Cysta na vaječníku – bojím se. Co mám čekat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1175
4.9.08 15:20

Cysta

Ahoj holky, jsem tu nová, tak zatím se jen rozkoukávám 8O Ani nevím, třeba do kterých deníčků bych se mohla zařadit-ale na to snad časem přijdu :)
Koukám tady na ten chat o cystách - taky mám s nimi zkušenosti. Jedna mi díky bohu praskla sama (asi tím zděšením), ale ta další, díkybohu ne! Po 14ti dnech na antibiotikách (cysta se i přes to zvětšila na 7,5) sem stejně musela na laparoskopii- a tam mi vzali 95% levého vaječníku :cry: Mylně sem se domnívala, že je to cysta na vaječníku, ale byl to cystický vaječník - a ke všemu druh „čokoládový“ - proto jsem ráda, že nepraskla sama, jinak bych tu snad ani nebyla.
Doktor mi ale pořádně nic neřekl, jen se mě zeptal, jestli mám přítele - a když jo, tak mám příště přijít do ordinace těhotná :oops: - ale nějaké rady, jak předejít cystám mi nedal… Vlastně dal - nechodit do školy (teď, před státnicema!)
Tak se chci zeptat, zda s tím máte nějaká zkušenost. Mám totiž pocit, že mi „naordinoval“ mimčo, aby mi nemusel pozastavit činnost vaječníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
4.9.08 15:26

No, mě gyndařka taky doporučika s těho neotálet, tak jsem na to hned vlítli, i když jsme ještě neměli bydlení úplně dodělané a má práce byla na dobu určitou…mno nakonec podle mě pod tíhou stresu si to naše miminečko rozmyslelo a odešlo :( Mimčo jsme si pořídili skoro přesně za rok.
Doporučují asi buď otěhotnět nebo na:,–(it HA.......nevím, kolik ti je, a jestli už je čas na mimčo, tak asi lépe zkoušet už teď, protože máš skoro jen jeden vaječník a to je úspěšnost už menší.

Co je „čokoládová“ cysta? :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
4.9.08 15:41

Čokoládová - plná sražené krve, proto je to nebezpečné, když praskne.
Je mi 25 - a kvůli škole, stresu se státnicema se nechci bezhlavě vrhnout na přítele, aby jsme o to pak třeba nepřišli - ale zas se bojím, že když budu váhat, tak nemusíme pak mít žádný :? HA mi žádná nesedla.

PS: máš krásnou holčičku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
4.9.08 17:11

Týý jo… no to jsem na tom ještě asi dobře jak to čtu o čokoládové cystě. Já jdu dnes na gyndu kvůli cystě… mám ji 6cm velkou tak uvidíme jsem trošku vystrašená… mám pocit, že i když má ženská jen jeden vaječník tak to při otěhotnění vůbec nevadí… krásný en Vám věem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
4.9.08 17:25

Ahojky

tak já na cysty trpím pořád.už před těhu jsem měla skoro každý měsíc.měla jsem běžně i 6 cm,většinou mi při ms praskly,pak jsem brala nějaké léky na prasknutí,jednou je jedna bohužel nevstřebala a tak mi jí vzali i s kusem vaječníku. :? no a jednu cystu jsem měla i v těhu,hrozili mi, že když praskne,můžu potratit,tak jsem brala Duphaston.no ale okolo 11tt se cysta sama vstřebala.

myslím že zrovna tenhle měsíc jsem cystu měla, a že mi ted při ms praskla, jelikož tahle ms je docela děs.a už dlouho před tím mě pobolívalo břicho a cítila jsem jí tam.

hold někdo má na to dispozice,že se mu pořád dělají.nám se dělají všem ženskejm v rodině. :( ale otěhotnět mi šlo přirozeně,po 6 měsících, a ted podruhé uvidíme po jaké době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
5.9.08 01:37

Holky… tak jsem dnes byla na gyndě s cystou :( ještě teď jsem celá rozhozená a ubrečená! :cry: :cry: :cry: Dr řekla, že mi na dva týdny na:,–(í antikoncepci a že se vstřebá a že pak se můžem pokoušet o těhu… jenže já jsem uplně nešťastná dobře vím co jsem si prožívala když jsem přestala brát antikoncepci …menstruace nechodila i 70 dnů nejspíš jsem neovulovala… ach jo… proč je to tak složité :( už vidím že další půl rok zase nic a pak zase se oběví další věc a mimi nebude a nebude..už tomu nevěžím a jsem pesimista! dnes jsem vybrečela snad kýbel slz :cry: :cry: :cry: :cry: přeju všem aby se cysty vyhli :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
5.9.08 09:17

Obláčku: Neházej flintu do žita, třeba to teď po vysazení bude jiné…lepší,než aby ti ji odstranili lapar. a museli vzít třeba i kus vaječníku…

Vesna: No já HA také moc dobře nesnáším…

misenka: taky se kolikrát bojím, abych zase neměla cystu…tenhle cyklus jsem ke konci chodila v noci na záchod, ačkoliv jsem večer skoro nic nepila jako jindy. A právě jak mi praskla naposled, tak jsem měla ty samé potíže - jako třeba v těhu, že jsem v noci lítala na záchod - asi jak tam ta cysta tlačí na močák, či co…teď mě to drželo asi 5dní a teď zas je klid, tak jsem docela zmatená…

Fuj, přej všem život bez cyst - je to děs… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
5.9.08 13:17

Koren… já právě přemejšlím co je menší zlo :cry: jestli antikoncepce kdy pak budu mít půl roku rozházené hormony a tělo bude naprosto naruby žádná ovulace nic,, další nervy z toho že nebudu moct otěhotnět tak mi dají zase dávku hormonů a kde mám zaručeno že nebudu mít znovu cystu?? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Jsem tak na vše naštvaná … a nebo jíd na laparku kde mi to odstraní a bude klid??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.9.08 18:47

obláčku: Raději bych se asi obešla bez laparky - přeci jen, je to zásah do těla a bůh ví, co můžou při té operaci podělat :roll:
Doktorka neuvažovala, že by se cysta ztratila i bez HA při MS? …nepřihl. korena

• Citovat
  • Upravit
9
7.9.08 21:47

Re: cysta na vaječníku

Ahojky pravě sem se zaregistrovala sem tu nova, hledala sem něco o cystách a našla sem tohle, a všechny problémy co mate sou ty co mám ja, mužu mezi vas?

kde bych začala, v roce 2005 na jaře sem vy:,–(ila HA v srpnu se vdavala a v zaří šla na laparko mimoděložní a od té doby se mi dělají cysty nezpočetněkrat sem byla na pohotovosti s příšernýma bolestma , pak brala HA jenže pak sme zkoušely znovu otěhotnět, to byly bolesti navíc s našima vysledkama bylo zřejmé že to nromálně asi nepujde, brala sem clomhexal a to se mi udělaly cysty 2 na jednom vaječníku a obě 6 cm to sem umírala, nakonec se mi podařilo otěhotně ani nevím jak a to nam dr řekl že mame takové vysledky že šance na těhu je jendou za 7 let. no a po porodu pul orku dobry a ouhá jak začala ms tak zas cysty, někdy je to jeden den někdy je to i 5 dní protpěných v bolestech, jediný co mi dr dávala byly čipky na bolest, nic víc, v uterý jdu k němu a sem zvědava co mi řekne, dělají se mi každý měsíc, bolí to jak čert nemužu sedět chodit nic, hruza ale vy to znate, hledám vhodnou lečbu i homeopatikcou ale zatím sem nic nenašla. jak to řešíte vy co vam řekly lékaři dá se s tím něco dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
8.9.08 09:02

kristuldo: A když máš ty cysty každý měsíc, chodíš každý měsíc k Mudr.,nebo to prostě jen přetrpíš? A máš ty cysty při MS? Já totiž měla jedu lapar.odstraněnou, pak si myslím, že jsem měla asi 2× obdobné bolesti během 2let, pakjeden potrat, jedno těhu a teď po těhu mi to zas nějak začíná. Jedna mi před 2 měsící při MS praskla, minulou MS, jsem měla taky bolesti, ale né tak zlé, a teď při MS, zase bolesti, hlavně při chůzi a když stojím - v leže se to nějak u:,–(í a není to tak zlé. Jen nevím,zda hned letět k MUDr.. Myslím si, že je to opravdu cysta, neboť mě to nutilo i běhat v noci na WC, ač jsem skoro večer nepila a bolest cítím na levo - hrozné. Když mmám malé dítě, tak mám právě problém se jen se k na gyn. dostat a říkám si, že by mi stejně asi víc než analgetika nedali… :o Řekla bych, že trpím hlavně na levý vaječník - tak se bojím, aby mi ho třeba kvůli těmto problémům nechtěli vzít. Chtěla bych 2dítko,tak snad by se víc zadařilo při cyklech z pravého vaj. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.9.08 11:53

korena

no každý měsíc mezi 18-20 dnem cyklu, nechodím k dr páč ten mi řekne teda ni cmi neřekne :? já mam taky malé dítko 9 měsícu, vím jaký to je, strašně mě to vytáčí ty bolesti a že se s tím neda nic dělat,jak staré maš dítko?přemýšlela sem zda spíše tělu něco nechybí, že bych zkusila homeo, našla sem super čaj, ale mužu ho až přestanu kojit jelsti chceš mužu sem hodit adresu, kámoška mi ho doporučila že si ho chvalí ženský. jenže ještě kojím a tak to kojení v roce asi utnu a budu zkoušet pít ten čaj jinak se asi zblaznim, přijde mi divný že na to nic není že dr tě tak odbyde a vubec si nedokaže představit že my tak trpíme a ještě se máme starat o děti a domácnost a ještě v boelstech plodit dítě, což sem zažila. kdybych to aspon neměla každý měsíc. :( :( :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
8.9.08 13:49

kristuldo: klidně sem ten link na čaj dej, podívám se. Já užívala po první cystě Gynex, ale po cca měsíci braní jsem dostala zánět vaj., tak nevím. Docela se po této zkušenosti „přír. léčby“ na bázi fytohormonů bojím, i když to třeba nemělo souvislost.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.9.08 22:19

tady je ten čaj je to VZ směs. http://www.herbata.webgarden.cz/bylinne-smesi

ja planuji otěhotnět příští rok, chtěla sme na podzim pak sem to posunula na leto mylsím že to posunu na červen už jelikož s našimi vysledky které oba mame nam dr řekl že šance na těhu je jedenkrát za 7 let tak začnem dřív. snad se zadaří.chtěla sem jít dnes na gyndu nevyšlo to manža spal po noční, a tak pojedu ve čtvrtek ale nevím stejně mě nic neřekne, mě to už štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.9.08 21:04

vyšetření u dr

tak nakonec podle dr to není cysta ale ovulace pr jestli se to opakuje každý měsíc tak to nemuže byt cysta, tak se mi řpestaly dělat cysty ale mam ovulační bolesti nevím co je lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí