Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky Holky,
mám takový dotaz, jsme ve 34tt těhotenství a mám Rh negativní faktor a otec Rh pozitivní, teď mi dělaly poslední čtvrté protilátky a ty 4 vyšly zvláštně čemu doktorka nerozumí, že krev je široká věda, u protilátek bylo Ag- a u enzymů +, tak byl doporučenej postup odebrat mi další tuby krve kvůli prý očkování miminka po porodu jakou bude mít krevní skupinu. Jsem z toho celá zmatená vůbec tomu nerozumím, hlavně výsledky protilátek - a u enzymů + jinak předešlé protilátky byly jasně -. Chápu to , že to má vyjít jasně protilátky buď pozitivní nebo negativní ale tohle?
Děkuji moc za odpověďi
Jsem na tom obdobně, taky mi vyšla pozitivně nespecifická reakce a nevím, co to znamená
V 36. týdnu mě čeká další odběr krve. Dr. to se mnou nechtěla nijak rozebírat, prý je to složité, ale nemám se znepokojovat, že jde o reakci nespecifickou ![]()
Tak to jsem ráda , že se to někomu stalo mě vyloženě vyšlo jeslti to ted to označení napíšu dobře Ag -, Enzymy + a dělali mi další tuby což napsali v laboratoři , že je to spíše doporučenej postup prý kvůli očkování dítěte po porodu a vůbec nikdo tomu nerozumí. No to máš dobrý, jeslti tvůj gynekolog tomu rozumí protože můj nějak ne , že spíš to je jasně + nebo - .Nechápu, co to jsou ty enzymy + co vyšlo mě.
Taky jsem myslela, že buď můžou být pozitivní nebo negativní, ale že má být něco mezi, kdo by to byl řekl?
Ani jsem netušila, že by se mělo něco píchat dítěti po porodu, myslela jsem, že riziko mu hrozí odemě, kvůli mým protilátkám proti jeho rh faktoru, takže po porodu by mělo být mrně v pohodě ![]()
Kakika píše:
Taky jsem myslela, že buď můžou být pozitivní nebo negativní, ale že má být něco mezi, kdo by to byl řekl?Ani jsem netušila, že by se mělo něco píchat dítěti po porodu, myslela jsem, že riziko mu hrozí odemě, kvůli mým protilátkám proti jeho rh faktoru, takže po porodu by mělo být mrně v pohodě
Ahojky, sice neporadim s temi enzymy, ale ja jsem mela taky Rh negativni a po porodu mi sestricka prisla jen pichnout injekci do zadku (presne nevim, jak tomu rikali, nerodila jsem v CR), pry ze ma dcera Rh pozitivni, tak aby ji to neublizilo. Rikala, ze je to jen jednorazova zalezitost.
Penelop píše:
Ahojky a ty jsi v jakém týdnu těhotenství?
35+4, už to mám za pár
carrerko, u prvního syna mi taky po porodu píchali injekci. Půl roku po porodu jsem byla na odběru krve, kdy opět zjišťovali protilátky. To bylo v poho. Na začátku druhého těhu opět zjišťovali protilátky a zase v poho. Hůř to vyšlo právě až teď v tom 30.tt. ![]()
Ahojky, aha a jak mu to po porodu může už ublížit? jako když kojíš ju? Já myslela , že tam hrozí nějak riziko při porodu.
Tak to už máš opravdu za pár, no já jsem ve 34tt ,tak hlavně aby vše dobře dopadlo a přeji zdravé miminko:-)
Ja myslim, ze jsem to popletla
Pred porodem ty protilatky hlidaji, aby to neublizilo miminku. Pri porodu se ty dva typy krve setkaji, takze ti potom daji tu injekci, aby se ti v tele neutvorily protilatky a neublizily tak miminku pri dalsim tehotenstvi. Takhle jsem to nekde cetla, snad jsem to znova nepopletla ![]()
Taky vam obema preji snadny porod a zdrava miminka ![]()
carrera píše:
Ja myslim, ze jsem to popletlaPred porodem ty protilatky hlidaji, aby to neublizilo miminku. Pri porodu se ty dva typy krve setkaji, takze ti potom daji tu injekci, aby se ti v tele neutvorily protilatky a neublizily tak miminku pri dalsim tehotenstvi. Takhle jsem to nekde cetla, snad jsem to znova nepopletla
Taky vam obema preji snadny porod a zdrava miminka
Jo, přesně takhle jsem si myslela, že to je
No, do třetího už dobrovolně stejně nepůjdu, tak jen aby mi ohlídali tu mojí berušku v bříšku, aby se jí dařilo dobře. ![]()
Penelop, však jsi jen dva týdny odemě, uteče to, neboj ![]()
Ahojky Kakika,
prosimtě ještě a kdy ti to bylo zjištěno + - ve 30tt? a pak jsi šla znovu na krev jo nebo až ve 36tt? Co potom následovalo by mě ještě zajímalo?
Díky
Penelop
Penelop píše:
Ahojky Kakika,
prosimtě ještě a kdy ti to bylo zjištěno + - ve 30tt? a pak jsi šla znovu na krev jo nebo až ve 36tt? Co potom následovalo by mě ještě zajímalo?
Díky
Penelop
jo, ve 30tt mi to zjistili a na další odběr prý za 6 týdnů, což je ve středu 10.8., tak až budu vědět výsledky, určitě napíšu, co se bude dít ![]()