Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky ![]()
Název tématu je divný, ale já nevím, jak jinak bych to nazvala
Už cca měsíc mi čas od času (třeba 3× za den) jakoby „cvakne“ nebo lupne v děloze… jako kdyby mi tam praskla bublinková fólie ![]()
Děje se to většinou když se melej zavrtí a nijak to nebolí. Dr. povídal, že neví čím to je, nicméně jsme jinak zdraví a nic nám nechybí, tak se nemám nijak znepokojovat.
Jen mě zajímá,co by to mohlo způsobovat. Jediné,co mě napadá jsou nějaké vzduchové bublinky,ale kde ty by se v břiše vzaly?? ![]()
Máte s tím zkušenosti??
a určitě je to v děloze? Nemůže to být ze střev? Malý se pohne a tím by mohl nějaké bublinky prohnat
však ve střevech už bublinky jsou..přirozený produkt střevních bakterií ![]()
škytání to nebude.. to už jsem zjistila, jak vypadá
To lupání kloubů mě taky napadlo..někdy cítím, jak si tam o sebe div neláme kostičky, jak už tam má málo místa
A k těm střevům, tohle jde fakt jakoby z přední části břicha, takže to asi taky nebude.. Jsem z toho jelen. Hrozně mě to zajímá ![]()
Verčo, mi taky praskalo v děloze
, přesně, jako bublinková fólie… nevím, co to bylo, tak jen ať víš, že v tom nejsi sama ![]()
I mně praskalo v břiše ke konci těhotenství. Docela hlasitý zvuk, ale vždy to bylo, když se malá mrskala, což teda bylo skoro furt
Identifikovala jsem to jako klouby a asi to tak i bylo - po porodu jí občas luplo v ramínku, když byla zavinutá. Teď jí je 10 měs. a vypadá zdravě ![]()
Jinak můj dr.na to taky neměl odpověď, ale naštěstí ve skupině, tak jsem chodila, měla jedna maminka to samé, tak mě to tak neděsilo.
Mně se to dělo taky, takový jako lupnutí, z ničeho nic a bez bolesti…podle mě se prostě malá protahovala ![]()
ja to mam taky..akorat to fakt citim ze to krupe neco ve me:-D
Tak to jste me moooc uklidnily.
… Taky mam pocit, ze to jsou klouby. ![]()
Tak to jsem ráda, že nejsem sama. Taky mi křupe v děloze a vždycky se tak leknu, příde mi jako by malý praskali kosti
Snad jsou to tedy jen klouby. ![]()
Já bych se taky ráda zeptala na to podivné cvakání??? Máte to tu taky někdo??? Jsem 34.týden a asi tak měsíc už to pozoruji, že tak párkrát za den mi v tom bříšku fakt doslova cvakne. Jako kdyby jste třeba cvakaly nehtama o sebe a chtěli něco odpinknout, tak tokové cvakání to je. Jen jsem to v prvním těhu vůbec nezažila, tak netuším, co by to bylo. Nepozoruji, že by to bylo třeba při pohybech, nebo po námaze, je to prostě hodně různé, kdy to cvakne. ![]()