Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ANo, první IVF jsem podstoupila v dubnu, a doufám že na pár let poslední ![]()
A váhu teď fakt neřeším. Prostě sice mám váhu naprosto příšernou - přes 100kg
ale to te´d není podstatné, budu se samozřejmě snažit během těhu moc nenabvrat, a věřím že pak s prckem půjdou kila lépe dolů…aspoň to tak všichni v mém okolí měli ![]()
To jsem zase já ![]()
První a třetí IVF (čili ta, kde jsem se dopracovala ke //) jsem nedělala vůbec nic neobvyklého, normálně jsem chodila do práce, na procházky, jedla jsem to, co jindy, brala jenom listovku a snažila se maximálně zaměstnat hlavu.
To druhé, kdy to nevyšlo vůbec, jsem byla od začátku doma, poctivě polehávala a byla v klidu, sem tam menší procházka, brala jsem Femibion.
Vlastně mezi tím bylo ještě jedno nevydařené, kdy nebylo ani jediné vhodné k transferu, to jsem byla taky doma, navíc jsem se krátce předtím vrátila z lázní, cítila se na 1* fyzicky i psychicky a věřila tomu jak nikdy předtím, no a houby, dva dny po punkci sorry ![]()
(a jestli mě teď někdo poznává, tak pssst)
Takže asi je to fakt ve hvězdách, jak se to zrovna uspořádá. Dělej to, co je ti příjemné, snaž se trochu zaměstnat hlavu a přiměřeně věř, ta šance tady je ![]()
Loko,já myslím,že teď je to naprosto jedno kolik vážíš.Hlavně že máš prcka v bříšku. ![]()
Anonymní:já včera po ET ležela ale zašla jsem si na zahradu.Dnes jsem dopoledne pomohla manželovi s vařením a teď celé odpol.ležím.Já myslím,že si to stejně nevyležím.Taky já jim věřím
.
Nee, ležením nic nezkazíš ani ničemu nepomůžeš, moc držím palce! ![]()
anonymko ze srdce ti přeju, aby byly // už opravdové a přinesly ti vytoužené miminko!!!
Děkuju moc, já to přeju všem, kteří si tímhle musí projít - IVF by měla klapnout napoprvé a bez komplikací, co ![]()
to v každém případě!!! je opravdu šílený, že to někdo musí podstoupit třeba 6× a furt nic
to je opravdu neskutečně smutný ![]()
Proto mě pak vždykc ytrochu dost hnou žlučí deníčky typu včerejšího ![]()
Jo jo, ale fakt je, že ten zázračnej čaj za těch šest let ještě nevyzkoušela ![]()
Ugluk ahoj
Nakukla si do naší nové diskuse?Super.Jak už si četla,tak mi zavedli 2 4-buněčné
![]()
Otěhotnění verzus váha je blbost!!! Jen jsem si to přečetla, tak jsem vytočená… Taky mám přes metrák!!! A dokonce jsem na doporučení bývalého lékaře zhubla - pod lékařským dohledem za víc jak půl roku 20kg… a výsledek??? Rozhodilo mi to tak moc tělo, že jsem přestala ovulovat a můj organismus se „zhroutil“ - moje nemocná štítná žláza byla na pokraji „krachu“… nevim jak jinak a slušně to napsat… Dostala jsem se k jiné lékařce, ta mi rovnou řekla, že to byla největší blbost, co jsem mohla udělat, dostala jsem hormony, vše jsem nabrala za další půl rok zpět, ale do dalšího půlroku jsem díky IVF otěhotněla
A v těhu s dvojkama jsem přibrala jen 6kg!!! A to jsem fakt žrala jak prorvaná - teda když už jsem nezvracela ![]()
Ahoj Carrinko,váha?Pro někoho noční můra.Podívej jsou i ženy které váží 50-60kg a nedaří se otěhotnět.Tak já to neřeším,když to má přijít tak to příjde i když budu mít jak ty píšeš metrák.
Otěhotnění versus váha není blbost. Ze statistického hlediska po IVF opravdu lépe těhotní ženy s BMI do 30 než nad 30 nebo dokonce nad 35. Což samozřejmě neznamená, že jedna konkrétní žena s BMI 38 neotěhotní napoprvé a jiná s BMI 22,5 (např. já) nebude muset absolvovat IVF čtyři. Ale když se vezme 1000 žen s BMI do 30 a jiných 1000 s BMI nad 35, v prvé skupině na jedno IVF otěhotní o dost víc žen (ano, takové výzkumy se dělaly). V jednom konkrétním případě to ale samozřejmě zas tak velkou váhu nemá. To je prostě statistika. Dle všech statistik bych prý já s našima výsledkama za dobu našeho snažení měla být těhotná přirozeně desetkrát, říkal doktor ![]()
ugluk píše:
Otěhotnění versus váha není blbost. Ze statistického hlediska po IVF opravdu lépe těhotní ženy s BMI do 30 než nad 30 nebo dokonce nad 35. Což samozřejmě neznamená, že jedna konkrétní žena s BMI 38 neotěhotní napoprvé a jiná s BMI 22,5 (např. já) nebude muset absolvovat IVF čtyři. Ale když se vezme 1000 žen s BMI do 30 a jiných 1000 s BMI nad 35, v prvé skupině na jedno IVF otěhotní o dost víc žen (ano, takové výzkumy se dělaly). V jednom konkrétním případě to ale samozřejmě zas tak velkou váhu nemá. To je prostě statistika. Dle všech statistik bych prý já s našima výsledkama za dobu našeho snažení měla být těhotná přirozeně desetkrát, říkal doktor
@Katka1311 píše:
Ahoj holky ale to jste už měly větší stadium vývoje.Mě zaváděli po 2 dnech od punkce.Jinak moc děkuji
Ahoj mne to zaváděli také včera v neděli punkce a u uterý transfér, mohu se zeptat jak to dopadlo? ![]()