Cvičení v/po šestinedělí

609
15.1.13 15:41

cvičení v/po šestinedělí

Ahoj, jsem v půlce šestinedělí, tak by mě zajímaly vaše zkušenosti, kdo jste kdy začal cvičit a co, zkrátka jaký by měl být ten návrat do formy po porodu…dřív jsem dost cvičila - posilovna, k2, fitbox apod, v těhotenství joga, pilates, teď zatím jen prochajdy s kočárem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.1.13 15:46

Záleží, zda kojíš? pokud ano, tak trénink zlehka, třeba pilates není špatné, hlavně bez diety nebo nějakých radikálních věcí. pokud nekojíš, tak hurá do toho, pokud Tě nic nebolí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
15.1.13 15:48

Ahoj, a jak je to s cvičením po císařském řezu po šestinedělí? Řekněme spinning, aerobic a podobně :).

• Citovat
  • Upravit
72725
15.1.13 15:53

@Naima tak to tedy fakt netuším :think: nemám zkušenost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
15.1.13 15:59

@martina.se kojim, takže musim opatrně…ale právě jsem přemejšlela, že bych aspoň jednou tejdně nakojila, nechala manžela hlídat a frnkla na hoďku na pilates, že bych to do dalšího stíhala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.13 16:15

@terry2 určitě, já to dělala stejně.. a pilates není zase tak drsný, takže to zvládneš.. jen bych zkusila odstříkat mm předem. Některé holky říkaly, že se jim lehce změnila chuť mléka, že pak dítko nechtělo. Ale já s tím tedy problémy neměla :think: hlavně žádnou dietu, živiny třeba nejen pro sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
15.1.13 16:36

@terry2 ahoj,z vlastní zkušenosti, jsem 5týdnů po porodu a cvičila jsem každý den pánevn. dno, jak nám ukazovaly v porodce, jen lehce 5×-10× nádech a výdech se zatažením pánev. dna…výsledek? namohla jsem si svaly a pořádně mě dloube nalevo v podbřišku, včera jsem s tím byla na gyndě, jestli to není něco vevnitř, tak mi Dr. řekla, at nic necvičím, že v 6nedělí mám jen odpočívat…tolik za mě…
po císaři myslím se může začít až někdy po 3měsících…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
15.1.13 16:43

Holky já jsem týden před koncem šestinedělí šla na kolečkové brusle a pak jsem začala pěkně krvácet :-( Takže bych počkala až po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
15.1.13 16:48

@Berennika přesně tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
15.1.13 16:52

Já jsem začla po 6nedělí, chodím na pilates, moc záživné to pro mě není, ale jelikož kojím tak aerobik nebo spinning zatím nepřichází v úvahu :,( ale aspoň nějaký pohyb, do léta chci zpevnit břicho ať se nemusím stydět obléct plavky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
15.1.13 17:35

Záleží taky hodně jak se cítíš, jak krvácíš…Já šla z porodnice už bez očistků a sminimálním nástřihem. Sedět jsme mohla 2 hoďky po porodu.
První tři týdny jsem cvičila doma, prvně pánevní dno, pak pilates podle dvd
Jak měla malá 3 týdny, tak jsme byli bruslit - 6km
a jak měla měsíc byli jsme prvně na kole - 12km
Rozhodně bych se nepřetěžovala a necvičila nic u čeho se skáče a pod…
Ale na pilates nebo podobné cvičení bych klidně šla.
Na k2 chodím i teĎ. Jsem ve 21. týdnu a trenérka říkala, že potom klidně před koncem šestinedělí už můžu přijít, že je to přirozený pohyb, jen si musím hlídat tepovku a nepřepínat se a hodně pít.

• Citovat
  • Upravit
28.8.19 07:39

Ahoj, jsem necelé 4 týdny po porodu a příští týden bych chtěla jít na první lekci pilates. Je pilates takto na konci 6-nedělí v pohodě? Na co si dát případně pozor, co třeba raději vůbec necvičit? Jak je to s posilováním břišních a prsních svalů?
Porod jsem měla přirozený bez zranění, plně kojím, mám zatím dost velké přebytky mléka, takže prsa jsou pořád nalitá a 14 dní po porodu jsem měla bolestivou retenci s teplotou. Jinak se cítím dobře. Doma si občas zacvičím nějaké protahovačky a dělám miniprocházky s kočárkem. Víc toho zatím nejde, prototože mám k miminku doma 4-letou holčinu, která není zrovna milovnice dlouhých procházek (takže to spíš většinou zaparkujeme někde na houpačkách) :mrgreen:
Chtěla bych se postupně dostat do normální kondice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
28.8.19 07:42

No lepsi vydrzet tech 6 tydnu a nechat si zkontrolovat rozestup brisnich svalu. Jinak poslouchat telo, idealne jit nekam, kde ma intruktor/ka zkusenosti s matkami po porodu a umi doporucit modifikace. Nebud prekvapena, kdyby to moc neslo, ja sla poprve asi po 3 mesicich od porodu a byla jsem jak placka :lol: Pomalu se to zlepsuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19988
28.8.19 07:52

@Štrample obecná asi bych si dala pozor na cviky na břicho kvůli diastaze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.19 07:59

Ta diastáza mě taky napadla. Poznám nějak, jestli ji mám? Něco jsem četla o nahmatání mezery vleže, ale přijde mi, že mám měkké celé břicho :lol: Jak rosol. Vystouplé už moc není, vleže dokonce mírně propadlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze