Cukroví-kde se stala chyba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8413
8.12.10 12:32

jj, tenhle poměr už vypadá líp…my teda máme univerzal těsto 10-20-30 (cukr, máslo, mouka), BEZ vajec… ale i s tím žloutkem je to fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
8.12.10 12:42
KalinkaIvča píše:
Ahoj,

těsto mám v ledničce, dělám každoročně a v poho, ale mám jinak poměry …

20 dkg másla, 30 dkg mouky, 6 dkg cukru, žloutek … tohle cukroví je u nás top, říkáme mu Mozartovy kuličky :palec:

Vždycky jsem pekla v klasický troubě, letos jsem s babičkou vyměnily a mám horkovzduch a podle mě by to mohlo být tím :think: … raději upeču jak jsem zvyklá 8-)
Zjisila jsem, že ani buchty s drobenkou není dobré péct horkým vzduchem, se z drobenky udělala krusta … no nebo to prostě neumím 8-) …

I.

Teď nechci být za blba, moc horkovzduškám nerozumím, ale pekla jsem na program pečení zespodu a svrchu bez vrtulky, takže jsem vydedukovala, že by to mělo být jako v klasické troubě?? :nevim: . U typického „horkovzdušného“ pečení by měla být u programu vrtulka ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307

Kamarádka je cukrářka a vždycky říkala že záleží na tuku,na mouce-ta prý taky udělá své a na teplotě surovin.Tak nevím.Já peču z Hery nebo Stelly,zatím se mě daří a cukrové mám dobré-říkají to i známí. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Kalinko, též se mi dělá krusta z drobenky, s tou drobenkou, co měla třeba moje babička na koláči se to nedá vůbec srovnat, ta byla sypká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
8.12.10 12:44
DanMaj píše:
jj, tenhle poměr už vypadá líp…my teda máme univerzal těsto 10-20-30 (cukr, máslo, mouka), BEZ vajec… ale i s tím žloutkem je to fajn…

Taky mám někdy dojem, že stačí na „všechny“ druhy cukroví jedno těsto (+ přidat např. ořechy, kakao), stejně jsou všechny recepty + - něco málo, stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
8.12.10 12:45
Marka76 píše:
Kamarádka je cukrářka a vždycky říkala že záleží na tuku,na mouce-ta prý taky udělá své a na teplotě surovin.Tak nevím.Já peču z Hery nebo Stelly,zatím se mě daří a cukrové mám dobré-říkají to i známí. :oops:

Taky se mi moc nechce péct z másla, když do 1 druhu přijde celé máslo za skoro 30 Kč, když můžu koupit Heru nebo Stelu za 10 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
8.12.10 12:45

holky pekly jste nekdy ze zitne celozrne mouky? pekla jsem iselske cukrovi a dala v pomeru 1:1 hladkou mouku a tu zitnou a prijde mi, ze to drobi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
8.12.10 12:47
kmacek píše:
KalinkaIvča píše:
Ahoj,

těsto mám v ledničce, dělám každoročně a v poho, ale mám jinak poměry …

20 dkg másla, 30 dkg mouky, 6 dkg cukru, žloutek … tohle cukroví je u nás top, říkáme mu Mozartovy kuličky :palec:

Vždycky jsem pekla v klasický troubě, letos jsem s babičkou vyměnily a mám horkovzduch a podle mě by to mohlo být tím :think: … raději upeču jak jsem zvyklá 8-)
Zjisila jsem, že ani buchty s drobenkou není dobré péct horkým vzduchem, se z drobenky udělala krusta … no nebo to prostě neumím 8-) …

I.
Teď nechci být za blba, moc horkovzduškám nerozumím, ale pekla jsem na program pečení zespodu a svrchu bez vrtulky, takže jsem vydedukovala, že by to mělo být jako v klasické troubě?? :nevim: . U typického „horkovzdušného“ pečení by měla být u programu vrtulka ne?

jj, to jsi pekla klasicky, bez horkého vzduchu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
8.12.10 12:48
Gladys píše:
Kalinko, též se mi dělá krusta z drobenky, s tou drobenkou, co měla třeba moje babička na koláči se to nedá vůbec srovnat, ta byla sypká

A jak to pečeš, v horkovzduchu? Mě se to právě stalo, až jsem vyměnila troubu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
8.12.10 12:52
kmacek píše:
Marka76 píše:
Kamarádka je cukrářka a vždycky říkala že záleží na tuku,na mouce-ta prý taky udělá své a na teplotě surovin.Tak nevím.Já peču z Hery nebo Stelly,zatím se mě daří a cukrové mám dobré-říkají to i známí. :oops:
Taky se mi moc nechce péct z másla, když do 1 druhu přijde celé máslo za skoro 30 Kč, když můžu koupit Heru nebo Stelu za 10 Kč

Taky taky, ale do tohoto cukroví máslo jo, je chuťově super a taky líp drží tvar, jinde taky dávám ostatní tuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
8.12.10 12:55

žitná mouka - mě te´d pomohlo podsypat hodně vál normální hladkou a trochu zpacovat po vyndání z lednice. Ale nevím, zda to platí univerzálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
8.12.10 12:58
kmacek píše:
Marka76 píše:

Tak cena másla je vysoká, ale tu vůni a chuť ničím nenahradíš… my teda pečeme pouze z másla a BEZ umělotin (jako třeba rum místo rumové trestě, apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
8.12.10 13:01

Já pekla v neděli dukátky, takový pidi placičky a doprostřed se dává ještě před pečením marmeláda. Než jsem to strčila do trouby, tak vypadaly na plechu úžasně, měla jsem ji je vyfotit, prootže se mi pak právě roztekly, musela jsem od sebe odkrajovat nožem:evil: Ale je možné, že to bylo tím, že ta trouba nebyla dost rozpálená, to mě nenapadlo.
No ale jsou aspo%n dobrý, když už jsou nevzhledný :-?
Jinak já peču všechno z másla, Hera a spol je blééé, to bych pak radši nepekla vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
8.12.10 13:05

Tak se dají i v horkovzduchu upéct, jak sem se dočetla, poměr máš vyzkoušený od kamarádky … jestli se teda nemohla u opisování seknout, tak leda suroviny mohly dělat problémy :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
8.12.10 13:05

nevím, možná jsem málo mlsná, ale mě hera v cukroví nevadí, naopak takové ty čistě máslové sůšy mě „lechtají“ v krku. :nevim: :mrgreen: V krémech teda heru nikdy, tam mi to vadí - i když uznávám že ty čistě máslové třeba na takové to zdobení navrch moc nedrží.

mě se jednou takhle rozjely mouřeníny (tam je tedy sádlo), zkusila jsem snížit teplotu a ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí