Cukr pro dítě do 1 roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6381
26.5.21 06:07

Zrovna ty dětský věci jsem nějak neřešila. Koukala jsem od jakyho měsíce se maj dat, a tak jsem učinila. Však cukr máš i v tom ovoci. Btw banány nejsou moc přínos. Měli by jist především lokální druhy, podle období. To by znamenalo třeba jen jablka a hrušky. A to si nějak neumím představit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
26.5.21 09:24

Já nedávala ty sušenky vůbec, nelíbí se mi tam ty palmové oleje. Za mě od roku a půl raději obyč piškot. Do roku jsem nedávala takové věci vůbec. Dávala jsem kukuřičné křupky, dali se koupit i mrkovové, řepové, jablečné, malinové… Přesnidávky hello jsem nedala ani pětileté dceři… cukr, škroby… uplně zbytečné. Kupují jen přesnidávky 100% ovoce, když už jsme dostali tyhle ty eeee přesnidávky snědl manžel.
Já na jídlo byla příšna poměrně. Do roku a půl jsem nesolila obědy dceři. Pak malinko. Nedávala jsem cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
26.5.21 09:27
@dracula-s píše:
Dávala jsem synovi vše, co je vyrobeno pro děti a označené s použitím svého rozumu.
Jídlo jsem mu lehce solila, jinak mu to nechutnalo a nedivím se. Spíš si myslím, že se to nemá přehánět.Stačí si přečíst složení a všechno je hnus.
Teda kromě HIPP, to je sice hnus taky, ale aspoň víc ovládnutej, ale drahej.
Ted ma syn 1.5 roku a ji opravdu vsechno, nevybírá si. Od rajčete, po zelí, maso, šunky, salámy, sýry atd… jen to nezdravé prostě nemá pořád.

Dítě neví že by to mělo být slané… pokud to neochutná nepotřebuje to… dcera do dvou jedla bílý jogurt čistý, nebo domácí pribinák neslazený.. pak ochutnala lipánek a už to šlo z kopce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
26.5.21 09:31
@Konys píše:
Nasi budou v zari dva roky, ale teda salam ani sunku jeste neochutnala a ani neochutna, ani parek.. Natoz treba tavenak. Nejsem striktni, ale kdyz se clovek fakt podiva na slozeni, nevidim duvod proc ji zasi*at traveni uz takhle od mala… Ale kazdemu dle sveho rozumu a uvazeni.Příspěvek upraven 26.05.21 v 06:26

taveňák neměla moje pětiletá dcera, to je humus… uplně mě točí kiri v obchodě… Šunky od dvou let a to jen pure z lidlu, a hodně málo kdy. Párky ve třech taky lidl pure. Dle mě to prostě není třeba děti to nepotřebuji. Nyní je dceři pět let a pije vodu, čaj, džus občas. Sní jakoukoliv zeleninu, v jakékoliv podobě… čerstvá, vařená… maso, ryby… ale dá si i kinder vajíčko. Zase ji prostě nedržím uplně daleko od všeho… to by se jednou dostala k penězum na svačinu a kdoví co by nakupovala… vše zakázané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.5.21 09:46

Ja se snazila cukru maximalne vyhybat co nejdele..myslim klasickemu bilemu cukru..takze cukr jen, co prirozene v potravinach, ovoci, zelwnine..hello kapsicky jsou hruza..85% ovoce a cukr..proto jsou tak levne..kapsicky, presnidavky, jsem kupovala bez pridaneho cukru, vyber je opravdu velky..nebo jsem delala doma z jablek a treba jsem k nim pridala kiusek jineho ovoce, mrkve..piskoty az po 1. narozeninach, od sunarku jsem nekupovala…sladke a strasne „prasily“ kupovala jsem bud v dm nebo od kiddylicious..nekupovala jsem ani kukuricne krupky, tam je take hrozne sacharidu a nic jineho..ale znam spis holky, co to neresi :nevim: v 10ti mesicich, zmrzlina, cokolada, parek a no problem…a jejich deti jsou ok (zatim)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.5.21 09:49
@Dollorres píše:
Zrovna ty dětský věci jsem nějak neřešila. Koukala jsem od jakyho měsíce se maj dat, a tak jsem učinila. Však cukr máš i v tom ovoci. Btw banány nejsou moc přínos. Měli by jist především lokální druhy, podle období. To by znamenalo třeba jen jablka a hrušky. A to si nějak neumím představit. :mrgreen:

Svestky, blumy…a navic u tech bananu to udajne neplati, ale uz si nepamatuju proc :think: @Veru1987 tavenak jedine veselou kravu, nepouziva k vyrobe tavici soli, ale syrovatka…radsi udelam domaci lucinu (nekdy ji koupim, kdyz nestiham)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
26.5.21 10:05
@Melodie91 píše:
Svestky, blumy…a navic u tech bananu to udajne neplati, ale uz si nepamatuju proc :think: @Veru1987 tavenak jedine veselou kravu, nepouziva k vyrobe tavici soli, ale syrovatka…radsi udelam domaci lucinu (nekdy ji koupim, kdyz nestiham)

On byl právě na tu veselou krávu nějaký test dělaný a oni tam ty tavicí soli našli… a i na fér potravina jak si to najdeš, tak v podrobném hodnocení je uvedeno:opakovaně nalezeny E aniž by byli uvedeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5069
26.5.21 10:29
@Veru1987 píše:
taveňák neměla moje pětiletá dcera, to je humus… uplně mě točí kiri v obchodě… Šunky od dvou let a to jen pure z lidlu, a hodně málo kdy. Párky ve třech taky lidl pure. Dle mě to prostě není třeba děti to nepotřebuji. Nyní je dceři pět let a pije vodu, čaj, džus občas. Sní jakoukoliv zeleninu, v jakékoliv podobě… čerstvá, vařená… maso, ryby… ale dá si i kinder vajíčko. Zase ji prostě nedržím uplně daleko od všeho… to by se jednou dostala k penězum na svačinu a kdoví co by nakupovala… vše zakázané.

No s timhle naprosto souhlasim. Taky nerikam, ze si obcas neda trosku zmrzky nebo kousicek dobry cokosky.. samozrejme ze ji dam, ale ja jako rodic to reguluju… Kdyz vidim ty shnily zuby vetsiny deti kolem peti let, tak proste kdyz muzu neco eliminovat, tak proc ne.. Nehlede na to, ze veskery stravovaci navyky deti dostavaji od ranneho veku…a o zakladech nejaky obezity ani nemluvim. Mala pije jen neslazeny caj, vodu nechce… ale celkem casto vidim, jak deti lemtaji stavy a vselijaky limci uz i ty dvouletaci… Ale jak rikam, at si kazdy dela vse po svym. Na uzeniny jednou taky dojde, ale dokud ji to ani nelaka nejak ochutnavat tak neminim ji to sama podstrkovat, navic ani to doma nijak extra nemivame, jsme apis sýrový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3874
26.5.21 11:41

Susenky a piškoty občas dám, nejmladší jsou ale dva pryč a dávám to dětem s vědomím, že jde o SLADKOST, žádnou svačinku. Neumre na to, ale přijde mi to zbytečné. Nezdravych blemců se ještě v budoucnu nají…

K svačinam jedí děti od roka bilej jogurt (co chodí do skolky, tak s piskotama), ovoce, chleba s tvarohem nebo máslem a se šunkou nebo tvrdým syrem, zeleninu, kaši Nominu s mlikem. Susenky nejsou svacina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.5.21 11:56
@Veru1987 píše:
On byl právě na tu veselou krávu nějaký test dělaný a oni tam ty tavicí soli našli… a i na fér potravina jak si to najdeš, tak v podrobném hodnocení je uvedeno:opakovaně nalezeny E aniž by byli uvedeny.

No resili to v poradu a dost a ti vyrobci se pak proti tomu ohradili a vysvetlili, kde doslo k omylu…,ale i at je to jak chce, neni to urcite to nejlepsi, co se da detem dat..ja to dam nekdy spis za odmenu a uz mam teda dite starsi, to jsem mela napsat rovnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
26.5.21 12:06
@Melodie91 píše:
No resili to v poradu a dost a ti vyrobci se pak proti tomu ohradili a vysvetlili, kde doslo k omylu…,ale i at je to jak chce, neni to urcite to nejlepsi, co se da detem dat..ja to dam nekdy spis za odmenu a uz mam teda dite starsi, to jsem mela napsat rovnou..

Dcera je už taky starší, má pět let. Dcera po tom netouží, ji stačí máslo na pečivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.5.21 12:12
@Veru1987 píše:
Dcera je už taky starší, má pět let. Dcera po tom netouží, ji stačí máslo na pečivo.

To by se mi take libilo :-) dcera zas vubec maslo nechce :roll: a vubec cokoli na pecivu, nekdy tu lucinu nebo tvaroh..ale vyjimecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
26.5.21 12:15
@Verurizeckova píše:
Tak kromě Hello jsou prakticky všechny presnidavky bez cukru. Pokud jdeš po ceně, bez do DM, mají tam obrovsky vyber a je to v bio kvalitě.Susenku od Sunarku dávám tak jednu týdne, když prudi jak blázen a chci ho zabavit. Kdysi dávali dětem med na dudlík a přežili to. Trocha cukru je nezabije, ale zrovna u ovoce mi to přijde úplně mimo. Samo o sobě sladké je a nemusí to být jen banán.

My jsme ty hello přesnídávky dostali, jinak kupuji taky 100% ovoce bez cukru a nejlíp bio, různé značky jak DM, HiPP, Hami,… Ale ty ovocné prostě nesní pokud je neříznu banánem :nevim:

@Hobitka Takže může dítě banán každý den jo? :D

Všechny ty věci s cukrem jsem dala stranou, že je možná vytáhnu až bude malá starší. Ale strašně mě překvapilo kolik věcí pro malá mimina obsahuje cukr a říkala jsem si jestli to třeba nepřeháním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.5.21 12:15

Do roka jsem se cukru vyhybala a obecne jsem chtela, aby dítě poznalo přirozenou chuť jidla a zvyklo si na ni. Etikety ctu u vsech potravin, nejen detskych. Ted uz tak přísná nejsem, někdy jí dam buchtu, muffin, teď žebrá granolu do jogurtu… Ale zatím držím vsechno domácí a chci, aby to tak bylo co nejdele. Ne proto, ze by dítě umrelo na cukr a nekvalitní tuky, ale protože vetsinu průmyslovych sladkostí povazuju za hnus, ktery chci omezit i pro sebe a muže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
26.5.21 12:51
@Jaaanča píše:
My jsme ty hello přesnídávky dostali, jinak kupuji taky 100% ovoce bez cukru a nejlíp bio, různé značky jak DM, HiPP, Hami,… Ale ty ovocné prostě nesní pokud je neříznu banánem :nevim:

@Hobitka Takže může dítě banán každý den jo? :D

Všechny ty věci s cukrem jsem dala stranou, že je možná vytáhnu až bude malá starší. Ale strašně mě překvapilo kolik věcí pro malá mimina obsahuje cukr a říkala jsem si jestli to třeba nepřeháním…

Ono nejen věci pro mimina se tváři skvělé zdravé, ale i pak pro větší děti… kubik sušenky mají éčko v 5.skupině, kiri sýr to samé… já to hodně čtu, co kupují. I cereálie dětské, bývají v tom šiléné srágory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí