Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
suricata píše:
ufff a to cervix skore to mi taky nedělá…
to je taky na později?
Jsem z toho vyplesknutá, hlavně teď, je to nepříjemné, protože už nezvracím a miminko ještě nekope, tak si říkám, jestli tam ještě je
Neboj, jsi opravdu v malém týdnu. Je velmi malá pravděpodobnost, že by se ti už zkracoval čípek, pokud nemáš bolesti v podbřišku (myslím silné bolesti, ne slabé, občasné, ty jsou normální). Hlavně když se zvrací, tak ani já ženy netrápím.
![]()
IvkaH píše:
No vidíš a mě dával zkumavku na moč od 12tt a zas je to jinak. Akorát je mi divné, že mi vždycky sestra řekne zkumavku donést i příště, ale nedá mi čistou, vrazí mi do ruky tu samou, použitou. Nemělo by se to nějak vydezinfikovat?
Já dávám vždy novou, ale jinak to nevadí, stačí doma vypláchnout teplou vodou, př. s mýdlem.
![]()
jana kocmanova píše:
tak si holky představte, že když jsem ted volala ještě na recepci na gyndu, tak mi slečna řekla, že v tak pokročilém stádiu těhu se dělá už jen monitor, a když jsem se jí řekla, že na posl. utz jsem byla ve 20.t tak to je prý v pořádku, prý se mám zkusit domluvit na utz. ještě s mou dr. tak si připadám jako blb, když se ještě musím o tohle prosit, snad není ve 34. týdnu pozdě. nevím proč už ted na monitor, když každý píše od 36. atd. ach jo
Nemá tvoje doktorka vlastní sono: Nebo i na to se musíš objednat? My máme sono hned vedle ambulance, takže si ho můžu udělat, kdy chci. A do toho máme každý den stanoveníé hodiny pouze na sono vyšetření. Skus p. doktorku požádat, že bys chtěla vědět, jak je mimi velké, jestli je vše v pořádku a myslím, že ti sono udělá, nebo tě pošle. Další možnost je zajít do špitálu, že méně cítíš pohyby a to ti sono udělat musí.
A je teda možné, abych poslední týden měla po jídle a pití pocit na zvracení? Mě bylo špatně do 10tt pak to samo přešlo. Dr. jen řekl kdo zvrací nepotrácí a smál se škodolibec
a pak celou dobu nic, přibírám rozumně zatím mám 7kg, denně trošku cvičím a pravidelně se něčím cpu hlavně ovocem, ještě jsem neměla pocit hladu, ale poslední týden, při vaření a koštování ok, ale jak se najím, tak je mi hrozně, chce se mi zvracet a i po potí a to piju jen neslazenou minerálku
. Ono asi tělo ví, že je to moje druhé a poslední těhot. tak abych na to nezapomněla nebo co ![]()
arcanobacterium píše:suricata píše:Neboj, jsi opravdu v malém týdnu. Je velmi malá pravděpodobnost, že by se ti už zkracoval čípek, pokud nemáš bolesti v podbřišku (myslím silné bolesti, ne slabé, občasné, ty jsou normální). Hlavně když se zvrací, tak ani já ženy netrápím.
ufff a to cervix skore to mi taky nedělá…
to je taky na později?
Jsem z toho vyplesknutá, hlavně teď, je to nepříjemné, protože už nezvracím a miminko ještě nekope, tak si říkám, jestli tam ještě je
mockrát děkuju, už jsem o hodně klidnější ![]()
tak ať ti hezky roste miminko a dělá ti jen samou radost ![]()
právě že je dr. vybavená, chodím do Brna na Orlí, tam je jak utz. tak i monitor, proto nechápu proč to takto přešla, ale zkusím tam zítra zavolat a říct, že se chci objednat…snad mi vyhoví, vůbec mě neinformuje ani o tom, kolik mimi měří a váží, pokaždé jen jednou měsíčně zkontroluje při prohlídce čípek a hotovo, jsu z toho ted opravdu smutná ![]()
arcanobacterium
No mě v tom 31tt vytiskl po tom vyšetření nějaký lístek a nalepil na druhou stranu, těhot. průkazky je tam napsané OB REPORT a jsou tam čísla napsané míry atd a ještě tam ručně dopsal PPH I, to je to sono? Mám to tam i z 12tt a pak teď 31tt. To nemusí mít taky všechny nalepené v té průkazce?
já vůbec nezvracela, ani jednou mi špatně nebylo, možná občas pocit těžkosti nebo nevolnosti, tak si připadám až divně, že mi nic nebylo ani není… v kolikátým ted jsi?? já přibrala už 12 kg, ale není to vůbec vidět, vše šlo jen do bříška:-), není to teda moc. já vážila před těhu jen 52kg a ted jsem ve 34.t. je to normální?
jana kocmanova píše:
tak si holky představte, že když jsem ted volala ještě na recepci na gyndu, tak mi slečna řekla, že v tak pokročilém stádiu těhu se dělá už jen monitor, a když jsem se jí řekla, že na posl. utz jsem byla ve 20.t tak to je prý v pořádku, prý se mám zkusit domluvit na utz. ještě s mou dr. tak si připadám jako blb, když se ještě musím o tohle prosit, snad není ve 34. týdnu pozdě. nevím proč už ted na monitor, když každý píše od 36. atd. ach jo
drž se, je fajn, že už jdeš ve 34.tt aspoň se domluvíš na ten ultrazvuk, držím palce, abys ho vybojovala ![]()
ahoj, já jsem teď 33+2 a příští týden jdu taky na natáčení srdíčka, takže myslím že brzo není, a pak jdu normálně na prohlídku, kde kontroluje doktorka utz srdíčko a vyšetřuje vnitřně čípek. Takže třeba ti po tom natáčení udělá i ten utz ![]()
Ivko
Pocit na zvracení po jídle je bohužel normální. Já zvracela skoro 6 měsíců, I. trimestr jsem byla na kapačkách pro maligní zvracení a zhubla jsem 13kg. I teď mi je po jídle na zvracení a mám to vlastně celé těhu.
Pokud by se ti do toho objevila vyrážka na břichu, nebo by tě svědělo tělo, nebo bys měla silné bolesti hlavy a rozmazané vidění, je určitě vhodné udělat jaterní testy, zda jsou OK. Ale jinak to musíme nějak vydržet.
Jani
Budu moc držet palce. Ono v podsttaě o nic moc nejde, ale je lepší vědět, kolik miminko váží (to se dá pouze podle ultrazvuku, měření bříška není přesné).
Ultrazvuk miminku nijak neubližuje, protože to není na podkladě záření, ale alsbé vibrace, takže se múže dělat kokrát je chuť.
Barča ![]()
jana kocmanova píše:
já vůbec nezvracela, ani jednou mi špatně nebylo, možná občas pocit těžkosti nebo nevolnosti, tak si připadám až divně, že mi nic nebylo ani není… v kolikátým ted jsi?? já přibrala už 12 kg, ale není to vůbec vidět, vše šlo jen do bříška:-), není to teda moc. já vážila před těhu jen 52kg a ted jsem ve 34.t. je to normální?
Při první dceři jsem, nemohla nějak otěhotnět a 3 měs. jedla nějaké hormony a musela jsem přibrat 8kg, které jsem po dietě shodila, takže jsem byla na 58 a když jsem rodila tak jsem měla 80kg
teď jsem žádné diety neřešila ze strachu, že nebudu moc mít děti, takže když jsem teď otěhotněla měla jsem 72kg a do pátku jsem měla 78 ale byli jsme u našich na víkend ve Zlíně a já tam vždycky přiberu kg i když jím stejně jak doma. Teď jsem 32+2 ale jestli se dobře pamatuju při Meli jsem přibrala poslední 4 týdny hrozně a u ní mi nikdy nebylo ani špatně, měla jsem kulaté břicho moc nahoře, teď mám špičaté a furt hrozně nízko, ale 3 doktoři řekli, že je tam holka i když to vypadá z venku víc na kluka
.
IvkaH píše:
arcanobacterium
No mě v tom 31tt vytiskl po tom vyšetření nějaký lístek a nalepil na druhou stranu, těhot. průkazky je tam napsané OB REPORT a jsou tam čísla napsané míry atd a ještě tam ručně dopsal PPH I, to je to sono? Mám to tam i z 12tt a pak teď 31tt. To nemusí mít taky všechny nalepené v té průkazce?
Mělo by to být sono. Každá průkazka je jiná, v některých je přímo kolonka na sono vyšetření, v některých není. Je dobré mít do porodnice sono vytištěné, aby lékaři věděli, že si je měla a výsledky jsou v pořádku.
Jani
Tak krásná hubená mamča.
Nárůst váhy máš v normě, ukázkově ![]()
arcanobacterium píše:
Ivko
Pocit na zvracení po jídle je bohužel normální. Já zvracela skoro 6 měsíců, I. trimestr jsem byla na kapačkách pro maligní zvracení a zhubla jsem 13kg. I teď mi je po jídle na zvracení a mám to vlastně celé těhu.
Pokud by se ti do toho objevila vyrážka na břichu, nebo by tě svědělo tělo, nebo bys měla silné bolesti hlavy a rozmazané vidění, je určitě vhodné udělat jaterní testy, zda jsou OK. Ale jinak to musíme nějak vydržet.Jani
Barča
Budu moc držet palce. Ono v podsttaě o nic moc nejde, ale je lepší vědět, kolik miminko váží (to se dá pouze podle ultrazvuku, měření bříška není přesné).
Ultrazvuk miminku nijak neubližuje, protože to není na podkladě záření, ale alsbé vibrace, takže se múže dělat kokrát je chuť.
Jo to mívám, takové mžitky, musím si lehnout vždycky, že se mi hrozně motá hlava.