenství a Hcg z krve bylo negativní. Ovšem třeba taky záleží na druhu cysty nevím a hraje třeba roli i psychika,že si člověk to počínajicí těhotenství vsugeroval, když jsme se snažily skoro dva roky a těĎ čekáme dvojčata. Kolik mázkušenost s cystou v pátek budeš moudřejší.

Jojo, Já vím, že máš pravdu s cystou.
Tak je to zvláštní,každopádně my se nesnažíme, beru jakoukoli variantu, jen mi to nedá.
Já jsem právě měla po kultivaci nějakého streptokoka,čili asi nastydlá,takže jsem si pár dní v nemocnici poležela.
Ale právě mi doktorka zjistila tu zvýšenou sliznici a řekla, že to vypadá možná na těhot.
Pak brala tu krev,která byla negat.
V nemocnici jsem brala hlavně čípky na to, aby mi zmizely a proto píšu, že vůbec nevím jestli je tam ještě mám, že mi říkala, že i vymizejí po těch čípkách,které jsem brala,ale také nemuseli,to nevím,pak už sem na ně vyšetřována nebyla.
Uvidím,určitě v pátek budu moudřejší.
Mne jen zajímalo, jestli tohle fakt může způsobovat cysta,tak asi ano… :pocitac:
Ale ta myšlenka byla hezká :-)

• Citovat
  • Upravit
Macek 31
16.3.11 15:33

Ale taky nemusí to byl můj případ,ty budeš třeba jinej v medicíně neni nic 1+1, :-) ale pokud měla cysta zmizet tak odejít při menses. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky