Těhotenská cukrovka - měření glykemie

826
16.3.11 11:39

Těhotenská cukrovka - měření glykemie

Ahoj, dneska jsem byla v poradně a dr. mi sdělil, že mám zvýšenou hladinu cukru v krvi. Byla jsem na GTTo. Rovnou mě poslal do diabetologické poradny, kde mi sestřička vysvětlovala spustu věcí. Zapůjčili mi glukometr a mám si měřit cukr.
Jenže jsem nějak přeslechla jak často se měří. Jestli i hodinu před jídlem, nebo jen hodinu po jídle. Ráno na lačno - to vím. Ale zbytek dne???
Máte některá s tím zkušenost??
Díky moc
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
16.3.11 11:42

Teda, snad nebudu kecat, jsem sklerotická, ale myslím, že jsem to měřila hodinu po jídle… :think: Ale před jídlem jsem to měřila hned. Prostě změřit - najíst se - hodinu počkat a změřit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.3.11 11:44

Měří se ráno na lačno a pak po každém jídle - buď hodinu po nebo dvě hodiny po. Potom jsou ale hraniční hodnoty jiné, musela jsi od nich dostat nějakou tabulku, ne?

• Citovat
  • Upravit
15404
16.3.11 11:45

madi, já tabulku měla, psala jsem tam datum, čas měření a hodnoty, jinak tam nic nebylo. Určitě je to hodinu po jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.3.11 11:47

Já dostala takovou brožuru, kde bylo vše pěkně popsáno a byla tam i tabulka s hodnotami, které jsou hraniční.
Opravdu si můžeš vybrat, jestli budeš testovat hodinu nebo dvě po jídle, to si ještě pamatuju. Ale hodnota, kterou naměříš dvě hodiny po jídle, musí být samozřejmě nižší než ta hodinu po jídle.. Zkusím pohledat na netu, asi to vysvětluju blbě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15404
16.3.11 11:48

Jé, tak to já měla jen hodinu, teď jsem našla papír. A týkalo se to jen snídaně, oběda a večeře, svačin ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
16.3.11 11:54

Holky díky, jen mě zajímalo, jestli i před jídlem. Za chvíli jdeme papkat, tak uvidíme, jak to bude hodinu po jídle.
To abych si nastavila budíka… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.3.11 11:55

Ne, před jídlem ne. Jenom před snídaní.
To si časem zvykneš :lol:

• Citovat
  • Upravit
3946
16.3.11 11:56

Tak já jsem si dělala buď malý profil nebo velký profil. Velký byl před a 1h po SN, O, V + ve 22 hod. Malý byl jen 1h po jídle + ve 22h.

Měří se před jídlem a hodinu po jídle. Jestli se dobře pamatuju, tak před jídlem do 5,6 a 1 hodinu po jídle do 7,2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.3.11 12:00
beruškaa82 píše:
Měří se před jídlem a hodinu po jídle. Jestli se dobře pamatuju, tak před jídlem do 5,6 a 1 hodinu po jídle do 7,2.

Tak to jsou mi novoty 8-o
Já se měřila na lačno, pak po snídani, po obědě, po večeři.
Ono asi záleží, jestli je zakladatelka jen na dietě (bude se měřit míň) nebo má i inzulín (tam se měří častěji).
Ke konci jsem třeba vynechávala úplně měření na lačno, protože jsem měla šíleně rozpíchané ruce a tu hodnotu jsem mívala vždycky v pořádku.

Příspěvek upraven 16.03.11 v 12:01

• Citovat
  • Upravit
6256
16.3.11 12:01
beruškaa82 píše:
Tak já jsem si dělala buď malý profil nebo velký profil. Velký byl před a 1h po SN, O, V + ve 22 hod. Malý byl jen 1h po jídle + ve 22h.Měří se před jídlem a hodinu po jídle. Jestli se dobře pamatuju, tak před jídlem do 5,6 a 1 hodinu po jídle do 7,2.

Ano tak je to spravne, rano na lacno a potom pred kazdym jidlem a hodinu nebo nejpozdeji hodinu a pul po kazdem jidle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
16.3.11 12:03
beruškaa82 píše:
Tak já jsem si dělala buď malý profil nebo velký profil. Velký byl před a 1h po SN, O, V + ve 22 hod. Malý byl jen 1h po jídle + ve 22h.Měří se před jídlem a hodinu po jídle. Jestli se dobře pamatuju, tak před jídlem do 5,6 a 1 hodinu po jídle do 7,2.

1 hopdinu po jidle do 7,2 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
16.3.11 12:04

U toho malého profilu ještě teda na lačno.

Velký jsem měla měřit 1× týdně a malý 1-2× týdně.

Byla jsem na dietě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
16.3.11 12:05
Evelline píše:
beruškaa82 píše:

jj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.3.11 12:05
Evelline píše:
beruškaa82 píše:
Tak já jsem si dělala buď malý profil nebo velký profil. Velký byl před a 1h po SN, O, V + ve 22 hod. Malý byl jen 1h po jídle + ve 22h.

Měří se před jídlem a hodinu po jídle. Jestli se dobře pamatuju, tak před jídlem do 5,6 a 1 hodinu po jídle do 7,2.

Já jsem měla hodinu po jídle povolenou dokonce 7,3 , nalačno do 5,5 tuším :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky