Bazální teplota a těhotenství

Anonymní
18.6.11 12:24

bazální teplota a těhotenství

Ahoj chci se zeptat zkoušely jsme se s přítelem o díťe a ms mám dostat ve čtvrtek mohla bych zítra skoušet bazální teplotu jestli mám vysokou teplotu nebo je to 5 dni do předu moc brzo????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
18.6.11 12:26
Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat zkoušely jsme se s přítelem o díťe a ms mám dostat ve čtvrtek mohla bych zítra skoušet bazální teplotu jestli mám vysokou teplotu nebo je to 5 dni do předu moc brzo????

celkově je blbost měřit jen pár dnu před ms abys viděla vysokou teplotu.
Měla bys měřit celý cyklus a aspon tři měsíce, abys viděla, jaké teploty během cyklu míváš.

• Citovat
  • Upravit
15674
18.6.11 12:44

Myslíš jako měřit BT, abys poznala případné těhotenství? To takhle z jednoho měření moc nepoznáš. Princip BT je v tom, že se porovnává s BT jiného cyklu. Když neznáš průběh BT v „netěhotném“ cyklu, těžko něco poznáš :nevim: . Těhotná být ale samozřejmě můžeš, ale v tomhle případě ti víc řekne těhotenský test, a na ten je 5 dní před termínem MS brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
18.6.11 17:10

Jednak musíš měřit minimálně celý cyklus, abys viděla, co je vlastně u tebe pokles, druhak 5 dní (ba i 2 dny) před MS má zvýšenou BT tak 95 % žen, včetně těch netěhotných.
Za 5 dní zkus test a když to tentokrát neklapne a budeš se chtít BT zabývat seriózněji (protože napůl to nemá cenu), začni pěkně od začátku.
 http://merenibt.xf.cz/index2.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
6.9.11 11:33

Bazalní teplota a ovulace

Ahojte holky, moc Vás prosím o radu. obracim se na vas s dotazem ohledne ovulace a bazálni teploty. Je
mi pomalu 26 , menstruaci jsem nemela skoro nikdy pravidelnou snad jenom do
svych 17 let, pak se to nejak rozhodilo a ja ji mam silenou. Chtela jsem se
zeptat jak poznam , zda mam vubec ovulaci ? Zacala jsem si merit Bazalni
teplotu ale jsem z toho vydesena, moje teploty se pohybujou strasne nizko,
jen pred menstruaci vybehne nahoru. Mám teploty kolem 36, vetsinou 36,2,
36,3 a pak mi to najednou klesne na 35,9 je to vubec v poradku :-( ? Podle hlenu bych mozna i rekla, ze ovulace probehla, protoze konzistence hlenu je rekla
bych podobna, je to hlen ciry a natahuje se mezi prstama, jinak to ale
nepoznam. Doktor mi nedelal zadne hormonalni testy, ani krevni testy, jsem z
toho znepokojena protoze bych rada spontanne otehotnela. Je to vubec mozne ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
6.9.11 14:01
Petra1986 píše:
Ahojte holky, moc Vás prosím o radu. obracim se na vas s dotazem ohledne ovulace a bazálni teploty. Je
36,3 a pak mi to najednou klesne na 35,9 je to vubec v poradku :-( ? Podle hlenu bych mozna i rekla, ze ovulace probehla, protoze konzistence hlenu je rekla
toho znepokojena protoze bych rada spontanne otehotnela. Je to vubec mozne ?

Taky mm těsně po ms teploty kolem 36,2, těsně před ovu mi ještě malinko spadne a pak prudce vyskočí a pohybuje s mi kolem 36.8 :wink: Takže pokud měříš celý cyklus, zaznamenala jsi i plodný hlen, tak snad ovu byla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
6.9.11 20:22
lostrisis píše:
Petra1986 píše:
toho znepokojena protoze bych rada spontanne otehotnela. Je to vubec mozne ?
Taky mm těsně po ms teploty kolem 36,2, těsně před ovu mi ještě malinko spadne a pak prudce vyskočí a pohybuje s mi kolem 36.8 :wink: Takže pokud měříš celý cyklus, zaznamenala jsi i plodný hlen, tak snad ovu byla :lol:

Moc dekuji za pozitivni reakci, trosku me to uklidnilo. V kazdem pripade jdu na gynekologii a budu snad vedet vice :) uvidime snad bude vsechno v poradku a ja budu moct byt maminkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
13.10.11 08:05

Ahojky holky mam na vas jeste jeden dotazek. Jaka BT byva pred menstruaci ? Ja mam nepravidelny cyklus, s tim ze doktorka mi predepsala proveru kterou uzivam, takze ten cyklus se srovnava. BT jsem si merila s tim , ze v prubehu cyklu mam 36,2 - 36,3 . Najednou mi teplota vyskocila na 36,8 . Kdyz bych byla tehotna teplota se musi vzdy drzet nad 37 ? :nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
13.10.11 21:07

Nemusí být nutně nad 37, u každé je to individuální, některá má teploty celkově nižší a některá celkově zase nižší. Já mám např. uplně tu nejnižší 36.5 po ovu mívám i přes 37 a těhotná jsem zatím nebyla. A ty máš celkově nižší teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
20.10.11 18:08
Petra1986 píše:
Ahojky holky mam na vas jeste jeden dotazek. Jaka BT byva pred menstruaci ? Ja mam nepravidelny cyklus, s tim ze doktorka mi predepsala proveru kterou uzivam, takze ten cyklus se srovnava. BT jsem si merila s tim , ze v prubehu cyklu mam 36,2 - 36,3 . Najednou mi teplota vyskocila na 36,8 . Kdyz bych byla tehotna teplota se musi vzdy drzet nad 37 ? :nevim

Peti, BT běžně vyskočí po ovulaci. Není nutné aby byla nad 37, zvlášť pokud máš teploty po MS docela nízké. Důležitý je ten prdký vzestup, který je po OVU a drží se v podobných hodnotách celou luteální fázi. Pak je před MS pokles, který značí jej příchod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
21.10.11 08:05
lostrisis píše:
Petra1986 píše:
Ahojky holky mam na vas jeste jeden dotazek. Jaka BT byva pred menstruaci ? Ja mam nepravidelny cyklus, s tim ze doktorka mi predepsala proveru kterou uzivam, takze ten cyklus se srovnava. BT jsem si merila s tim , ze v prubehu cyklu mam 36,2 - 36,3 . Najednou mi teplota vyskocila na 36,8 . Kdyz bych byla tehotna teplota se musi vzdy drzet nad 37 ? :nevim
Peti, BT běžně vyskočí po ovulaci. Není nutné aby byla nad 37, zvlášť pokud máš teploty po MS docela nízké. Důležitý je ten prdký vzestup, který je po OVU a drží se v podobných hodnotách celou luteální fázi. Pak je před MS pokles, který značí jej příchod…

Dekuji moc za ujasneni :) takze v tom pripade muzu vlastne rict, ze u me problehla ovulace ? :D bo tim jsem si taky nebyla jista, ci u me vubec ovulace probiha :-? Nikdy jsem si nemerila BT pravidelne, casove mi to nevychazi, rano nestiham . Merila jsem si ji jen nejaky ten tyden a zrovna jsem zaznamenala tenhle narustBT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
21.10.11 09:16

Peti, pokud chceš vysledovat něco z BT, tak musíš měřit celý cyklus, jinak ti to nic neřekne :nevim: Pokud jsi zaznamenala prudší vzestup teploty, tak jsi teoreticky vychytala OVU :nevim: Jinak s ím měřením je to složité, já pracuju v nepřetržitém provozu, tak měřím ráno ve 4, když jdu do práce a když mám volno tak si nařídím budíka, změřím a spím dál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
21.10.11 09:27
lostrisis píše:
Peti, pokud chceš vysledovat něco z BT, tak musíš měřit celý cyklus, jinak ti to nic neřekne :nevim: Pokud jsi zaznamenala prudší vzestup teploty, tak jsi teoreticky vychytala OVU :nevim: Jinak s ím měřením je to složité, já pracuju v nepřetržitém provozu, tak měřím ráno ve 4, když jdu do práce a když mám volno tak si nařídím budíka, změřím a spím dál :mrgreen:

No ja to mam presne tak jako ty, taky pracuji kazdy den od 6 rana takze budicek v 5. V tydnu to mereni neni az takovy problem ale o vikendu to nedavam takze vzdy to nejak zkazim :( no nic budu se muset snazit byt duslednejsi :-? Chtela bych otehotnet a doktorka mi poradila ovu testy ale jako rekla, ze nejspolehlivejsi jsou ty co stoji kome 500 a to se mi zda hodne :( takze porad miminko nikde a uz jsem z toho dost nestastna :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
21.10.11 09:32

Peti, všechny se jednou dočkáme :kytka: Já jsem onu testy ani nezkoušela, není to zrovna laciná sranda :roll: Pokud jsi při tom měření měla i bílkový hlen, tak to ovu byla :think: Jinak co i od holek z naší skupiny vím, tak gyndr většinou rád vidí graf BT za poslední tři měsíce :think: Když jednou, dvakrát zapomeneš změřit, tak to zas až tak neva, tak držím :palec: do dalšího pokusu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
21.10.11 09:41
lostrisis píše:
Peti, všechny se jednou dočkáme :kytka: Já jsem onu testy ani nezkoušela, není to zrovna laciná sranda :roll: Pokud jsi při tom měření měla i bílkový hlen, tak to ovu byla :think: Jinak co i od holek z naší skupiny vím, tak gyndr většinou rád vidí graf BT za poslední tři měsíce :think: Když jednou, dvakrát zapomeneš změřit, tak to zas až tak neva, tak držím :palec: do dalšího pokusu :kytka:

Nj ale kdyz pak ctu vsude mozne, jak se holky snazi o mimi a porad nic, mam z toho vic a vic strach :-? Ale tak snad to bude jak rikas ze se dockame vsechny :wink: No budu to muset nejak vydzet a fakt pecliveji merit BT at vim na cem jsem :) jak dlouho se o mimi snazis ty ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí