Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni. Včera jsem byla v poradně a doktorka mi při vyšetření moči zjistila cukr. Řekla mi, at omezím přísun sladkého. Nic víc mi neřekla. Nevím, zda se mám znepokojovat. Proto se obracím na Vás. Měl někdo tady stejný problém v těhotenství? Může to mít nějaký vliv na miminka? Musí jedno vyšetření hned naznačovat těhotenskou cukrovku? Nebo je to jen z toho, že jsem den předtím snědla moc sladkého? Víte je hrozné nejíst to, na co zrovna máte chut. Ale kvůli miminkům to ty dva měsíce už zvládnu. Prosím o radu. Nevím, co si mám myslet o včerejším nálezu. Martina+dva roštáci.
Ahoj,
taky mi dvakrát v poradně zjistili cukr v moči, ale jenom nějaké malé množství, prý to spíš bylo tím, že jsem snědla něco sladkého. Čekalo se do další poradny, jsetli bude cukr znovu..už tam potom nic nebylo, zase až další měsíc. Ale doktor říkal, že když je to tak malé množství (v průkazce jsem to měla označené jako jedno plus), tak to prý většinou nic neznamená.
I já mám v průkazce jedno plus. Taky si myslím, že by to nemělo být nějak vážné, když mi řekla jen, abych omezila cukr a víc se tím nezabývala. Jedla jsi pak něco sladkého? Já jen, že jestlli se mám zbavit veškerého ovoce.
Nijak jsem se neomezovala, doktor mi jen říkal, abych den před další poradnou nejedla nic sladkého, aby byl výsledek nezkreslený, ale jinak jsem zákaz sladkého nedostala.
Mně to teď dva měsíce před porodem začalo taky, doktorka mi řekla to samé, co tobě. Tak jsem sladké nejedla a cukr je tam pořád. Hledala jsem na netu a pokud jsi měla krev na cukr v pořádku, nemělo by to miminku nijak škodit, jde jen o to, že tvoje ledviny propouštějí víc cukru než by to dělaly normálně.
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat včera ráno jsem byla na běžné prohlídce v těhotenství. A zjistili mi špatný cukr.Daly mi tam dva křížky a vybarvily do žluta. Sestra se k tomu moc nevyjádřila jen mi řekla ať nejím tolik sladkého ovoce. Tak jsem se chtěla zeptat jestli to může mít nějaký špatný vliv na miminko. Jsem teď ve 34 týdnu těhotenství a stalo se mi to poprvé. ![]()