Cube nebo unica?

Anonymní
25.8.20 21:36

Cube nebo unica?

Ahojik, mám dotaz ohledně těchto klinik v Praze? Kterou doporučujete? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1014
5.1.23 18:42

Byli jsme pouze na konzultaci a rozhodne Unica…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.1.23 18:49

Dobrý den, pokud se rozhodnete pro Unicu a nejste nikde vyšetřeni, tak trvejte na genetice a základní imunologii. Ve většině centrech tato vyšetření dělají vstupně v Unice bohužel ne. Také Vám budou tvrdit, že se tato vyšetření hradí ale v jiných centrech se nehradí. Jinak všichni jsou ochotní ale diagnostika je opravdu špatná. Takže možná pokud nejste vyšetřeni zvolte jinou kliniku, pokud nechcete řešit vyšetření, které jinde dělají automaticky.
Přeji šťastný výběr a milé jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
5.1.23 19:03

@91maja91
Moc dekuji za prispevek… A mohu se zeptat, zda mate zkusenost s jinymi centry?
Mame po 3 IVF.. A ani jednou pozitivni test.. Aktualne bereme spoustu doplnku a vybirame posledni kliniku na 4., pripadne 5.pokus..
Az diky teto strance jsem obesla CAR a zajistila si vysetreni reprodukcni imunologie a nasel se problem.. Za tyden mne ceka jeste laparoskopie a hysteroskopie. Nechtela jsem dalsi IVF podstupovat bez techto vysetreni… Ceka nas jeste konzultace na Letne, pote se rozhodneme, az to pujde.. Momentalne jim leky na snizeni imunity.. a cekam… Prijde mi, ze i tam, kde testy delaji, nedelaji vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.23 19:26
@91maja91 píše:
Dobrý den, pokud se rozhodnete pro Unicu a nejste nikde vyšetřeni, tak trvejte na genetice a základní imunologii. Ve většině centrech tato vyšetření dělají vstupně v Unice bohužel ne. Také Vám budou tvrdit, že se tato vyšetření hradí ale v jiných centrech se nehradí. Jinak všichni jsou ochotní ale diagnostika je opravdu špatná. Takže možná pokud nejste vyšetřeni zvolte jinou kliniku, pokud nechcete řešit vyšetření, které jinde dělají automaticky.
Přeji šťastný výběr a milé jednání.

To je divné, nás odsud na genetiku poslali, sami, bez žádání a stejně tak další vyšetření.
Já tam byla spokojená a až tam se zadařilo :srdce:

• Citovat
  • Upravit
17
5.1.23 20:20

@Sim7 Před pěti lety jsem chodila do Gennetu v Liberci a hledala jsem jiný CAR, protože momentálně žiju v Praze. V Gennetu v Liberci jsem byla moc spokojená. Po prvním ketu jsem otěhotněla ale bohužel potratila. Nyní řeším ivf s novým partnerem. V Unice se všichni tváří velice mile a jsou ochotní. ALE.. Já jsem přénašeč vážné choroby. Můj partner nemá genetiku vyšetřenou a prvotně mu nabrali pouze karyotyp, který přenašečství neodhalí. Potom chtěli carrier test na přenašečstvu zaplatit. Nakonec ho po velice nepříjemném rozhovoru, kdy mi vedoucí Unici řekla, že přeci každý ma nějakou mutaci nabrali na pojišťovnu. Gennetiku řešíme od září a stále nemáme výsledky carrier testu.
Pokud půjdu jinám bude to Gennet Letná a půjdu k Mudr. Mokré ta byla dřív v Liberci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.1.23 20:38

@Sim7 A před 5 lety by mi bez laparoskopie v Gennetu ani IVF neudělali. Ale známá byla v jiném centru, kde ji IVF udělali bez laparoskopie a dělali jí laparoskopii až když nedopadl ani jeden transfer a bohužel měla velice špatný nález. Endometriózu, srůstu, neprůchozí vejicovody. Takže bez laparoskopie bych do Ivf nešla. Já jsem žádný nález neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
5.1.23 21:06

No tak drzim palce, at se brzy dockate!! Jak dlouho trva carrier test?

My byli na prvnich 2 ivf tez v Liberci a libilo se nam tam.. Bohuzel jsme se vysledku nedockali, tak jsme CAR vymenili a bylo to fiasko a nyni uz chci vybrat dobre.. Ceka nas jeste 1 konzultace v Gennetu v Pze, pote se rozhodneme.. mezi Unicou a Gennetem.. Tim, ze nyni nasli NK bunky, tak mozna vime, proc se zatim nezadarilo… Ale je to boj.. A prasky mi tez nedelaji dobre… Verim ale, ze to pomuze.. co nam zbyva.. Bohuzel se tim ivf zase odlozilo..

V Unice se nam opravdu libilo.. ale je fakt, ze na zaklade uvidni konzultace se clovek uplne nazor udelat nemuze.. My uz na omyly nemame cas..

Pani doktorka Mokra je pry moc sikovna a ma moc pekne vysledky.

Tak mi sem pak napis, jak pokracujete!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
5.1.23 21:08
@Anonymní píše:
To je divné, nás odsud na genetiku poslali, sami, bez žádání a stejně tak další vyšetření.
Já tam byla spokojená a až tam se zadařilo :srdce:

Tak to je skvela zprava!!!
A bylo neco, co by jsi jim vytkla nebo udelala jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.23 08:20
@Sim7 píše:
Tak to je skvela zprava!!!
A bylo neco, co by jsi jim vytkla nebo udelala jinak?

Potřebovala jsme neschopenku už při stimulací. (Měla jsem své důvody)Byl to již 4 ivf, tady na unice první. A to se paní doktorovi nelíbilo, :think: taky už jsem nesměla ztrácet čas…tak to jediné mě trochu mrzelo. Ale přes koordinatorku, a majitelku kliniky se povedlo.
Právě odsud nás hned poslali na genetiku, nebot tři stimulace předtím a stále nic. Jak, jsem už byla zběhlá, co se týká těch stimulací, řekla jsem že nechci gonal, tak mi pan doktor dál pergoveris ( už si nejsem jistá nazvem :) takže jsem si tam trochu „úřadovala“ sama :mrgreen: a jinak v předchozích klinice nám do 5 dne vydrželo třeba jen 2 embrya jen. A tady že 9 vajíček mi jich zůstalo po 5 dnu 7 :D nevím zda to bylo klinikou, tím jiným perem stimulačním..? Až mi to mrzí že jsem ztrácela čas jinde, neboť teď už vyloženě nemám věk na druhé miminko.

Na té genetice jsme byli v gennetu na Letné a tak to na ně působilo taky dobře. Ale prošli Jsme tam jen tou genetikou. Ale taky bys tam toho nebála.

• Citovat
  • Upravit
1014
6.1.23 09:11
@Anonymní píše:
Potřebovala jsme neschopenku už při stimulací. (Měla jsem své důvody)Byl to již 4 ivf, tady na unice první. A to se paní doktorovi nelíbilo, :think: taky už jsem nesměla ztrácet čas…tak to jediné mě trochu mrzelo. Ale přes koordinatorku, a majitelku kliniky se povedlo.
Právě odsud nás hned poslali na genetiku, nebot tři stimulace předtím a stále nic. Jak, jsem už byla zběhlá, co se týká těch stimulací, řekla jsem že nechci gonal, tak mi pan doktor dál pergoveris ( už si nejsem jistá nazvem :) takže jsem si tam trochu „úřadovala“ sama :mrgreen: a jinak v předchozích klinice nám do 5 dne vydrželo třeba jen 2 embrya jen. A tady že 9 vajíček mi jich zůstalo po 5 dnu 7 :D nevím zda to bylo klinikou, tím jiným perem stimulačním..? Až mi to mrzí že jsem ztrácela čas jinde, neboť teď už vyloženě nemám věk na druhé miminko.Na té genetice jsme byli v gennetu na Letné a tak to na ně působilo taky dobře. Ale prošli Jsme tam jen tou genetikou. Ale taky bys tam toho nebála.

Já jsem na tom úplně stejně, jako jsi byla ty..
Mám čas na 4. pokus 4 měsíce.. a do toho ty NK buňky.. Také zpětně litujeme, že jsme si o všem víc nenačetli.. Hold důvěřovali jsme lékařům a nenapadlo mne se dožadovat jiných vyšetření a také jsme spěchali.. kvůli věku..
Jsem moc ráda, že ti to dopadlo.. Je to i taková ta naděje pro mne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
6.1.23 09:13

Používala jsi i jiný lék než Pergoveris? Dělali nějaké odběry v průběhu stimulace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
6.1.23 11:40

Já osobně si myslim, že když má pár základní vyšetření, tak bude v Unice spokojen. Většina lidí je tam milých a ochotných. Paní doktorka Voborská je úžasná ale základní diagnostika si myslím, že nebude jejich silná stránka. Je to menší centrum oproti Gennetu. Nemají vlastní laboratoře genetiku dělají ve Zlíně nebo minimálně teď aktuálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.23 14:00

@Sim7 to nedělali, ale ani v předešlé klinice.
Tak byla mimo Prahu.
Co vim, tak to dělají v nějaké klinice v Brně.
Na tu genetiku nad poslali do gennetu do Letnou. Nic jsme neplatili.

Ale hodně jsem jim do toho krafala, měla jsem načteno a 3× stimulace za náma, tak jsem už byla zběhlá 🫢 navíc, si říkám, za ty peníze, na to mám trochu právo. :oops: :mrgreen:

Jo a ještě minus je, že nemají otevřeno o víkendu. Mě to naštěstí vyšlo v pohodě.
Jinak tam je hodně cizinců.

Každopádně tam mi taky Mudr řekl jednu věc, kterou jsem lehce v předešlé opomíjela, a to po transferu neprohrivat tělo. To jen tak úplně mimo :think: :mrgreen: možná i to byla chyba mých nezdarů předtím. Já si tenkrát myslela, že když si to břicho budu zahřívat, tak tomu uhnízdění pomůžu :? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.23 14:02

@Sim7 budu držet palce :palec: :potlesk:
Jinak ta genetika strašně dlouhou dobu trvala

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat