Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chci se zeptat jak to vlastně celé probíhá? Udělají cystoskopii a pak mě hned normálně pustí domů?
Má zkušenost byla taková, že mě pustili hned domu. Ale byla jsem ambulantně u soukromého lékaře. Den potom bylo horsi čůrání - dost to pálilo. A to mám Roy zúženou trubici. Zákrok samotný pohoda, lepší než na gynde ![]()
@Kačka999 Ano, po vysetreni se musis vyprazdnit a pak te pusti domu.
Me nic nepalilo, nerezalo, vse v pohode. Asi zalezi na doktorovi (i kazdy gynekolog je jiny) ![]()
@Kačka999 píše:
Zdravím, chci se zeptat jak to vlastně celé probíhá? Udělají cystoskopii a pak mě hned normálně pustí domů?
Ahoj, jak píšou holky, hned jdeš domů, já na cystoskopii byla 2-krát. Horší je, když ti něco najdou, mně poprvé našly tzv. glomerulace a to je příznak intersticiální cystitidy, takže jsem pak musela na hospitalizaci a na biopsii pod narkózou, ale tam se to naštěstí už nepotvrdilo. Držím moc palce.
Ja byla objednana pred par lety… kdyz jsem ale na prahu salku uvidela na stolku rigidni cystoskop, zastavila jsem se a zamrzla… doslova. Nedokazala jsem ten prah prekrocit a taky neprekrocila. Placla jsem nejakou vymluvu a rychle vycouvala a vystrelila jak namydlenej blesk. Takze bych si jeste pred zakrokem u daneho lekare zjistila, jake pouziva pristrojove vybaveni, jestli flexibilni cystoskop nebo stale rigidni z roku raz dva, ktery me tenkrat vydesil uz od pohledu.
Ahoj, cystoskopie dnes včetně kalibrace močové trubice. Použit rigidní cystoskop, vyšetření se dalo zvládnout ovšem močení po něm, je vskutku bolestivé a nejen to první
.
Ahoj,
já byl na cystoskopii dvakrát. Není to příjemné. Naopak, je to nepříjemné. Ale nic, co by nešlo vydržet. A to nejsem žádný „hrdina“. Nevím, jestli jsem dostal nějaký znecitlivující gel. Spíš je tam ten gel na to, aby ten tubus šel snadněji zasunout do penisu. Když už tam je, což je vcelku rychlé, už je to za tebou a dá se to dobře vydržet. Za 5 až 8 minut je konec. I když tam asistuje sestra, nemusíš mít strach z erekce (jak se někdo také ptal), to je to poslední, co by přicházelo v úvahu. Hodně se mi pak chtělo na malou, ale nic, jen krev, hrozné řezání a pálení. To je horší, než celé vyšetření. Trvá to ještě pár dní, kdy čůráš krev, jak je močová trubice poraněná. Kdybych musel jít potřetí (někdo musí každý měsíc), už bych se tolik neobával. Jsou na světě horší věci.
Dneska rano jsem byla na druhe cystoskopii. Podle me je to o neco horsi nez gyn vysetreni, ale zalezi na Dr, jak se to povede. Dopoledne bolesti pri curani, odpol uz mnohem lepsi, ale trosku krve tam mam porad. Beru preventivne Furolin 1× denne, takze se infekce nebojim, hodne piju cely den, at se to proplachne:) Nic, co by se nedalo zvladnout:)
Právě jsem asi hodinu po cystoskopii a nebylo to bez bolesti. Použity byl ten pevný ocelový cystoskop a bez umrtvovaciho gelu a bolelo to jako by mě MUDr vyšetřoval nožem. Naštěstí to trvá par minut. Bohužel nyní mám pocit jako by tam ten nástroj zapomněl a bolí to hodně. Takže si dávám algifen a teplo a budu se modlit ať to brzy přejde ![]()
Děkuji moc za odpovědi. Já byla dnes ráno na cevkování. Nijak jsem se toho nebála,ale hodně mně to u toho řezalo, fakt dost, az se sestra divila a ptala se, zda nemam zánět. Nemám, byla jsem předtím v pořádku. Ale od toho cevkování, mám takové cukání, pálení a lehce bolestivé močení. Jsem nešťastná, předtím mi nic nebylo a ani jsem se nějak nehrozila Cystoskopie, ale teď tedy nevím, jak to dám. Snad to brzy odezní.