Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No upřímně, vozila jsem teď dvouletaka, prave kvůli ledu a uz ten mi v tom kočárku připadal divně. Natožpak abych vozila staršího - taky ctyrletaka. Do školky to mame kus cesty a i přes pole, ale prostě ťape.
nedivím se, že ti je trapně, zdravé čtyřleté dítě v kočárku to je fakt hodně divné, zvlášť pokud ho vodíš do školky…
Čtyřleté je za mě už dost velké na to, aby chodilo samo. My máme spojené jesle a školku a já ještě s jednou paní jsme jediné, kdo vozí děti v kočárku, ale malému je rok, tomu druhému dva. Jinak i spolužáci z jeslí ťapou ve dvou až třech letech pěšky. A ne všichni bydlí v blízkosti. ![]()
@dagmarkaa píše:
Dobrý den, jak vnímáte čtyřleté dítě ve sportovním kočárku? Malého vodím ráno do školky, teď jak se počasí střídalo, bylo náledí vytáhla jsem ještě kočár, sama jsem měla co dělat abych sebou netřískla. Do školky to je cca 1,6 km, jak bylo hodně sněhu, brala jsem sáňky. Hodně dětí bydlí v panelákách pár metrů od školky, nebo je vozí rodiče autem. Vím, že čtyřleté děti se v kočárku už nevozí, vždy se cítím trochu trapně, když před školkou zaparkuju kočárek. Už se těším až na jaře vytáhnu kolo a kočárek definitivně uklidím do sklepa.
Ve sněhu a klouzačce bych ho nevozila. Když nebyl venku marast, jezdil na odrážedle. To nám cesta po městě aspoň netrvala tak dlouho…Ale když ti to usnadní přesun, proč ne?
Já už v tomhle věku kočár hodně dlouho ani nevlastnila a mé dítě zvládalo x-kilometrové túry, do školky to teda bylo asi kilák. Nicméně pokud tak vidím cizí děti, nekomentuju a nemyslím si nic, třeba mají nějaký zdravotní problém nebo to prostě matka vyhodnotila jako z nějakého důvodu přínosné, jejich věc.
Vodím oba syny 6 a 3 roky.Do toho těhotná!
Kočárek? Neexistuje…školku taky nemám úplně blízko, že bych tam byla za 5 minut.
Já bych se na to dívala divně.
Jakože s prckem chodite pěšky jeden a půl km? Při naledi bych se určitě nestydela za kocar, nazory vsech bych nacpala kam slunce nesvítí. A to jsem ke kocarkovanym „chodícím“ dětem hodně kritická.
Spousta těch capartu by tu trasu nezvládla ani na suchu ![]()
Vozila jsem sem tam i ve 4 letech. Když jsme jeli na město, hlavně přes oběd rak ještě spal a to tvrde, jednou jsem ho musela nést a to jsem si řekla, že už nikdy, ať si lidi koukají. On byl ještě obřík
sousedce se pokazilo auto, školka je daleko taky ráno naložila malou a jeli a to měla skoro 5
potřebovala tam být rychle a pak šup do práce ![]()
Nechceš si pořídit raději auto? 1,6 km pro tak malé dítě i dítě na prvním stupni mi přijde hrozne plus čas který by mohlo spát.
Vnímám to jako velké zjednodušení pro tebe, otázka, jak moc ho potřebuješ. Pokud letíš že školky na vlak a posluchače do práce, tak by mne to za to stálo. Jinak čemu vadí, že 4 leté dítě spadne na ledu?
Nevozila bych, když už tak ve sněhu třeba na bobech. Vždycky když vidim větší dítě v kočáru tak ho buď lituji že je určitě postižené nebo nad tím kroutím hlavou… Takle ho budeš moct v kočáru vozit za chvíli i do školy…
Mám taky 4 letou dceru a kočárek by mě ani nenapadl. 1,5 km nachodíme běžně na procházce. Golfky jsme odbourali po 2 roce.
Ctyrletaka jsem vezla na Quinny Zapp golfkách k doktorce a to jen proto, ze mel celkem vysokou teplotu přes 38 stupnu a opravdu byl po vzbuzeni malatny a manzel byl s autem na sluzebni ceste…
Jinak bych zdrave ctyrlete dite do kocarku nedala a trapne bych se citila celkem opravnene…
@Kriss Tina píše:
Nevozila bych, když už tak ve sněhu třeba na bobech. Vždycky když vidim větší dítě v kočáru tak ho buď lituji že je určitě postižené nebo nad tím kroutím hlavou… Takle ho budeš moct v kočáru vozit za chvíli i do školy…
taky si hned myslím, že je asi postižené…
Dobrý den, jak vnímáte čtyřleté dítě ve sportovním kočárku? Malého vodím ráno do školky, teď jak se počasí střídalo, bylo náledí vytáhla jsem ještě kočár, sama jsem měla co dělat abych sebou netřískla. Do školky to je cca 1,6 km, jak bylo hodně sněhu, brala jsem sáňky. Hodně dětí bydlí v panelákách pár metrů od školky, nebo je vozí rodiče autem. Vím, že čtyřleté děti se v kočárku už nevozí, vždy se cítím trochu trapně, když před školkou zaparkuju kočárek. Už se těším až na jaře vytáhnu kolo a kočárek definitivně uklidím do sklepa.