Těhotenská cukrovka - měření glykemie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
16.3.11 12:05
Evelline píše:
beruškaa82 píše:
Tak já jsem si dělala buď malý profil nebo velký profil. Velký byl před a 1h po SN, O, V + ve 22 hod. Malý byl jen 1h po jídle + ve 22h.

Měří se před jídlem a hodinu po jídle. Jestli se dobře pamatuju, tak před jídlem do 5,6 a 1 hodinu po jídle do 7,2.

1 hopdinu po jidle do 7,2 8-o 8-o

Já jsem měla hodinu po jídle povolenou dokonce 7,3 , nalačno do 5,5 tuším :think:

• Citovat
  • Upravit
6256
16.3.11 12:06
madi píše:
beruškaa82 píše:
Měří se před jídlem a hodinu po jídle. Jestli se dobře pamatuju, tak před jídlem do 5,6 a 1 hodinu po jídle do 7,2.

Tak to jsou mi novoty 8-o
Já se měřila na lačno, pak po snídani, po obědě, po večeři.
Ono asi záleží, jestli je zakladatelka jen na dietě (bude se měřit míň) nebo má i inzulín (tam se měří častěji).
Ke konci jsem třeba vynechávala úplně měření na lačno, protože jsem měla šíleně rozpíchané ruce a tu hodnotu jsem mívala vždycky v pořádku.

Příspěvek upraven 16.03.11 v 12:01

Myslim ze jsi chtela napsat, ze s inzulinem se meri vic???
Zakladatelko pro klid tve duse bych si zavolala na diabetologii jak casto chteji velky glykemicky profil…testovani pred a po kazdem jidle. Ja ho musim mit alespon 2× tydne a podle toho bych testovala. A v ostatnich dnech by ti mel stacit maly glyk. profil…testovani pouze po jidle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
16.3.11 12:08

takto je pekne.. jdu na cukrovku v pondeli.. jdu tedy driv nez ostatni tehulkyj du ted ve 23tt,ale my mame cukrovku v rodine bez mala u kazdeho,ale moje posledni mereni doma dopadlo.. 1.HPO 9,4 a 2.HPO 8,3 .. to bude uzasny :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.3.11 12:10
girlie sage píše:
madi píše:
beruškaa82 píše:
Měří se před jídlem a hodinu po jídle. Jestli se dobře pamatuju, tak před jídlem do 5,6 a 1 hodinu po jídle do 7,2.

Ono asi záleží, jestli je zakladatelka jen na dietě (bude se měřit míň) nebo má i inzulín (tam se měří častěji).
Ke konci jsem třeba vynechávala úplně měření na lačno, protože jsem měla šíleně rozpíchané ruce a tu hodnotu jsem mívala vždycky v pořádku.

Zakladatelko pro klid tve duse bych si zavolala na diabetologii jak casto chteji velky glykemicky profil…testovani pred a po kazdem jidle. Ja ho musim mit alespon 2× tydne a podle toho bych testovala. A v ostatnich dnech by ti mel stacit maly glyk. profil…testovani pouze po jidle.

JJ, upsala jsem se, už je to opraveno :wink: Taky bych raději zavolala na diabetologii, jak to vlastně chtějí

• Citovat
  • Upravit
6256
16.3.11 12:12
Evelline píše:
takto je pekne.. jdu na cukrovku v pondeli.. jdu tedy driv nez ostatni tehulkyj du ted ve 23tt,ale my mame cukrovku v rodine bez mala u kazdeho,ale moje posledni mereni doma dopadlo.. 1.HPO 9,4 a 2.HPO 8,3 .. to bude uzasny :-/

Evelline to je vysoko :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
16.3.11 12:13
madi píše:
girlie sage píše:
madi píše:
beruškaa82 píše:

Zakladatelko pro klid tve duse bych si zavolala na diabetologii jak casto chteji velky glykemicky profil…testovani pred a po kazdem jidle. Ja ho musim mit alespon 2× tydne a podle toho bych testovala. A v ostatnich dnech by ti mel stacit maly glyk. profil…testovani pouze po jidle.
JJ, upsala jsem se, už je to opraveno :wink: Taky bych raději zavolala na diabetologii, jak to vlastně chtějí

jj cetla jsem, promin opravovala jsi v dobe kdy ja uz psala :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
16.3.11 12:16
girlie sage píše:
Evelline píše:
takto je pekne.. jdu na cukrovku v pondeli.. jdu tedy driv nez ostatni tehulkyj du ted ve 23tt,ale my mame cukrovku v rodine bez mala u kazdeho,ale moje posledni mereni doma dopadlo.. 1.HPO 9,4 a 2.HPO 8,3 .. to bude uzasny :-/

ja vim.. jsem s tim tak nejak smirena,ale mam strach z toho,ze u me by to tehu mohlo vyvolat zavislost na inzulinu… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
16.3.11 12:19
Evelline píše:
girlie sage píše:
Evelline píše:
ja vim.. jsem s tim tak nejak smirena,ale mam strach z toho,ze u me by to tehu mohlo vyvolat zavislost na inzulinu… :-(

Uvidis, treba ti jen doporuci dietu a budes v pohode. Bohuzel jestli to mate v rodine :nevim: :nevim: Ja mam insulinovou pumpu, tak ti ty obavy verim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
16.3.11 12:22
girlie sage píše:
Evelline píše:
girlie sage píše:
Evelline píše:
ja vim.. jsem s tim tak nejak smirena,ale mam strach z toho,ze u me by to tehu mohlo vyvolat zavislost na inzulinu… :-(
Uvidis, treba ti jen doporuci dietu a budes v pohode. Bohuzel jestli to mate v rodine :nevim: :nevim: Ja mam insulinovou pumpu, tak ti ty obavy verim

no muj tatka si picha uz pres 20let a mamka ma prasky… a jeden deda prasky a druhej deda inzulin.. tata ma i invalidni duchod kvuli cukrovce,tak se budem modlit aby to dopadlo v pohode :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
16.3.11 12:28
Evelline píše:
girlie sage píše:
Evelline píše:
girlie sage píše:
Evelline píše:
Uvidis, treba ti jen doporuci dietu a budes v pohode. Bohuzel jestli to mate v rodine :nevim: :nevim: Ja mam insulinovou pumpu, tak ti ty obavy verim
no muj tatka si picha uz pres 20let a mamka ma prasky… a jeden deda prasky a druhej deda inzulin.. tata ma i invalidni duchod kvuli cukrovce,tak se budem modlit aby to dopadlo v pohode :-)

Lepsi je at te maji v peci a pak se uvidi. Drzim pesticky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
16.3.11 12:30
Lepsi je at te maji v peci a pak se uvidi. Drzim pesticky :palec:

děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
16.3.11 12:40

Holky,u nás v práci se diabetikům bere krev nalačno před jídlem-před snídaní,před oběděm,před večeří a pak ještě v 21hod(to bývá druhá večeře)Myslím si,že když si to změříš hodinu před jídlem a pak klidně i hodinu po jídle,tak se nic nestane,hlavně si zapiš,kdy sis to ,ať to Dr.vidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
16.3.11 12:54

Holky, tak já jsem extra případ..U prvního jsem na OGTT v těhotenství nebyla, páč mě dr. neposlal, syn měl při narození 4,3 kg, 53 cm, nikdo nic nezkoumal…nyní jsem na OGTT byla a vyšlo negativně, tak jsem si vesele papkala, malej se narodil 4,1 kg a 51 cm a den po porodu znova OGTT a ejhle - cukrovka jak prase…Dál mi nikdo nic nevysvětlil, jen, že mám jít po šestinedělí k obvodnímu a ten mě má poslat zase na test..ještě jsem se tam nedopracovala..Asi mě už sežere, ale fakt na to nemám čas..Chodím po doktorech pořád s dětma..navíc nechci kluky tahat do čekárny mezi nemocné a hlídání dopoledne nemám…takže docela problém..Cítím se dobře - normálně..Ale malej dost trpí na bolení bříška, tak mě i napadlo, jestli to nemůže být tou mou cukrovkou a že nedržím žádnou dietu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.3.11 12:58
Bongiorno18 píše:
Holky, tak já jsem extra případ..U prvního jsem na OGTT v těhotenství nebyla, páč mě dr. neposlal, syn měl při narození 4,3 kg, 53 cm, nikdo nic nezkoumal…nyní jsem na OGTT byla a vyšlo negativně, tak jsem si vesele papkala, malej se narodil 4,1 kg a 51 cm a den po porodu znova OGTT a ejhle - cukrovka jak prase…Dál mi nikdo nic nevysvětlil, jen, že mám jít po šestinedělí k obvodnímu a ten mě má poslat zase na test..ještě jsem se tam nedopracovala..Asi mě už sežere, ale fakt na to nemám čas..Chodím po doktorech pořád s dětma..navíc nechci kluky tahat do čekárny mezi nemocné a hlídání dopoledne nemám…takže docela problém..Cítím se dobře - normálně..Ale malej dost trpí na bolení bříška, tak mě i napadlo, jestli to nemůže být tou mou cukrovkou a že nedržím žádnou dietu… :think:

Já jsem byla 5 měsíců po porodu a diabetoložka mi říkala, že je to tak akorát, že víc už by bylo špatné.. Každopádně jsem tam šla sama od sebe, objednala se tam, žádné doporučení od obvoďáka jsem neměla. Buď v pohodě a zajdi tam, jak se ti to bude hodit, koukám malému jsou 2 měsíce, máš čas :think:

• Citovat
  • Upravit
6256
16.3.11 13:15
Evelline píše:
girlie sage píše:
Evelline píše:
girlie sage píše:
Evelline píše:
no muj tatka si picha uz pres 20let a mamka ma prasky… a jeden deda prasky a druhej deda inzulin.. tata ma i invalidni duchod kvuli cukrovce,tak se budem modlit aby to dopadlo v pohode :-)
Lepsi je at te maji v peci a pak se uvidi. Drzim pesticky :palec:
Bongiorno18 píše:
Holky, tak já jsem extra případ..U prvního jsem na OGTT v těhotenství nebyla, páč mě dr. neposlal, syn měl při narození 4,3 kg, 53 cm, nikdo nic nezkoumal…nyní jsem na OGTT byla a vyšlo negativně, tak jsem si vesele papkala, malej se narodil 4,1 kg a 51 cm a den po porodu znova OGTT a ejhle - cukrovka jak prase…Dál mi nikdo nic nevysvětlil, jen, že mám jít po šestinedělí k obvodnímu a ten mě má poslat zase na test..ještě jsem se tam nedopracovala..Asi mě už sežere, ale fakt na to nemám čas..Chodím po doktorech pořád s dětma..navíc nechci kluky tahat do čekárny mezi nemocné a hlídání dopoledne nemám…takže docela problém..Cítím se dobře - normálně..Ale malej dost trpí na bolení bříška, tak mě i napadlo, jestli to nemůže být tou mou cukrovkou a že nedržím žádnou dietu… :think:

U nas funguje dia poradna i odpoledne a staci se jen objednat bez doporuceni. Zkus tam brnknout a uvidis jestli te objednaji na odpolko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí