Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
děkuju
. mě to nevadí, klidně at přiberu,jen at je vše ok
. já v těhu průkazce kolonku na sono mám 30. - 32. t. a nic!!!
mam dotaz
tak ja odpo byla taky ve meste a mimisko nejak moc zacalo tlacit na brisko,jako by se chtelo vytlacit ven.Na chvili to povolilo a ted zacina zase tlacit.Stava se vam to taky?Si treba lehne na jednu stranu a tlaci,pak se hned prekutali na druhu a tlaci tam.Uz ani moc nekope,spise jen tlaci.A celkem i dost mam tvrde brisko.A to su teprve 31+5.je to normalni?ani nevim jak bych poznala poslicky?A porad se nechce otocit.LEzi tam podelne.Neni hlavou ani dolu ani nahoru…
čauky, já myslím, že je to v pořádku, taky to tak mám, mě mimčo teda extra nekopalo dřív ani ted, jen občas, spíš taky tlačí - vždy vytlačí třeba nožičku nebo kolínku, cítím to bud vždy nahoře nebo z boku…myslím, že mimčo už by mělo být otočené hlavičkou dolů. to by měla začít kontrolovat dr. na kontrolách, jdu ted ve středu, tak uvidíme. já myslím, že to máš v pořádku. o poslíčkách jsem četla, že začínají třeba už ve 20. týdnu, ale není to zatím cítit, mě se teda už ted zdá, že občas něco cítím - taková mírná bolest, jako před menstruací, mělo by to být nepravidelné a např. po teplé sprše by měly ustat.
čauky, já myslím, že je to v pořádku, taky to tak mám, mě mimčo teda extra nekopalo dřív ani ted, jen občas, spíš taky tlačí - vždy vytlačí třeba nožičku nebo kolínku, cítím to bud vždy nahoře nebo z boku…myslím, že mimčo už by mělo být otočené hlavičkou dolů. to by měla začít kontrolovat dr. na kontrolách, jdu ted ve středu, tak uvidíme. já myslím, že to máš v pořádku. o poslíčkách jsem četla, že začínají třeba už ve 20. týdnu, ale není to zatím cítit, mě se teda už ted zdá, že občas něco cítím - taková mírná bolest, jako před menstruací, mělo by to být nepravidelné a např. po teplé sprše by měly ustat.
jana kocmanova už si připravená, máš vše nachystané? Taky už se nemůžeš dočkat jak my? Naproti postele už mám nachystanou postýlku a na komodě autosedačku na chodbě kočárek a furt se kochám, jak jsem nedočkavá
. Mám pocit, že se to hrozně vleče.
jj Ivi, moc se těším, taky už se nemůžu dočkat. Naše Kristýnka už má pokojíček připravený a pro kočárek jedeme bud tento nebo příští týden, takže snad mám už vše
už aby to bylo
termín máme 12.9. tak jsme zvědavá jestli to nepřijde dřív nebo později?
IvkaH píše:
jana kocmanova už si připravená, máš vše nachystané? Taky už se nemůžeš dočkat jak my? Naproti postele už mám nachystanou postýlku a na komodě autosedačku na chodbě kočárek a furt se kochám, jak jsem nedočkavá. Mám pocit, že se to hrozně vleče.
Jéé, holky a to jsem si myslela že jsem blázen, že už mám sbalenou tašku do porodnice
Postýlku ještě nemám složenou a kočárek a sedačka jsou pořád u našich, ale naprosto to chápu, taky se strašně těším, i když trošku bojím, co mě zas čeká, ale převažuje ta zvědavost jak bude malá vypadat a taky mě to už nebaví, protože vůbec nespím a nějak ten konec špatně snáším a to máme ještě takovou výhodu, že není žádné léto ![]()
No já si furt říkám, že když je teď tak hnusně, že budeme mít v září teplíčko krásné pro naše mimiška
. My to nachystali minulý týden všechno, zatím budou holky obě v ložnici s náma, protože už máme doma skoro 3 letou slečnu, nestihli jsme jí udělat pokojík a nechci ji teď vyhodit, aby neměla trauma, že jsme ji vyhnali, protože se narodilo mimčo, tak budou obě s náma, postel je vedle postýlky, aby měly stejné podmínky a až budeme chtít vyhnat někoho z ložnice, tak půjdou obě spolu, tak se mi to zdá nejrozumnější. Ta starší toho bude mít teď moc, od září jde do školky a ještě i mimi, sice se moc těší, ví vše co a jak, ale neví, že malá bude plakat a pod..
to Tedys: a ty máš termín kdy?? jj, taky hůř spíš, ono je to teda asi i tím, že jsem už z práce doma - vybírala jsem dovolenou a ode dneška nastupuju ofic. na mateřskou a jsem docela odpočatá, ale hlavně chodím často na wc jak mě malá tlačí
, tak se taky těším až už bude venku a též jsem zvědavá jak bude vypadat:-)). holčičky bývají většinou spíš po tatínkovi ne? jinak doma mám dá se říct připraveno vše, ale tašku nabalenou ještě nemám, chtěla jsem ji ale tento týden sbalit a něco málo ještě dokoupit:-))
problem je v tom ze ja nikdy nemela bolesti pred menstruaci.Takze i proto nevim zda je poznam.
no ja na posledni KO byla minuly tyden ale jen na bezne KO.Na poslednim UZ v 30.tt byla mala podelne…tak nevim zda se uz otocila.
Ivi, tak budete to mít asi náročnější, ale to zvládnete
navíc už jsi zkušená mamča! ![]()
jana kocmanova píše:
to Tedys: a ty máš termín kdy?? jj, taky hůř spíš, ono je to teda asi i tím, že jsem už z práce doma - vybírala jsem dovolenou a ode dneška nastupuju ofic. na mateřskou a jsem docela odpočatá, ale hlavně chodím často na wc jak mě malá tlačí, tak se taky těším až už bude venku a též jsem zvědavá jak bude vypadat:-)). holčičky bývají většinou spíš po tatínkovi ne? jinak doma mám dá se říct připraveno vše, ale tašku nabalenou ještě nemám, chtěla jsem ji ale tento týden sbalit a něco málo ještě dokoupit:-))
Ano holčičky jsou většinou na tatínky podobné, ta naše je jak kdyby mu vypadla ze zadku
Říkám, že mají stejnou šišku
miláčci
Já mám první termín 9.9 a druhý 17.9, ale jelikož syn byl narozený v 37. týdnu, tak říkala doktorka, že mám dispozice k tomu rodit zase dřív, tak uvidíme. Tentokrát je to holčička, tak to třeba bude jinak.
Ivy, velice Tě chápu, Tadeášek jde zase v září do školy, takže mi to budeme mít taky docela náročné. Hlavně mám strach, abych nerodila prvního září, ať ho můžu doprovodit první školní den.
CARMENSANY píše:
problem je v tom ze ja nikdy nemela bolesti pred menstruaci.Takze i proto nevim zda je poznam.
no ja na posledni KO byla minuly tyden ale jen na bezne KO.Na poslednim UZ v 30.tt byla mala podelne…tak nevim zda se uz otocila.
Závidím, že nemáš bolesti při menstruaci. Já je mám i teď když jsem těhotná přesně v den, kdy bych měla dostat menst. jen to červené tam chybí ![]()
to by bylo fajn, já bych to taky tak měla mít, ctg. a pak kontrola, tak by mohl proběhnout i ten utz?