Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak to magnézko mě taky zajímá. Já ale už týden ho dávám jen ob den.
A když jsme ještě u těch léků, mě můj gynekolog tvrdil u obou těhot. že obyčejná jedlá soda není pro těhotné vhodná na pálení žáhy, vyjmenoval mi asi 4 co můžu a mám si sehnat v lékárně, ale jedlou sodu prý né, jenže jiné mamky tady psaly, že se to může. Tak jak je to? Mě teda napadá, že řekl jedlá soda né jen aby loboval za farmako firmy a nabízel je, ale tak to by snad řekl jeden druh a né víc? Tohle nechápu
![]()
Ahoj Ivko
Pokud se magnesko užívá na udržení těhu, př. při kontrakcích, tak se užívá do 36 t. Ale pokud se užívá na zmírnění křečí v nohou a 1-3 denně, tak ho můžeš užívat do konce těhu, tam to na kontrakce nemá moc vlyv.
Ten jod a vápník papej dále. ![]()
Barča
IvkaH píše:
A když jsme ještě u těch léků, mě můj gynekolog tvrdil u obou těhot. že obyčejná jedlá soda není pro těhotné vhodná na pálení žáhy, vyjmenoval mi asi 4 co můžu a mám si sehnat v lékárně, ale jedlou sodu prý né, jenže jiné mamky tady psaly, že se to může. Tak jak je to? Mě teda napadá, že řekl jedlá soda né jen aby loboval za farmako firmy a nabízel je, ale tak to by snad řekl jeden druh a né víc? Tohle nechápu![]()
![]()
Také si myslím. Jedlá soda by škodit určitě neměla. Já si tedy kupuju Rennie, ale jenom proto, že mám poukázky do lékárny, které musím vypotřebovat. Jinak mi pomáhá mléko, toho vypiju denně minimálně 1 litr.
arcanobacterium píše:IvkaH píše:
A když jsme ještě u těch léků, mě můj gynekolog tvrdil u obou těhot. že obyčejná jedlá soda není pro těhotné vhodná na pálení žáhy, vyjmenoval mi asi 4 co můžu a mám si sehnat v lékárně, ale jedlou sodu prý né, jenže jiné mamky tady psaly, že se to může. Tak jak je to? Mě teda napadá, že řekl jedlá soda né jen aby loboval za farmako firmy a nabízel je, ale tak to by snad řekl jeden druh a né víc? Tohle nechápu![]()
![]()
Také si myslím. Jedlá soda by škodit určitě neměla. Já si tedy kupuju Rennie, ale jenom proto, že mám poukázky do lékárny, které musím vypotřebovat. Jinak mi pomáhá mléko, toho vypiju denně minimálně 1 litr.
No já musím jest ty vápníky, že nejím nic mléčného a od 5 měs. jsem cítila na stehně, jak kdyby mi někdo tu kost škrábal nebo lámal hrozně to štípalo, tak říkal, že to musím jest nebo se bolestí zblázním a je fakt, že od té doby mám pokoj, jen ty křeče v nohách mě někdy postihnou v noci a to je mazec potom. To nejde noha ani narovnat ani pokrčit jen musím čekat až to přejde. Já jen měla strach, abych k vůli magnézku třeba neoddálila porod a pak třeba nepřenášela to nechci
![]()
Ivko
Neboj se oddálení porodu, pokud magnesko bereš tak málo a nepravidelně, tak to opravdu neoddaluje porod. Křeče v nohou ti fakt nezávidím, já je naštěstí nemám, mně pouze pálí žáha (i v noci se budím a musím si vzít tabletku).
Barča
![]()
arcanobacterium píše:
Ivko
Neboj se oddálení porodu, pokud magnesko bereš tak málo a nepravidelně, tak to opravdu neoddaluje porod. Křeče v nohou ti fakt nezávidím, já je naštěstí nemám, mně pouze pálí žáha (i v noci se budím a musím si vzít tabletku).Barča
Teď je to dobré, ale když jsem čekala první dceru,tak jsem nejedla žádné ty vytamíny ani magnézko, křeče v nohách každou noc, manžel vždycky utrpěl šok, jak jsem začla pištět, že se to nedá vydržet, no teď je to pohoda, když mě to chytí tak musí počkat až to přejde, vezmu tabletu, ale pak třeba ještě celý den cítím tlak v lýtku. No jo my si to musíme všechno užít od začátku do konce a ti naši zbabělci jsou aj při po… jít k porodu
jen by si chtěli užívat!
Tak tak.
Já si vytrpěla první 3 měsíce s maligním zvracením. Manžel mi doma píchal kapačky, protože se naše oddělení rekonstruovalo a vzhledem k tomu, že je zdravotník, tak bylo jedno, zda ležím bezmocně doma, nebo ve špitále. Ale takovou bezmoc jsem zatím nikdy nezažila.
Co by sme pro ty naše mimča nevydželi, že jo?
![]()
Teda aj kapačky to je strašné, vidíš každá to máme úplně jiné, jak je to nespravedlivé. Máš pravdu co by jsme pro ty prcky neudělali
mě jediné co mě teď drží, tak je, že pro nás je to druhé a poslední dítě, že víckrát už těhotná nebudu, tak to mě těší nejvíc a ještě by se mi víc líbilo, kdyby ten čas utíkal hrozně se to vleče do porodu mi připadá a po porodu to bude utíkat jak šílené ani si neužijem, že je maličká a už bude velká, jak ta první holka.
To jo, já už bych taky chtěla malého v náručí. Pro mně je to první a doufám, že ne poslední mimi (také chceme 2), tak už se na něj hrozně těšíme.
arcanobacterium píše:
To jo, já už bych taky chtěla malého v náručí. Pro mně je to první a doufám, že ne poslední mimi (také chceme 2), tak už se na něj hrozně těšíme.
Ty už si doma a odpočíváš nebo ještě pracuješ trošku?
Už jsem na MD, ale možná za 14 dní budu 1 týden pracovat, protože se 2 lékařům kryje dovolená a nemá kdo dělat ambulanci. Jinak jsem byla na neschopence 2 měsíce v I. trimestru a od 20-23 t. pro krvácení. Kromě toho, jsem pracovala (jednak jsem workoholik a jednak máme hypotéku). Ty máš asi RD, že?
My bychom chtěla RD na 2 roky a hned další mimi, tak uvidíme.
arcanobacterium píše:
Už jsem na MD, ale možná za 14 dní budu 1 týden pracovat, protože se 2 lékařům kryje dovolená a nemá kdo dělat ambulanci. Jinak jsem byla na neschopence 2 měsíce v I. trimestru a od 20-23 t. pro krvácení. Kromě toho, jsem pracovala (jednak jsem workoholik a jednak máme hypotéku). Ty máš asi RD, že?
My bychom chtěla RD na 2 roky a hned další mimi, tak uvidíme.
Jo mám RD, ale abych se nenudila, tak si přivydělávám e-shopem. Taky máme veliký úvěr na domek, tak aspoň něco na přilepšenou. Vlastně né RD, ale já čerpám rovnou po narození dítěte, teď se mi to plete, já totiž nebyla zaměstnaná hned po škole jsem dělala na živnosťák a teď při malé jako vedlejšák mám taky živnosťák na maloobchod/velkoobchod. Stránky mám teď do porodu v údržbě, že musím předělat zboží a měnila jsem dodavatel a po porodu se zas vrhnu do práce, protože od října se jede na Vánoce a to musím zas dělat, aby byly prašulky ![]()
Holky, mě na pálení žáhy nikdy nepomohla jedlá soda, Rennie jen ze začátku, teď na to trpím docela hodně a zabírá jen studené mléko a mandle. Ty mandle mi tady poradila jedna maminka a fakt je to účinné, tak to zkuste pokud Vás to taky trápí.
Tedys píše:
Holky, mě na pálení žáhy nikdy nepomohla jedlá soda, Rennie jen ze začátku, teď na to trpím docela hodně a zabírá jen studené mléko a mandle. Ty mandle mi tady poradila jedna maminka a fakt je to účinné, tak to zkuste pokud Vás to taky trápí.
Aha vyzkouším děkuji za radu, mi pomáhá zmrzlina, to je jediné mléčné co sním
takže dost často zmrzlinkuju, malá asi na tom bude závislá, Meliska je taky závislá na zmrzce od mala ![]()