Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, chtela jsem se zeptat, jestli nemate nektera zkusenost s Cabergolinem - cesky nazev je Cabera(nebo Dostinexem 0,5mg) v souvislosti pri snazeni o dite a pripadne kdy jste otehotnely nebo vedlejsi ucinky…
Snazime se s manzelem pres rok o dite, z hormon.profilu mam lehce zvyseny prolaktin (posledni hodnota 36), ja myslim, ze to muze byt prave duvod neotehotneni, a tak dr.zkousi prave 1/2 tbl.na tyden po dobu 16 tydnu. Diky moc za reakce.
Příspěvek upraven 19.06.11 v 16:11
Ahoj.
My měli stejný problém.
Taky nešlo těhu kvůli zvýšenému prolaktinu.
Já konkrétně tyto léky, o kterých píšeš nebrala.
Já brala medocriptine a jen necelý měsíc
tuším.
Po dobrání byl prolaktin už dobrý a po krátkém čase i mimi na cestě
.
Ať se brzy podaří.
Ahojky, takze po mesici jsi sla na kontrolni odbery?
No ja mam brat pul tbl.tydne po dobu 16 tydnu a o zadnem kontrol.odberu nemluvil a rikam si, ze 4 mesice je dlouha doba…V letacku stoji,ze v pripade tehu se to musi hned vysadit. Kazdopadne necely mesic zni optimisticky, snad na tom bude podobne
A jak dlouho jste se snazili a jakou jsi mela tu hodnotu prolaktinu, jestli si jeste pamatujes?
Já jsem otěhotněla hned ten cyklus, co jsem dostinex začala brát.
Určitě to může být důvod neotěhotnění. Zrovna řeším s mudrou, že zřejmě nemám díky zýšení prolaktinu ovulaci a poslala mě hned na UZ folikulů. Cyklus byl ok, pak dostala malá horečky a chtěla kojit více a MS si opět zaskotačila
Kdyby to dopadlo špatně, musela bych malou odstavit.
ten prolaktin je mrcha…cim je hodnota vyssi, tim jsou vetsi problemy…ja teda asi ovu mivam (dle teploty a ovu bolestech),jen teda mivam nekdy prisernou bolest hlavy (tak 1-2× do mesice) a od ovu me priserne bolivaji prsa, tento cyklus fakt extremne a pak asi jeste mozna mi vic padaji vlasy…tohle asi vsechno muze mit na vine ten zvys.prolaktin (alespon dle netu).Muj dr. mi toho moc nerekl a to uz je za posledni rok muj druhy…nak mam pocit,ze ti doktori jsou naci laxni…
lokofa píše:
Já jsem otěhotněla hned ten cyklus, co jsem dostinex začala brát.
jeee, tak to je taky pozitivni zpravicka ![]()
Já ovu neměla dle měření BT. Krátké luteální fáze, krátké cykly, spíš necykly.
To je teda fakt hodně 4měsíce
to brát.
Hormonální dryják. Mně po tom medocriptinu bylo zle, ale vydržela jsem to.
A ano, pak jsem měla kontrolní odběry a hladina byla v normě
. Kolik si nepamatuju
.
Pak jsem od první ms začla brát 3týdny gynex a byly tam // ![]()
Když to tak čtu, možná mám problém s prolaktinem zase.
I díky tomu, že mám i dva roky po odstavení mléko, krátký cyklus teda nevím - 26-27 dnu. Ovu většinou 14-15dc.
Asi se budu muset zeptat dr a poprosit znova o hormonální profil.
Jo a gynex beru třetí měsíc.
Před ms jsem pět dnu špinila.
Po gynexu první měsíc špinění jen tři dny, minulý měsíc jen dva dny…tak uvidíme ted
…tím krátkým jsem myslela MS po 14dnech, 3 týdnech při mých obvyklých 33-35dnech
PeBa píše: …tím krátkým jsem myslela MS po 14dnech, 3 týdnech při mých obvyklých 33-35dnech
Aha.
No i tak ta luteálka v případě ovu 15dc a ms 28den je krátká ne??těch 12 dnu
PeBa píše:
Ta má být alespoň 10 dní, takže krátká není.
Aha. tak snad ok.
I když tehda jsem to taky měla tak jako ted a prolaktin bylů vyšší
PeBa píše:
Já ovu neměla dle měření BT. Krátké luteální fáze, krátké cykly, spíš necykly.To je teda fakt hodně 4měsíce
to brát.
Hormonální dryják. Mně po tom medocriptinu bylo zle, ale vydržela jsem to.
A ano, pak jsem měla kontrolní odběry a hladina byla v normě. Kolik si nepamatuju
.
Pak jsem od první ms začla brát 3týdny gynex a byly tam //
ja beru tedka uz 3 tydny Femigard, brala jsem ho i loni, ale tehdy nezbral, tak to zkousim znovu…tak uvidime, mozna si ten odber po mesici naordinuju sama a bude:-) Stejne i ten hormon.profil jsem si vyzadala ja