Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, jsem v půlce šestinedělí, tak by mě zajímaly vaše zkušenosti, kdo jste kdy začal cvičit a co, zkrátka jaký by měl být ten návrat do formy po porodu…dřív jsem dost cvičila - posilovna, k2, fitbox apod, v těhotenství joga, pilates, teď zatím jen prochajdy s kočárem ![]()
Záleží, zda kojíš? pokud ano, tak trénink zlehka, třeba pilates není špatné, hlavně bez diety nebo nějakých radikálních věcí. pokud nekojíš, tak hurá do toho, pokud Tě nic nebolí ![]()
Ahoj, a jak je to s cvičením po císařském řezu po šestinedělí? Řekněme spinning, aerobic a podobně
.
@martina.se kojim, takže musim opatrně…ale právě jsem přemejšlela, že bych aspoň jednou tejdně nakojila, nechala manžela hlídat a frnkla na hoďku na pilates, že bych to do dalšího stíhala ![]()
@terry2 určitě, já to dělala stejně.. a pilates není zase tak drsný, takže to zvládneš.. jen bych zkusila odstříkat mm předem. Některé holky říkaly, že se jim lehce změnila chuť mléka, že pak dítko nechtělo. Ale já s tím tedy problémy neměla
hlavně žádnou dietu, živiny třeba nejen pro sebe ![]()
@terry2 ahoj,z vlastní zkušenosti, jsem 5týdnů po porodu a cvičila jsem každý den pánevn. dno, jak nám ukazovaly v porodce, jen lehce 5×-10× nádech a výdech se zatažením pánev. dna…výsledek? namohla jsem si svaly a pořádně mě dloube nalevo v podbřišku, včera jsem s tím byla na gyndě, jestli to není něco vevnitř, tak mi Dr. řekla, at nic necvičím, že v 6nedělí mám jen odpočívat…tolik za mě…
po císaři myslím se může začít až někdy po 3měsících…
Holky já jsem týden před koncem šestinedělí šla na kolečkové brusle a pak jsem začala pěkně krvácet
Takže bych počkala až po.
Já jsem začla po 6nedělí, chodím na pilates, moc záživné to pro mě není, ale jelikož kojím tak aerobik nebo spinning zatím nepřichází v úvahu
ale aspoň nějaký pohyb, do léta chci zpevnit břicho ať se nemusím stydět obléct plavky ![]()
Záleží taky hodně jak se cítíš, jak krvácíš…Já šla z porodnice už bez očistků a sminimálním nástřihem. Sedět jsme mohla 2 hoďky po porodu.
První tři týdny jsem cvičila doma, prvně pánevní dno, pak pilates podle dvd
Jak měla malá 3 týdny, tak jsme byli bruslit - 6km
a jak měla měsíc byli jsme prvně na kole - 12km
Rozhodně bych se nepřetěžovala a necvičila nic u čeho se skáče a pod…
Ale na pilates nebo podobné cvičení bych klidně šla.
Na k2 chodím i teĎ. Jsem ve 21. týdnu a trenérka říkala, že potom klidně před koncem šestinedělí už můžu přijít, že je to přirozený pohyb, jen si musím hlídat tepovku a nepřepínat se a hodně pít.
Ahoj, jsem necelé 4 týdny po porodu a příští týden bych chtěla jít na první lekci pilates. Je pilates takto na konci 6-nedělí v pohodě? Na co si dát případně pozor, co třeba raději vůbec necvičit? Jak je to s posilováním břišních a prsních svalů?
Porod jsem měla přirozený bez zranění, plně kojím, mám zatím dost velké přebytky mléka, takže prsa jsou pořád nalitá a 14 dní po porodu jsem měla bolestivou retenci s teplotou. Jinak se cítím dobře. Doma si občas zacvičím nějaké protahovačky a dělám miniprocházky s kočárkem. Víc toho zatím nejde, prototože mám k miminku doma 4-letou holčinu, která není zrovna milovnice dlouhých procházek (takže to spíš většinou zaparkujeme někde na houpačkách) ![]()
Chtěla bych se postupně dostat do normální kondice ![]()
No lepsi vydrzet tech 6 tydnu a nechat si zkontrolovat rozestup brisnich svalu. Jinak poslouchat telo, idealne jit nekam, kde ma intruktor/ka zkusenosti s matkami po porodu a umi doporucit modifikace. Nebud prekvapena, kdyby to moc neslo, ja sla poprve asi po 3 mesicich od porodu a byla jsem jak placka
Pomalu se to zlepsuje
@Štrample obecná asi bych si dala pozor na cviky na břicho kvůli diastaze
Ta diastáza mě taky napadla. Poznám nějak, jestli ji mám? Něco jsem četla o nahmatání mezery vleže, ale přijde mi, že mám měkké celé břicho
Jak rosol. Vystouplé už moc není, vleže dokonce mírně propadlé.