Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat zkoušely jsme se s přítelem o díťe a ms mám dostat ve čtvrtek mohla bych zítra skoušet bazální teplotu jestli mám vysokou teplotu nebo je to 5 dni do předu moc brzo????
celkově je blbost měřit jen pár dnu před ms abys viděla vysokou teplotu.
Měla bys měřit celý cyklus a aspon tři měsíce, abys viděla, jaké teploty během cyklu míváš.
Myslíš jako měřit BT, abys poznala případné těhotenství? To takhle z jednoho měření moc nepoznáš. Princip BT je v tom, že se porovnává s BT jiného cyklu. Když neznáš průběh BT v „netěhotném“ cyklu, těžko něco poznáš
. Těhotná být ale samozřejmě můžeš, ale v tomhle případě ti víc řekne těhotenský test, a na ten je 5 dní před termínem MS brzy.
Jednak musíš měřit minimálně celý cyklus, abys viděla, co je vlastně u tebe pokles, druhak 5 dní (ba i 2 dny) před MS má zvýšenou BT tak 95 % žen, včetně těch netěhotných.
Za 5 dní zkus test a když to tentokrát neklapne a budeš se chtít BT zabývat seriózněji (protože napůl to nemá cenu), začni pěkně od začátku.
http://merenibt.xf.cz/index2.html
Ahojte holky, moc Vás prosím o radu. obracim se na vas s dotazem ohledne ovulace a bazálni teploty. Je
mi pomalu 26 , menstruaci jsem nemela skoro nikdy pravidelnou snad jenom do
svych 17 let, pak se to nejak rozhodilo a ja ji mam silenou. Chtela jsem se
zeptat jak poznam , zda mam vubec ovulaci ? Zacala jsem si merit Bazalni
teplotu ale jsem z toho vydesena, moje teploty se pohybujou strasne nizko,
jen pred menstruaci vybehne nahoru. Mám teploty kolem 36, vetsinou 36,2,
36,3 a pak mi to najednou klesne na 35,9 je to vubec v poradku
? Podle hlenu bych mozna i rekla, ze ovulace probehla, protoze konzistence hlenu je rekla
bych podobna, je to hlen ciry a natahuje se mezi prstama, jinak to ale
nepoznam. Doktor mi nedelal zadne hormonalni testy, ani krevni testy, jsem z
toho znepokojena protoze bych rada spontanne otehotnela. Je to vubec mozne ?
Petra1986 píše:
Ahojte holky, moc Vás prosím o radu. obracim se na vas s dotazem ohledne ovulace a bazálni teploty. Je
36,3 a pak mi to najednou klesne na 35,9 je to vubec v poradku? Podle hlenu bych mozna i rekla, ze ovulace probehla, protoze konzistence hlenu je rekla
toho znepokojena protoze bych rada spontanne otehotnela. Je to vubec mozne ?
Taky mm těsně po ms teploty kolem 36,2, těsně před ovu mi ještě malinko spadne a pak prudce vyskočí a pohybuje s mi kolem 36.8
Takže pokud měříš celý cyklus, zaznamenala jsi i plodný hlen, tak snad ovu byla ![]()
lostrisis píše:Petra1986 píše:Taky mm těsně po ms teploty kolem 36,2, těsně před ovu mi ještě malinko spadne a pak prudce vyskočí a pohybuje s mi kolem 36.8
36,3 a pak mi to najednou klesne na 35,9 je to vubec v poradku? Podle hlenu bych mozna i rekla, ze ovulace probehla, protoze konzistence hlenu je rekla
toho znepokojena protoze bych rada spontanne otehotnela. Je to vubec mozne ?Takže pokud měříš celý cyklus, zaznamenala jsi i plodný hlen, tak snad ovu byla
Moc dekuji za pozitivni reakci, trosku me to uklidnilo. V kazdem pripade jdu na gynekologii a budu snad vedet vice
uvidime snad bude vsechno v poradku a ja budu moct byt maminkou ![]()
Ahojky holky mam na vas jeste jeden dotazek. Jaka BT byva pred menstruaci ? Ja mam nepravidelny cyklus, s tim ze doktorka mi predepsala proveru kterou uzivam, takze ten cyklus se srovnava. BT jsem si merila s tim , ze v prubehu cyklu mam 36,2 - 36,3 . Najednou mi teplota vyskocila na 36,8 . Kdyz bych byla tehotna teplota se musi vzdy drzet nad 37 ? :nevim
Nemusí být nutně nad 37, u každé je to individuální, některá má teploty celkově nižší a některá celkově zase nižší. Já mám např. uplně tu nejnižší 36.5 po ovu mívám i přes 37 a těhotná jsem zatím nebyla. A ty máš celkově nižší teploty.
Petra1986 píše:
Ahojky holky mam na vas jeste jeden dotazek. Jaka BT byva pred menstruaci ? Ja mam nepravidelny cyklus, s tim ze doktorka mi predepsala proveru kterou uzivam, takze ten cyklus se srovnava. BT jsem si merila s tim , ze v prubehu cyklu mam 36,2 - 36,3 . Najednou mi teplota vyskocila na 36,8 . Kdyz bych byla tehotna teplota se musi vzdy drzet nad 37 ? :nevim
Peti, BT běžně vyskočí po ovulaci. Není nutné aby byla nad 37, zvlášť pokud máš teploty po MS docela nízké. Důležitý je ten prdký vzestup, který je po OVU a drží se v podobných hodnotách celou luteální fázi. Pak je před MS pokles, který značí jej příchod…
lostrisis píše:Petra1986 píše:Peti, BT běžně vyskočí po ovulaci. Není nutné aby byla nad 37, zvlášť pokud máš teploty po MS docela nízké. Důležitý je ten prdký vzestup, který je po OVU a drží se v podobných hodnotách celou luteální fázi. Pak je před MS pokles, který značí jej příchod…
Dekuji moc za ujasneni
takze v tom pripade muzu vlastne rict, ze u me problehla ovulace ?
bo tim jsem si taky nebyla jista, ci u me vubec ovulace probiha
Nikdy jsem si nemerila BT pravidelne, casove mi to nevychazi, rano nestiham . Merila jsem si ji jen nejaky ten tyden a zrovna jsem zaznamenala tenhle narustBT
Peti, pokud chceš vysledovat něco z BT, tak musíš měřit celý cyklus, jinak ti to nic neřekne
Pokud jsi zaznamenala prudší vzestup teploty, tak jsi teoreticky vychytala OVU
Jinak s ím měřením je to složité, já pracuju v nepřetržitém provozu, tak měřím ráno ve 4, když jdu do práce a když mám volno tak si nařídím budíka, změřím a spím dál ![]()
lostrisis píše:
Peti, pokud chceš vysledovat něco z BT, tak musíš měřit celý cyklus, jinak ti to nic neřeknePokud jsi zaznamenala prudší vzestup teploty, tak jsi teoreticky vychytala OVU
Jinak s ím měřením je to složité, já pracuju v nepřetržitém provozu, tak měřím ráno ve 4, když jdu do práce a když mám volno tak si nařídím budíka, změřím a spím dál
No ja to mam presne tak jako ty, taky pracuji kazdy den od 6 rana takze budicek v 5. V tydnu to mereni neni az takovy problem ale o vikendu to nedavam takze vzdy to nejak zkazim
no nic budu se muset snazit byt duslednejsi
Chtela bych otehotnet a doktorka mi poradila ovu testy ale jako rekla, ze nejspolehlivejsi jsou ty co stoji kome 500 a to se mi zda hodne
takze porad miminko nikde a uz jsem z toho dost nestastna ![]()
Peti, všechny se jednou dočkáme
Já jsem onu testy ani nezkoušela, není to zrovna laciná sranda
Pokud jsi při tom měření měla i bílkový hlen, tak to ovu byla
Jinak co i od holek z naší skupiny vím, tak gyndr většinou rád vidí graf BT za poslední tři měsíce
Když jednou, dvakrát zapomeneš změřit, tak to zas až tak neva, tak držím
do dalšího pokusu ![]()
lostrisis píše:
Peti, všechny se jednou dočkámeJá jsem onu testy ani nezkoušela, není to zrovna laciná sranda
Pokud jsi při tom měření měla i bílkový hlen, tak to ovu byla
Jinak co i od holek z naší skupiny vím, tak gyndr většinou rád vidí graf BT za poslední tři měsíce
Když jednou, dvakrát zapomeneš změřit, tak to zas až tak neva, tak držím
do dalšího pokusu
Nj ale kdyz pak ctu vsude mozne, jak se holky snazi o mimi a porad nic, mam z toho vic a vic strach
Ale tak snad to bude jak rikas ze se dockame vsechny
No budu to muset nejak vydzet a fakt pecliveji merit BT at vim na cem jsem
jak dlouho se o mimi snazis ty ?
Ahoj chci se zeptat zkoušely jsme se s přítelem o díťe a ms mám dostat ve čtvrtek mohla bych zítra skoušet bazální teplotu jestli mám vysokou teplotu nebo je to 5 dni do předu moc brzo????