Cysta na vaječníku – bojím se. Co mám čekat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2871
11.12.12 14:15

Tím líp, alespoň nebude otravovat jindy. ono ha by měla zmírňovat, někomu uplně pomoct od výskytu cyst. takže já jsem pro ni, když se teda nebudeme snažit o mimčo.
14mm je to málo, ale pořád to tam nemá co dělat.:) já ji mám 41mm x 21mm. před měsícem byla 46mm x 25mm. tak uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Monika93
11.12.12 15:38

Tak to je dobře, že se ti zmenšuje, přeji ti, ať úplně zmizí :). No já brala HA necelý 4 roky, Chloe, což je prý dost silná antikoncepce a měla by se brát do zmizení problémů (měla jsem ji především na akné), maximálně 1 - 2 roky. Dozvěděla jsem se to nedávno, tak jsem ji hned vysadila, jsou to přece jen hormony a mám z toho strach… Teď přemýšlím, proč mě neřekl, jak je veliká, ale jen jak je dlouhá…

• Citovat
  • Upravit
jaja a paja
1.1.13 16:18

Mě praskla cysta v listopadu bolelo mě hrozně břicho tak mě vezli rychlou :,( ale nevím jestli to má ted vliv nějak na menstruaci a na ovulaci vždycky jsem to poznala ale ted to nepoznám. nevím jestli jsem třeba neotěhotněla mezi tím byla bych i ráda :)

• Citovat
  • Upravit
magadena
4.1.13 14:43

cista

Ahoj všichny prosim vás můžete mi někdo napsat co je to HAmoje nevěsta byla tet v listopadu na operaci cisty a vzali ji vaječník a vejcovod a byla na kontrole po14 dnech a ma jí chudínka na druhy straně mam oni veliky strach protože nemají jěště maly jsem stoho hotova dík za odpověd magda

• Citovat
  • Upravit
magadena
5.1.13 16:59
@magadena píše:
Ahoj všichny prosim vás můžete mi někdo napsat co je to HAmoje nevěsta byla tet v listopadu na operaci cisty a vzali ji vaječník a vejcovod a byla na kontrole po14 dnech a ma jí chudínka na druhy straně mam oni veliky strach protože nemají jěště maly jsem stoho hotova dík za odpověd magda
  • Citovat
  • Upravit
10584
5.1.13 19:00
@magadena píše:

tak me brali pryc s cystou i vajecnik a taky vejcovod a od te doby nemam ms:-/ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magadena
5.1.13 21:16

DOBREJ NO TO ONA MA ZAPLAT PANBUCH

• Citovat
  • Upravit
2871
7.1.13 18:27
@magadena píše:
Ahoj všichny prosim vás můžete mi někdo napsat co je to HAmoje nevěsta byla tet v listopadu na operaci cisty a vzali ji vaječník a vejcovod a byla na kontrole po14 dnech a ma jí chudínka na druhy straně mam oni veliky strach protože nemají jěště maly jsem stoho hotova dík za odpověd magda

Co je HA? Používá se to jako zkratka pro hormonální antikoncepci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Natalie30
16.1.13 17:32

Ahojky holky. Male je nam 22 mes.dnes nasli takovy nalez Deloha infantilni, pr. ovarium vel.13 mmm s cystoidni formaci vel. 8 mm leve ovarium stineno… Muze mne prosim nekdo kdo tomu rozumi vice napsat jak je to nebezpecne??? 8o 8o Na gindu ma jit az 24 ledna, ja se zblaznim… :nevim: :nevim: :zed:

• Citovat
  • Upravit
172
16.1.13 17:38
:,(
@Natalie30 píše:
Ahojky holky. Male je nam 22 mes.dnes nasli takovy nalez Deloha infantilni, pr. ovarium vel.13 mmm s cystoidni formaci vel. 8 mm leve ovarium stineno… Muze mne prosim nekdo kdo tomu rozumi vice napsat jak je to nebezpecne??? 8o 8o Na gindu ma jit az 24 ledna, ja se zblaznim… :nevim: :nevim: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
16.1.13 19:00

Nejsem doktor, ale na netu jsem našla toto:
http://lekarske.slovniky.cz/…lni-deloha-2

A cystoidní formace je nějaký útvar naplněný tekutinou, u kterého si MUDr. není úplně jistý, jestli je cysta. Přesně to určí až histologie, pokud Ti to budou odstraňovat nebo odsávat. U mě to taky vypadalo jako obyčejná cysta a ve výsledku to byl už cystadenom. Teď mám další cystu a prozatím ji jen sledujou.

Takže se z toho nálezu opravdu zatím nedá vyčíst, jak je to nebezpečné.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.1.13 19:09
To ma dcerka a budou ji tprve 2 roky… :(
@Kicki píše:
Nejsem doktor, ale na netu jsem našla toto:
 http://lekarske.slovniky.cz/…lni-deloha-2

A cystoidní formace je nějaký útvar naplněný tekutinou, u kterého si MUDr. není úplně jistý, jestli je cysta. Přesně to určí až histologie, pokud Ti to budou odstraňovat nebo odsávat. U mě to taky vypadalo jako obyčejná cysta a ve výsledku to byl už cystadenom. Teď mám další cystu a prozatím ji jen sledujou.

Takže se z toho nálezu opravdu zatím nedá vyčíst, jak je to nebezpečné.
Držím palce!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
16.1.13 19:26

@Natalie 30 Beruška malá, a co vám řekli doktoři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.2.13 12:42

bolí?

Zdravím všechny :mavam:
I já mám tyto problémy, ve 12 letech jsem šla na první operaci s cystou, pak ve 26 a teď ve 28 mám další dvě (jedna z nich má 5,5cm). Tak čekám co bude dál. Zajímalo by mne, zda některá z vás co má cystu, jestli vás bolej záda..
Moc děkuju za odpověď :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
10.2.13 14:44
@mexxinka píše:
Zdravím všechny :mavam:
I já mám tyto problémy, ve 12 letech jsem šla na první operaci s cystou, pak ve 26 a teď ve 28 mám další dvě (jedna z nich má 5,5cm). Tak čekám co bude dál. Zajímalo by mne, zda některá z vás co má cystu, jestli vás bolej záda..
Moc děkuju za odpověď :D

me bolel silene zlucnik a souviselo to s cystou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí